Strømpebukser

Lei strømpebukser som rakner? Her er trikset du må kunne!

Men hvorfor står det ikke på pakken?

STRØMPEBUKSER: Er du også lei av strømpebukser som rakner? Da bør du se her. FOTO: skjermdump
STRØMPEBUKSER: Er du også lei av strømpebukser som rakner? Da bør du se her. FOTO: skjermdump Vis mer
Publisert

Finnes det egentlig noe mer irriterende enn strømpebukser som rakner? Også skjer det liksom alltid når det passer som dårligst. Sånn rett før du ankommer festen i det du går ut av taxien.

Ikke rart at mange skyr de tynne nylonstrømpebuksene som pesten.

Samtidig så er man jo smått avhengig av de, og nå er de dessuten også trendy. I det minste gjelden det den sorte varianten. Kjempefin til sesongens kort-korte skjørt!

Vi kunne sikkert skrevet en hel bok med mer eller mindre «gode» råd for å unngå at strømpebuksene rakner. Alt fra å skylle den i rennende vann, pakke den inn i en plastikkpose og slenge den i fryseren over natta til neglelakktrikset – som ikke funker spesielt godt – dersom uhellet først er ute.

Men hva hvis vi fortalte deg at det finnes et triks som er like enkelt som det er genialt?

Visste du at man skal strekke strømpebuksa før man bruker den?

«Takk til damen i kassen på Cubus som lærte meg noe jeg burde ha kunnet fra før», skriver Lykke Sofie Myrås på TikTok.

Hennes strømpebuksehack er sett over 184 000 ganger på det sosiale mediet.

@lykkesofiem Takk til damen i kassen på Cubus som lærte meg noe jeg burde ha kunnet fra før 😇 #fyp #norgetiktok #hack #strømpebukse ♬ Sex And The City - Main Theme - Geek Music

Hun har selvfølgelig selv testet ut hacket, og kan fortelle til KK at det faktisk funket.

– Strømpebuksen føles mindre skjør og er lettere å ta på seg. Jeg synes alle burde vite dette. Det burde jo stå på pakken!

Ja, hvorfor gjør det ikke det egentlig?

– På våre strømpebuksepakninger er det liten plass, så tips for påkledning er dessverre ikke noe vi har mulighet for å prioritere, sier Bettina Johnsen, kommunikasjonssjef i Pierre Robert.

Hun har ingen god forklaring på hvorfor trikset med å strekke strømpebuksene faktisk fungerer, men sier til KK at det nok vil kunne utvide strømpebuksene litt.

GJENKJENNELIG: Det er så irriterende når strømpene ryker! FOTO: NTB / SHUTTERSTOCK.
GJENKJENNELIG: Det er så irriterende når strømpene ryker! FOTO: NTB / SHUTTERSTOCK. Vis mer

– Den får kanskje en litt mykere strekk på denne måten også, i stedet for at man plutselig trekker den hardt over beina.

– Tidligere var nok dette allmennkunnskap, men vi ser at kunnskap om tekstil og klær har forsvunnet litt siden våre besteforeldre og oldeforeldres tid. Dette gjelder alt fra kunnskap om reparasjon, ulike materialers egenskaper, det å kutte opp stingene i splitten og lommene på en kåpe og så videre. Det er litt synd og er kunnskap som egentlig bør løftes frem igjen. Det er viktig å ta vare på de klærne vi har, sier hun.

Helene Haug, Personal Shopper på Lindex Lamberseter bekrefter at trikset funker.

– Å strekke strømpebuksene før bruk funker så absolutt! Og det vil gjøre jobben med å få på seg strømpebukser, spesielt modeller med shapingfunksjon litt lettere.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer