LEVER INN GAMLE H&M-KLÆR: Fra og med 12. april kan du levere inn poser med gamle H&M-klær i utvalgte H&M-butikker rundt om i landet. For hver pose med klær får du 25 kroner. Foto: Tone Ra Pedersen/KK.no
LEVER INN GAMLE H&M-KLÆR: Fra og med 12. april kan du levere inn poser med gamle H&M-klær i utvalgte H&M-butikker rundt om i landet. For hver pose med klær får du 25 kroner. Foto: Tone Ra Pedersen/KK.no Vis mer

H&m

Lever gamle H&M-klær – få penger tilbake

Den svenske motegiganten lanserer innsamlingsaksjon 12. april.

Publisert
Er det på tide med en skikkelig vårrengjøring i klesskapet ditt, eller kanskje du bare har lyst til å bytte ut deler av fjorårets sommergarderobe med nye, friske tilskudd?

Da lønner det seg ikke å kaste de «gamle» plaggene dine, og hvertfall ikke H&M-plaggene du måtte ha liggende.

LES OGSÅ: ALT du trenger å vite om Marni for H&M

Lever inn gamle klær

12. april går nemlig startskuddet for den svenske motekjedens nye innsamlingsaksjon «Spring clean your wardrobe», hvor alle kan levere inn sine gamle H&M-klær, står det i en pressemelding fra kleskjeden.

Ved å levere inn klærne (kan gjøres i utvalgte butikker – se mer info lenger nede i sak) bidrar du til bærekraftig gjenbruk. I tillegg får du igjen penger for det.

H&M gir 25 kroner for hver innleverte pose med klær, og under innsamlingsperioden – som varer fra 12. til 21. april, blir det utplassert «fashion containers» i utvalgte butikker i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø, hvor kunder kan levere inn klær som de ønsker å gi bort.

- Våren er her og folk er i full gang med å rydde i skap, på loft og i kjelleren. Mange gamle plagg hentes frem for sesongen, mens andre plagg legges i «gi-bort»-haugen. Nå kan folk via innsamlingsaksjonen, bokstavelig talt gi disse plaggene en ny vår, sier kommunikasjonssjef Vibeke Holann i H&M i pressemeldingen.

Målet under innsamlingsperioden er å få inn så mye klær som mulig. Disse klærne blir deretter levert til samarbeidspartner Visjon Norge, som skal ta vare på plaggene og gi dem videre til de som har nytte av dem.

LES OGSÅ: Her kan du gjøre vintagekupp fra senga

UTVALGTE BUTIKKER: Fra 12. til 21. april blir det utplassert «fashion containers» i utvalgte butikker i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø, hvor kunder kan levere inn klær som de ønsker å gi bort. Foto: H&M
UTVALGTE BUTIKKER: Fra 12. til 21. april blir det utplassert «fashion containers» i utvalgte butikker i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø, hvor kunder kan levere inn klær som de ønsker å gi bort. Foto: H&M Vis mer

Vintagekolleksjon og redesign


I forbindelse med kampanjen har H&M også inngått et samarbeid med designutdanningen ESMOD i Oslo. Studentene der vil få i oppgave å redesigne noen av de innsamlede klærne.

I tillegg vil deler av plaggene brukes i en unik H&M Vintagekolleksjon, som skal selges i flaggshipbutikken i Bogstadveien i Oslo fra og med august i år.

Alle inntektene fra salget av H&M vintage og ESMOD Oslo sin kolleksjon går til UNICEF og H&Ms «All for children»- prosjekt.

- Målet er å inspirere folk til å ikke kaste sine gamle klær, men la de leve videre enten ved å gi til organisasjoner som tar i mot klær, gi de videre eller ved å re-designe dem, sier Holann.

Dersom du ikke ønsker å gi de gamle klærne dine til H&Ms innsamlingsaksjon kan de også doneres til UFF eller Fretex. Disse har containere stående rundt om i ulike byer. Mer info finner du på nettsidene: Uffnorge.org (ekstern lenke) og Fretex.no (ekstern lenke)

LES OGSÅ: Lukter bruktkjolen gammel svette?

Alt uten badetøy og undertøy

Ifølge Holann tar H&M inn alt av gammelt og skadet tøy, men ikke badetøy og undertøy.

- Vi tar i mot all tøy foruten om badetøy og undertøy da det ikke kan gis videre av hygieniske årsaker, sier hun til KK.no:

- Er tøyet skadet tar vi det i mot da mesteparten kan repareres. Vår samarbeidspartner Visjon Norge – reparerer og vasker klær før klærne gis videre.

Her kan du levere inn dine gamle H&M-klær:
 • H&M Karl Johansgate 16
 • H&M Oslo City
 • H&M Bogstadveien 11
 • H&M Galleriet i Bergen
 • H&M Stavanger Storsenter
 • H&M Trondheim Torg
 • H&M Storgata 70 i Tromsø

  LES OGSÅ: Vintageklærne du må skaffe deg

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer