Cecilie Krogh:

Leppestiften som varer og varer

Ved hjelp av leppestift kan stylingen gå fra hverdagslig til «wow» med et lite strøk.

Leppestiften som varer og varer
Publisert

Ingenting sier fest som et par røde lepper

Her er det lov å leke seg med farger og uttrykk: Prøv rosa, beige – eller hva med blå lepper?

Et godt tips er å la fokuset være på enten lepper eller øyne. Jeg har aldri helt klart å tro helt på «less is more», men i denne sammenhengen er det lurt å unngå at sminken slåss om oppmerksomheten.

Her er oppskriften som gjør at leppestiften varer hele kvelden.

1. LEPPESKRUBB

Plei først leppene med en mild leppeskrubb. Da fjerner du døde hudceller, og leppene blir ekstra myke. Tørre lepper gjør at leppestiften sprekker opp, og den sitter heller ikke så lenge.

2. LIPLINER

For å få leppestiften til å holde – uten at den sklir utover – bruk en lipliner. Bruk en farge som er lik leppestiften, og tegn opp kanten rundt leppene. Fyll så inn hele leppen med blyanten. Fargen vil holde lenger, og skulle den likevel forsvinne litt, ender du ikke med en ring rundt leppene.

3. LEPPESTIFTEN

En matt leppestift sitter lenger enn en blankere variant. I dag får du tak i matte leppestifter som også gir fukt. Når du tegner opp leppene med lipliner, forsegler du kanten. Det gjør at leppestiften ikke sklir ut. For å unngå leppestift på tennene bør du unngå å påføre farge helt innerst på leppene. Ofte er det for mye leppestift som gjør at det smitter over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer