Topp

Lengden armene dine vil elske

Det er ikke uten grunn at dette er et stiltips mange sverger til.

FLATTERENDE LENGDE PÅ ERMENE: Skuespiller January Jones er en av flere som går for lange ermer denne våren. I topper som dette blir det gøy å kle av seg til våren- og sommeren, siden vi slipper å bry oss så mye om tilstanden på triceps og biceps. 

 Foto: Kevin Johnson/Press Line Photos/
FLATTERENDE LENGDE PÅ ERMENE: Skuespiller January Jones er en av flere som går for lange ermer denne våren. I topper som dette blir det gøy å kle av seg til våren- og sommeren, siden vi slipper å bry oss så mye om tilstanden på triceps og biceps. Foto: Kevin Johnson/Press Line Photos/ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I hele vinter har vi pakket inn armene våre i lodne ullgensere, men nå er det ikke lenge til du kan vise dem fram igjen.

Våren er rett rundt hjørnet, og i butikkene flommer det over av løse og lette topper. Her er det bare å velge og vrake i maritime striper, deilige pasteller og mønstre.

Aller best er likevel lengden vi ser på ermene denne sesongen. Nå er det trekvart som gjelder, noe som er gode nyheter for oss som ikke har trent i hele år for å få velformede og sterke armer.

I disse toppene kan vi leve lykkelig med det «lille ekstra» på undersiden av overarmen. Og vi slipper å gyve løs på vekter og manualer på treningssenteret, og får vist fram akkurat det vi ønsker av hud.

Stor trend på catwalken

Hos designere som Burberry, MaxMara og Mulberry er den halvlange lengden å se på bluser, trøyer og kjoler. De er gjerne litt løse i formen, og går nesten helt ned til albuen.

Du skal heller ikke være redd for å gi trompetfasongen en sjanse, for med riktig styling får du en ganske kul og annerledes stil.

NOE HAR SKJEDD MED TOPPEN DENNE SESONGEN: Hos designerne som MaxMara, Burberry og Mulberry har ermene blitt løse og lange, noe vi er svært fornøyd med. Foto: All Over Press
NOE HAR SKJEDD MED TOPPEN DENNE SESONGEN: Hos designerne som MaxMara, Burberry og Mulberry har ermene blitt løse og lange, noe vi er svært fornøyd med. Foto: All Over Press Vis mer

Dersom du vil være veldig trendy, kan du dessuten la toppen matche fargen på underdelen. Og vil du skape en illusjon om lengre bein, stapper du den opp i linningen på enten skjørtet, shortsen eller buksen. Et belte i livet vil også gi samme effekt.

Flatterende lengde

En trekvart lang lengde er flatterende for de aller fleste, siden ermet ikke stopper midt på armens tykkeste punkt, slik at armen ser større ut. Det samme prinsippet gjelder også forøvrig for skjørt - det er ikke uten grunn at knelange modeller kler de aller fleste best.

SER DU FORSKJELL?: Skuespiller Alice Eve og January Jones på den samme røde løperen, men med ulike lengder på ermene.  Foto: All Over Press
SER DU FORSKJELL?: Skuespiller Alice Eve og January Jones på den samme røde løperen, men med ulike lengder på ermene. Foto: All Over Press Vis mer

På jakt etter en fin topp bør du kanskje også gå for ermer som er litt løse og luftige, for en behagelig stil som ikke gjør at armen tyter ut i alle retninger.

Fra venstre Katherine Heigl, Anna Faris, Sienna Miller og Kiernan Shipka. Foto: All Over Press
Fra venstre Katherine Heigl, Anna Faris, Sienna Miller og Kiernan Shipka. Foto: All Over Press Vis mer

Avslappet stil

En t-skjorte med denne lengden på ermene er det perfekte hverdagsplagget. Kjendisene bruker dem til både jeans, matchende skjørt og skinnbukser.

Og med et par kule gullkjeder rundt halsen, har du plutselig gjort antrekket pyntet på 1-2-3.

LENGDEN SOM GJELDER HOS STJERNENE: Fra venstre Anna Kendrick, Emma Roberts, Rose Leslie og Taylor Swift.
LENGDEN SOM GJELDER HOS STJERNENE: Fra venstre Anna Kendrick, Emma Roberts, Rose Leslie og Taylor Swift. Vis mer

Velg riktig materiale

Siden toppen har litt mer ermer enn du er vant til, bør du gå for et tynt materiale som bomull eller silke. Slik vil armen se nett og smal ut.

Hopper du inn i en topp med trekantarmer, blir det finest om du styler den med en litt smal underdel som et blyantskjørt eller en skinnyjeans, for å få fine proporsjoner i antrekk og silhuett.

Klar for å gi litt gass på fargefronten? Klart det. Lek deg med knalle paletter, mønstre og mint. Og i lysegult, babyblått og pastellrosa kan du ikke trå feil. Bohemske broderier? Ja takk.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer