Devil lips

Leppetrend tar av på Instagram: - Helt forferdelig, sier KK-redaktør

Farlig eller falsk? Ekspertene er uenige.

LEPPETREND: De såkalte djevelleppene tar av på Instagram. Men er de egentlig ekte? Foto: Skjermdump fra Instagram
LEPPETREND: De såkalte djevelleppene tar av på Instagram. Men er de egentlig ekte? Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert

Har det gått for langt nå? Til tross for at vi forsøker å holde oss objektive her i KK, må svaret være ja. For når man fyller inn leppene slik at de ser ut som bølger, så kan man vel trygt si at det har gått for langt.

Ifølge Dazed Digital skal det være ukjent hvem som har startet denne «trenden», men at en plastisk kirurg fra Russland visstnok skal ha hatt noe med det å gjøre.

Leppene har fått navnet «devil lips» eller «octopus lips». På norsk blir dette djevellepper og blekksprutlepper. På hashtaggen #devillips på Instagram finner du nesten 2000 innlegg.

Noen av innleggene er av mennesker som angivelig har fått seg djevellepper, mens mange av de andre er bekymringsmeldinger fra hudpleiere og leger. Dermatologen Ursula Metelmann er blant dem. Hun har 178 000 følgere på Instagram og delte et langt innlegg med sine følgere.

Her skriver hun blant annet at dette er «en krenkelse av Guds egen skapelse» og at «det er synd at fagfolk utfører slikt for penger og berømmelse».

Farlig

Dazed Digital tok kontakt med den kosmetiske tannlegen og såkalte facial aesthetician Dr. Krystyna Wilczynski. Hun kaller disse leppene unaturlige.

– Fillers som settes inn på en upassende måte kan ende opp i et blodkar, som igjen kan forårsake blokkeringer og føre til nekrose (død) av vevet.

Legen er også inne på det at man faktisk ikke kan gjøre slike permanente endringer med leppene sine. Kan det være at denne trenden faktisk er falsk?

– Eksisterer ikke

En Instagramkonto ved navn FMC Aesthetics Liverpool er blant dem som har delt et bilde av trenden, men teksten som hører til var ikke helt som forventet.

«Jeg begynner å få en del meldinger om denne leppetrenden. Den eksisterer ikke. Det er Photoshop.»

– Photoshop eller ei - hvorfor eksisterer disse bildene i utgangspunktet?, spør KK-redaktør Ingeborg Heldal seg.

– Det finnes så mange mennesker der ute som lar seg påvirke av sånt og det finnes garantert leger som er ute etter å tjene noen ekstra kroner og dermed ville til å utføre «inngrepet».

Hun legger til at hun synes det er synd at folk tror de må endre på noe som helst ved seg selv.

– Hvis dette er ekte, så er det bare helt forferdelig at det er noen som holder på med det. Og hvis det er falskt er det bare trist at noen sender slik «inspirasjon» ut i verden. La oss håpe det tar slutt og at ingen flere lar seg påvirke!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer