No poo

Lise har ikke brukt shampo på ett år

Da koronapandemien førte til nedstengningen av Norge, så Lise Vermelid Kristoffersen sitt snitt til å teste «no poo» trenden.

STRÅLENDE FORNØYD: Ett år uten sjampo har gitt Lise, som tidligere har jobbet mye som hårmodell, enda flottere hår. FOTO: Privat
STRÅLENDE FORNØYD: Ett år uten sjampo har gitt Lise, som tidligere har jobbet mye som hårmodell, enda flottere hår. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Hårtrenden «no poo» synes å ha fått en ny oppsving under koronapandemien. Kanskje ikke så rart, da måneder med hjemmekontor nok har redusert behovet for hyppige hårvasker hos mange.

«No poo» en forkortelse av «no shampoo» og innebærer at man rett og slett ikke vasker håret sitt med sjampo og balsam.

Ifølge en artikkel på Healthline.com har tilhengere av no poo-trenden riktignok ulike innfallsvinkler. For noen handler det om at de ikke ønsker å fjerne de naturlige oljene som produseres av hodebunnen, mens andre har et generelt ønske om å redusere bruken av kjemikalier i hår- og hudpleien.

En del er mer opptatte av å stå imot det kommersielle presset om å bruke mer penger på hygiene enn det som strengt tatt er nødvendig.

Perfekt tidspunkt å teste det på

En av dem som har hoppet på trenden er supersparer Lise Vermelid Kristoffersen, som driver bloggen «Pengesnakk». Det å kutte ut sjampoen har imidlertid ikke vært økonomisk motivert, hun er mer opptatt av å forenkle hverdagen sin og har lenge vært nysgjerrig på å prøve no poo-metoden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer