Leppestift

Leppestift-tabben som gir gule tenner

Her er fargene du bør unngå.

SE FORSKJELLEN: Leppestiften Kelly Osbourne bruker på bildet til venstre, er mer flatterende og får tennene til å se kritthvite ut. Fargen på bildet til høyre derimot, gjør at tennene blir blasse og nesten lett blålige.  Foto: All Over Press
SE FORSKJELLEN: Leppestiften Kelly Osbourne bruker på bildet til venstre, er mer flatterende og får tennene til å se kritthvite ut. Fargen på bildet til høyre derimot, gjør at tennene blir blasse og nesten lett blålige. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få ting kan få deg fra «blah» til «wow» så fort som den riktige leppestiften, og det finnes en rekke farger som kan få huden din til å gløde og øynene til å skinne litt ekstra. 

En frisk farge på leppene vil immidlertid også flytte fokus et helt annet sted – til tennene. Og siden de fleste av oss gjerne drømmer om et hvitere glis, er det da ekstra viktig å velge den riktige leppestiftfargen.

Noen av dem kan nemlig få tennene til å virke gule, men det finnes triks for å unngå kanarigult glis.

LES OGSÅ: Fem leppestifter alle kvinner burde eie

Unngå for varme farger

– Hvis man får for mye varme toner i en leppefarge, kan tenne virke gule. Derfor er det viktig å heller gå mot kalde farger, altså farger som har mer blått i seg, forklarer Mona Ø. Wergeland, makeupartist hos Makeup Mekka.

Makeupartisten sier at leppefarger som går mot brunt, beige og oransje vil få tennene dine til å se gulere ut.

FOR ROSA: For sterk rosafargen kan også - som i dette tilfellet, gi gulskjær på tennene.  Foto: REX/Broadimage/All Over Press
FOR ROSA: For sterk rosafargen kan også - som i dette tilfellet, gi gulskjær på tennene. Foto: REX/Broadimage/All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Nå skal leppestiften være «messy»

Hvis du har litt gule tenner og helst vil få dem til å se hvitere ut, er hun ikke i tvil om hvilke leppefarger hun ville unngått. 

– Da ville jeg ha unngått alle typer leppestift som har varme bruntoner i seg. Mange føler at dette er en veldig trygg farge, men på leppene vi det gjøre at tennene dine ser misfarget ut, sier hun. 

Da utgår 90-tallsfargene som er så trendy om dagen, med andre ord.

LES OGSÅ: Leppefargen som gjelder nå

Slik ser du forskjell

Det er ikke alltid så lett å vite hvilke farger som er varme og hvilke som er kalde, siden det er snakk om små nyanser. Rødt er ikke bare rødt, men kan være både varm og kald, for eksempel. 

IKKE PENT: Heller ikke denne fargen er særlig kledelig for Kellys tenner.  Foto: All Over Press
IKKE PENT: Heller ikke denne fargen er særlig kledelig for Kellys tenner. Foto: All Over Press Vis mer

– Er du usikker kan du holde opp to farger i samme skala, én med en varm tone og én med en kald tone, og sammenligne, men i de fleste tilfeller må du prøve fargen på leppene.

Om du for eksempel liker rød leppestift, bør du velge en med mer blåtoner i seg, ikke en som vipper mer mot oransje. 

– Velg heller en farge som går mer mot bringebærrødt enn jordbærrødt, da jordbærfargen har mye oransje i seg og kan få tennene til å framstå som gule, sier Wergeland.

LES OGSÅ: Derfor dropper Emma Stone nude lepper-trenden

Spør om å få prøve

– Er du i butikken og sliter med valg av farge, så spør om hjelp til å få prøve fargen, råder makeupartisten.

OBS! Husk at du aldri må ta en testerfarge rett på leppene i butikken uten at den er blitt desinfisert først. Sminkeprodukter som står framme og testes sånn er rene bakteriebomber!

KALDE RØDTONER: Her har Kelly valgt en rød leppestift med kaldere toner - sjekk så hvite tennene blir! Foto: REX/Picture Perfect/All Over Press
KALDE RØDTONER: Her har Kelly valgt en rød leppestift med kaldere toner - sjekk så hvite tennene blir! Foto: REX/Picture Perfect/All Over Press Vis mer

– Test på fingertuppen!

Hvis du vil prøve fargen bare på hånda, har Wergeland et nyttig triks:

– Er du usikker på fargen, kan du teste fargen på fingertuppene, ikke oppå hånden, sier hun. 

Fargen du har på fingertuppene er nemlig stort sett tilnærmet lik leppefargen din.

– Så finner du en farge som er fin på fingertuppene, vil fargen passe leppene dine.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer