CASTOR-OLJE: Du kan bruke oljen for å få lengre hår og vipper.  Foto: Shutterstock / Serg Zastavkin
CASTOR-OLJE: Du kan bruke oljen for å få lengre hår og vipper. Foto: Shutterstock / Serg Zastavkin Vis mer

Lengre Hår

Lengre vipper og hår uten å bruke en formue? Ja takk!

Derfor bør du teste Castor-olje!

I stedet for å bruke massevis av penger på diverse skjønnhetsprodukter og tjenester, sverger flere bloggere og YouTube-brukere til Castor-olje. Skal vi tro brukerne skal oljen kunne gi deg raskere hårvekst! (Vet du forresten hvor lang tid det tar før øyenbrynene dine gror ut igjen?)

Oljen, også kjent som lakserolje på norsk, er en vegetabilsk olje rik på antioksidanter og fettsyrer. Silje Lyngstad Noreng er brynstylist og eier av Brow Rehab. Hun har tatt Castor-oljen varmt imot og har gått helt bort fra vippeserumer: 

- Jeg har selv fått allergiske reaksjoner av vippeserumer, og tror ikke det er bra å putte noe sånt så nærme vippene og øynene mine. Det er ganske vanlig å få allergiske reaksjoner av vippeserumer, men jeg har selv ikke hørt om kunder som har fått det av Castor-olje, sier hun. 

LES OGSÅ: Dette kjennetegner tørr hud

Naturlig vippeextentions og hårvekst

Er du ikke den som vil sette på deg vippeextentions eller brukevippeserumer, kan trikset for deg være denne oljen. I tillegg til at den skal gi vippene fukt og næring skal den være en billigere og en naturlig måte å få øyevipper og øyenbryn til å gro. 

- Oljen stimulerer blodsirkulasjonen, og det gjør at de vokser raskere, forklarer Noreng. 

Hun forklarer at når du bruker vippeserum vil vippene bli lengre, men når denne vekstfasen er over kan man oppleve at de ofte faller av. 

På vippene kan du bruke en gammel maskarabørste til å påføre oljen, eller bare dyppe en q-tips i flasken og smøre på. Gjør det gjerne før du legger deg om kvelden. Noreng trekker også frem overplukkede øyenbryn som noe Castor-olje kan hjelpe til å fikse:

- Du vil kunne få tilbake hår i de hårsekkene som har dødd, eller gått i dvale, etter overplukking.

Oljen vil derfor ikke kunne vokse hår der du ikke har hårsekker, men hjelpe deg til å få mest mulig ut av de plassene du har, eller har hatt, hår. 

Lange øyevipper uten å bruke en formue kan være mulig! Foto: Maridav - Fotolia
Lange øyevipper uten å bruke en formue kan være mulig! Foto: Maridav - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Perfekte øyenbryn på 1-2-3

Lengre og sunnere hår

Enten du sverger til vippeserium, extenstion eller olje, er det flere som mener at Castor-olje har flere bruksområder enn kun til vippene. Du kan også bruke oljen som en hårkur i tuppene, eller gni det inn i hodebunnen. 

LES ogsÅ: Oljer bør bare brukes i hårtuppene

Da skal håret angivelig vokse fortere, og Noreng anbefaler blant annet oljen for å reparere ammeviker. Men oljen er svært tykk, så vær forberedt på at det mest sannsynlig trengs noen runder med sjampo for å vaske den ut igjen. Men det er likevel noen få ting du bør huske på:

- Noen kan få kviser av å bruke oljen, men det er fordi det er en tykk olje, forklarer Noreng, og legger til at hun ikke anbefaler oljen for gravide.  

- I og med at det er en lakserolje, er det greit å styre unna, selv om du kun påfører det på håret. 

Her kan du se en av YouTube-brukerne som viser resultatet av Castorolje:

LES OGSÅ: Slik får du håret til å vokse raskere

Sjekk KKs store årshoroskop!