Bli ny:

Linn Elise har gått i uniform i 18 år

Linn Elise velger ofte minste motstands vei: jeans og anonyme trøyer.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Jeg ønsker å få mer selvtillit i valg av klær. Jeg trenger råd og veiledning ­etter å ha gått i uniform i 18 år. Klesskapet har ikke holdt følge med ­alderen eller min personlige utvikling. Alt har handlet om uniform og militære mål­settinger, men nå har jeg sagt opp jobben i Forsvaret og må tenke utenfor boksen.

Jeg vil beskrive min egen stil med ordene bortgjemt og glemt. Jeg tør sjelden kle meg opp. Og når jeg forsøker, treffer jeg for ungt og ser desperat ut, eller for gammelt og ser ut som en burugle. Så det blir ofte minste motstands vei: jeans og anonyme trøyer.

Drømmestilen min er tidløs og nedtonet, samtidig som den har farger og snert. Og av og til et bohemsk tilsnitt.

Jeg er åpen for en ny frisyre, men usikker med tanke på farging. Liker min naturlige hårfarge godt. Jeg kan ikke noe om sminke og har ikke et mål om å forandre meg eller skjule noe. Men jeg vil gjerne lære å fram­heve det jeg er mest fornøyd med.

Personligheten min vil jeg beskrive som nordnorsk. Jeg er interessert i mennesker, ­leken når jeg kan, og seriøs når jeg må. Har lyst å lære nye ting og oppleve alt jeg kan rekke over i løpet av livet.

Jeg håper på tips til hvordan oppnå en lettstelt, flott og naturlig look for jobb, ­hverdager og sosiale lag.

Før. FOTO: Astrid Waller
Før. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Stiltips

- Linn Elise er både tøff, feminin og stilig, sier Cecilie Krogh, som er stylist.

  • En shorts gjør antrekket hakket mer spennende enn om du hadde brukt et skjørt. Velger du en knelang shorts som litt løs i passformen, kan den brukes til nesten alle anledninger.
  • Kombiner shortsen med en feminin overdel og kule støvletter, og du får et moderne, kontrastfylt uttrykk.
  • Linn Elise kler spesielt godt snitt som framhever midjen. En løsere kjole med et smalt belte utenpå passer like godt til fest som til hverdags. Slik vises timeglassfiguren uten at klærne føles stramme og ukomfortable.
ETTER: Bluse (kr 300) og shorts (kr 400, begge Lindex), kjede (kr 400) og armbånd (kr 300, JWLS) og støvletter (kr 1000, Zara). Tips! Et par cowboyinspirerte støvletter gir ekstra høyde, samtidig som hælen er stabil. FOTO: Astrid Waller
ETTER: Bluse (kr 300) og shorts (kr 400, begge Lindex), kjede (kr 400) og armbånd (kr 300, JWLS) og støvletter (kr 1000, Zara). Tips! Et par cowboyinspirerte støvletter gir ekstra høyde, samtidig som hælen er stabil. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Hårtips

- Linn Elise mangler en klipp som gir henne det lille ekstra, sier Cecilie, som er hårstylist.

  • Jeg vil gi henne en fullstendig ny look, helt uten permanente farger. Med minicolor eller glansvask kan man tilføre pigmenter, samtidig som håret blir blankere og føles friskere.
  • Linn Elise fikk en kort bob, rett under haken. En god klipp er viktig for at stylingen skal bli lettest mulig. Ved å fjerne litt fylde nederst i klippekanten vil håret legge seg penere rundt ansiktet.
  • Invester i en god hårkur, og bruk den regelmessig. Er du usikker på hva håret ditt faktisk trenger, kan du ta en liten test ved å dra i et hårstrå mens det er vått. Er det litt som en gummistrikk, trenger det proteiner. Ryker hårstrået med én gang det blir strukket, trenger det fukt.
Kjole (kr 400, Lindex), belte (kr 150, H&M), smykke (kr 400, JWLS) og sko (kr 1900, Gaitline). Tips! En fotsid kjole blir mindre formell når man kombinerer med joggesko. FOTO: Astrid Waller
Kjole (kr 400, Lindex), belte (kr 150, H&M), smykke (kr 400, JWLS) og sko (kr 1900, Gaitline). Tips! En fotsid kjole blir mindre formell når man kombinerer med joggesko. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Sminketips

- Jeg ville få fram de store, nydelige øynene til Linn Elise, sier Cecilie.

  • Jeg la en helt lys, matt farge på hele øyelokket, fra vipperoten og opp til øyenbrynet. Så la jeg en mørk bruntone på selve øyelokket, og til slutt en bruntone i ytterkant og på globallinjen for ekstra dybde.
  • Eyeliner og maskara rammer inn blikket. Om du er litt ustødig på hånden, kan eyeliner i blyantform være lettere å få pent enn en våtliner. Bruk en tynn skråkost for å duse den godt ut.
  • Linn Elise fikk en mineralfoundation i flytende form på huden. Og til slutt solpudder og rouge for friskhet og liv i ansiktet.
FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

Slik gjør du håret

1. Bruk en rotspray, og påfør i hodebunnen. Føn håret motsatt vei av der det skal ligge. Da tvinger du fram volum helt fra røttene.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

2, Ta et lite parti med hår, legg i rettetangen, og vri den 180 grader mens du drar den gjennom håret. Ønsker du en røffere finish, behold tuppene rette.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

3. Bruk fingrene til å gre gjennom håret. Jeg er selv glad i å ta et godt grep ved hodebunnen og riste løs. Avslutt med hårspray.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer