Antrekk

Les dette før du går på julefestene

Følger du disse rådene er det litt enklere å styre unna tabbene. God fest!

LETT Å TRÅ FEIL, PÅ FLERE MÅTER: - Har du kjøpt billige sko? Da kan du være uheldig å oppleve at hælen knekker eller sålen faller av. Ha i så fall et ekstra par på lur, gjerne et par som er litt lavere og mer behagelige. Foto: All Over Press
LETT Å TRÅ FEIL, PÅ FLERE MÅTER: - Har du kjøpt billige sko? Da kan du være uheldig å oppleve at hælen knekker eller sålen faller av. Ha i så fall et ekstra par på lur, gjerne et par som er litt lavere og mer behagelige. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Rødvin på kjolen, hull i strømpebuksa og misforstått kleskode er ikke det du vil huske først fra årets store festsesong.Følger du KK.nos lille guide, er du imidlertid på god vei til unngå flausene:

Invitasjon/anledning

Julebord- og julefester i privat regi har gjerne en invitasjon som gir et visst inntrykk av hva slags selskap det dreier seg om. Antydes det at det vil være barn tilstede, tilsier det samtidig at det ikke er riktig anledning å troppe opp med tidenes utringning og litersflasker med sprit under armen. Det er også kutyme at man tar med seg en liten gave som takk for invitasjonen. Det kan være sjokolade, blomster, vin eller noe annet som verten vil sette pris på. Husk også at mange er redd for parkettgulvet sitt, så la de tynneste plastikk- og metallstilettene bli igjen hjemme, og gå i steden for gummi- eller kilehæler.LES OGSÅ:100 kjoler til festsesongen

Antrekk

Selv om jeans kan være ok å visse tilfeller, vil vi anbefale deg å skru opp glamourfaktoren et par hakk under festsesongen. Det er lov å skinne og glitre litt når man er på fest! Følger det en dresskode med invitasjonen, er det likevel greit å ta utgangspunkt i denne, slik at du ikke føler deg som et oppspjåka juletre i forhold til de andre.LES OGSÅ: Kjersti svarte om juleantrekk og trender «Kom som du vil» kan føles befriende som klesanvisning, men rammene er likevel der. Vil du for eksempel absolutt gå i bukser, så hev antrekket med høye hæler (husk gummitupper), et statementsmykke i halsen, eller en lekker paljettopp.Står det «pent antrekk» er den lille sorte kjolen et sikkert valg. Style den etter egen smak, og vær oppmerksom på skjørtelengde og utringning. Er kjolen helt kort, så bør den ikke ha tidenes utringning eller åpen rygg. Har den høy hals eller mindre utringning, kan kjolen gjerne være kort.

En lady ligger ikke under bordet

Synes du sort blir for dystert, ikke fall for fristelsen å gå for en helt lys eller hvit kjole, i alle fall hvis du er glad i rødvin. Ja, du kan se ut som Askepott i en pudderrosa tylldrøm av en kjole, men drømmen kan fort bli til et kjolemareritt hvis vinen ender i fanget og ikke i magen. For å slippe og tenke på muligheten for at eventuelle vinflekker skal sette en stopper for festgleden, vær heller på den sikre siden, og velg farger som lilla, blått og dyprød.2010 har stått i ladyens tegn rent motemessig. Og vil du være ladylike også under festsesongen, følger det selvsagt med endel retningslinjer for oppsførsel. Flatfyll er for eksempel ikke en lady verdig. Sørg for å drikke godt med vann både før og gjennom festen, og unngå å blande øl, vin og drinker. Flørt gjerne med sidemannen, men stopp før det blir aktuelt å sprette BH-hempene som om de skulle være Champagne-korker.

Reservelager i veska

Den som har vært ute en julebordsnatt før, vet at garderobeveske og festveske er to ulike ting. Ha med deg en stor veske med romslig plass, som du setter igjen i garderoben, og gå for en liten clutch- eller skulderveske som du tar med deg inn. Skulle uhellet være ute, kan du redde både deg selv og venninnene dine fra festkriser ved å ha med deg følgende i den store vesken:Ekstra par behagelige sko: - Har du kjøpt billige sko? Da kan du være uheldig å oppleve at hælen knekker eller sålen faller av. Ha i så fall et ekstra par på lur, gjerne et par som er litt lavere og mer behagelige, slik at du slipper å sitte på sidelinjen, men kan delta i dansen for fullt også ut i de små timer. Et par gelesåler er også praktisk å ha med. Et par sikkerhetsnåler: Kjolekriser oppstår gjerne når det passer dårligst. Kanskje sprekker glidelåsen midt i en heftig tango? Putt et par sikkerhetsnåler i sminkepungen, og be en venninne hjelpe deg å «kriseminimere»!Blank neglelakk og ekstra strømpebukse: Kjøp heller to rimeligere par strømper enn et par rådyre. Får du et kjempehull på kneet er det ingen som legger merke til den nye kjolen din. Og skulle den andre også ryke, sørg for å ha en blank neglelakk som hindrer at alt rakner, bokstavelig talt.Sminkepung: Det er trolig ingen god idé å la den ligge igjen hjemme. Makeup svetter fort av, særlig hvis man danser. Alternativt, sørg for å legge en god makeupprimer som grunnlag under partysminken din.LES OGSÅ: Slik holder sminken hele dagenEkstra lusespenner og hårspray: Hvis sveisen ikke oppfører seg slik du vil, kan den lett fikses på med en dæsh hårspray og et par småspenner.Hodepinetabletter: Ha et par Paracet på lur, så blir ikke kvelden ødelagt selv om formen ikke er på topp. Men vær oppmerksom på at piller og alkohol kan være en uheldig kombinasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer