IKKE SÅ DUM LIKEVEL: I høst kommer leggvarmere i trendy farger og strikk. I tillegg er de svært praktiske med tanke på julefestsesongen. Les hvorfor lenger nede i saken. Foto: Aina Kristiansen
IKKE SÅ DUM LIKEVEL: I høst kommer leggvarmere i trendy farger og strikk. I tillegg er de svært praktiske med tanke på julefestsesongen. Les hvorfor lenger nede i saken. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Lindex

Leggvarmeren er tilbake!

Lindex tar fram 80-tallsslageren i sin høstkolleksjon.

PublisertSpørsmål 1:

FAVORITTEN: Kathrine Sørlands favoritt i høst er midiskjørtet. Og slik styler du det, altså. Foto: Aina Kristiansen
FAVORITTEN: Kathrine Sørlands favoritt i høst er midiskjørtet. Og slik styler du det, altså. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Kommer du til å bruke leggvarmere?Ja, absolutt
 
150 (50%)
Tja, kanskje...
 
86 (29%)
Definitivt ikke!
 
65 (22%)

Spørsmål 2:

Hva synes du om høstkolleksjonen?
Til høsten kommer det gode gamle strikkeplagget fra «Flashdance» og Jane Fonda-treningsvideoene tilbake.

Men denne gangen i en helt annen setting enn i speilsalen på gymmen iført svette trikoter.

Leggvarmeren blir nemlig et av høstens store accessoirer til høsten, ifølge kleskjeden Lindex.

SE OGSÅ: Her er Rachel Zoes Lindex-favoritter

Liker det jeg ser!
 
43 (41%)
Likte den ikke
 
28 (27%)
Fin, men ikke helt min stil
 
24 (23%)
Usikker
 
10 (10%)

Trendy strikk

- Strikket tilbehør er viktig, det blir tubeskjerf, i masse forskjellige farger, i mønster og med kabelstrikk, det blir strømper, luer og leggvarmere, sier Hanne Wergeland, presseansvarlig for Lindex til KK.no.

Sist vi så leggvarmeren var det vel en gang på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet. Gjerne over Buffalo-skoene. Leggvarmerne anno 2011 skal imidlertid så vidt skal synes.

- Bruk leggvarmerne oppi støvlettene. De skal stikke litt opp av støvleskaftet, som en ullsokk. Leggvarmere er et fint alternativ dersom du har sko som er litt for trange til å bruke tjukke sokker oppi.

Derfor er leggvarmere lurt

I høst kommer det altså leggvarmere i alle farger, strikketeknikker, mønstre og lengder hos den svenske kleskjeden.

- Skal du bruke ankelstøvletter, hadde jeg valgt en kortere leggvarmer. Skal du bruke sko med høyt støvleskaft, kan du bruke de lengste.

- Også er det jo veldig praktisk med tanke på julefestsesongen med tynne strømpebukser i minusgrader, påpeker Wergeland.

Da kan du nemlig bare trekke et par leggvarmere over legger og lår mens du er ute, så går det greit. Og det tar jo bare noen sekunder å ta dem på og trekke dem av.

Høsten hovedtrender

Høstkolleksjonen til Lindex består imidlertid av mer enn leggvarmere.

70-tallstrenden fortsetter med slengbukser, høye liv, maxi- og midi-lengder. Det samme gjør knallfargene fra i vår, med fargesterke enkeltplagg i knæsjrosa og kongeblått.

LES OGSÅ: Er skinnyjeans helt ut?

Fjorårets store grungetrend returnerer, med rutete skjorter, skinn og denim. I tillegg kommer plagg inspirert av det britiske landsbylivet, med varme farger, tradisjonsstrikk og lapper på albuene.

Se bilder her:


Kathrine Sørlands favoritt

KK.no spurte Kathrine Sørland, som jobber som «fashion advisor» for Lindex, hvilken av høstens plagg som er hennes favoritt.

- Jeg elsker midiskjørtet. Mange forbinder kanskje denne lengden med bestemor, men om du styler det riktig, blir det bra, sier Sørland.

SE OGSÅ: Ikke gå i midi-fella

- Bruk gjerne hæler til, for eksempel noen røffe ankelboots til høsten. Kombiner den med en strikkegenser, vest eller skinnjakke – pluss en kul veske. Så har du et perfekt høstantrekk.

- Hva med leggvarmere? Bruker du det?

- Nei, på ingen måte. Men jeg skjønner jo nå at det er helt genialt! ler Sørland.

Mer høstmote 2011

KK.no har også fått en sniktitt på høstens kolleksjoner hos H&M, Gina Tricot, Vero Moda, Only, Selected Femme, KappAhl, tilbehørskjeden Pieces, Monki og Weekday.

HANNE WERGELAND, presseansvarlig for Lindex. Foto: Aina Kristiansen
HANNE WERGELAND, presseansvarlig for Lindex. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer