Nytt shoppingspill:

- Lett å glemme at man bruker penger

Digital mote blir mer og mer populært, men det bekymrer flere eksperter.

DIGITAL MOTE: Det blir stadig utviklet spennende apper og måter å shoppe klær på, men det bekymrer ekspertene. Foto: Skjerdump fra Drests hjemmeside
DIGITAL MOTE: Det blir stadig utviklet spennende apper og måter å shoppe klær på, men det bekymrer ekspertene. Foto: Skjerdump fra Drests hjemmeside Vis mer
Publisert

Moderne teknologi når stadig vekk nye høyder, og vi blir hele tiden introdusert for nye dingser og apper. Vi er mer avhengige av mobilen enn før, og dagligdagse ting som klær og mat er kun et klikk unna.

Nå ser det også ut til at vi kan shoppe digitalt på en helt ny måte.

En app kalt «Drest», som er utviklet etter en idé fra den tidligere redaktøren for Harpers Bazaar UK, Lucy Yeomans, lar brukerne kle opp avatarer i klær og tilbehør fra luksusmerker som Gucci, Prada og Burberry. Deretter kan du handle hele antrekket og få det sendt hjem.

Spillet fungerer nesten som bildedelingstjenesten Instagram. Når du har kledd opp avataren, kan du ta den med på «photoshoot» og dele bildet med resten av brukerne i spillet. Derfra bygger du deg opp en profil, hvor du kan få likerklikk på bildene, du jobber deg opp en såkalt jobbmoral som du har i appen og du får også poeng dersom du har et kritisk øye for trender.

Man har også mulighet til å oppgradere sin virtuelle garderobe, dersom du er villig til å betale noen ekstra kroner.

I tillegg til et utvalg med «vanlige» avatarer som man kan kle opp, har de også tatt inn modeller som for eksempel Irina Shayk (34), Imaan Hammam (23) og Doutzen Kroes (35) og laget avatarer av dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer