Agnes Gulbrandsen

Lob er trendfrisyren kjendisdamene sverger til - men vil DU kle den?

Dette sier frisøren!

Publisert
Sist oppdatert

Våren er rett rundt hjørnet, og det er endelig på tide å komme ut av vinterdvalen! Vi i KK.no-redaksjonen elsker å bruke de mørke månedene vi er inne i nå på å planlegge garderobe og «look» for den kommende sesongen.

En av vårens aller hotteste hårtrender er den velkjente bob-frisyren, men har du fått med deg begrepet lob? Det er nemlig en såkalt «long bob», som er i vinden mer enn aldri før! Samtlige av oss i redaksjonen vurderer nå å klippe av våre lange lokker til fordel for den freshe hårtrenden!

Agnes Gulbrandsen (35), som driver kjendisfrisørsalongen Gevir på Grünerløkka og Eger, sier til KK.no at det er ulike måter å definere en bob på, og at lob-looken er litt lengre enn den vanlige bob-frisyren.

- Lob er veldig populær blant Hollywood-kjendisene, og vi har jo sett både Beyoncé, Jennifer Lopez og Taylor Swift med denne type hårfrisyre. Felles for looken er at du får en vakker, naturlig og klassisk frisyre som er feminin. Den må ikke forveksles med en såkalt Pixie-frisyre, som er en mye kortere variant. Saken fortsetter under annonsen.

Maria Skappel lot lokkene falle

Her hjemme har også flere kjendisdamer kastet seg på trenden. La deg inspirere av kjendisbildene øverst i saken!

- Vanessa Rudjord, Hanneli Mustaparta og Jenny Skavlan er alle vakre med bob, sier Agnes til KK.no.

Designer, blogger og modell Maria Skappel Holzweiler (29) er en annen av de norske kjendisene som har latt lokkene falle til fordel for en kledelig lob.

- Jeg ønsket en mer edgy og typete look, og fikk frisør Anne-Grethe Starheim, også kjent som AG, til å klippe av meg de lange lokkene. Vi var veldig spente på hvordan håret mitt ville reagere da jeg har ekstremt tykt hår, men det har fungert bra! sier Maria til KK.no.

FØR OG NÅ: Maria Skappel Holzweiler har latt sine lange, blonde lokker falle til fordel for en trendy og fresh lob. Bildet til venstre er tatt i 2007, det i midten er fra Costume Awards i midten av januar og det til høyre la hun ut på sosiale medier i forrige uke. Foto: Privat
FØR OG NÅ: Maria Skappel Holzweiler har latt sine lange, blonde lokker falle til fordel for en trendy og fresh lob. Bildet til venstre er tatt i 2007, det i midten er fra Costume Awards i midten av januar og det til høyre la hun ut på sosiale medier i forrige uke. Foto: Privat Vis mer

Slik holder du frisyren fresh!

Gevir-gründer Agnes forklarer nemlig at bobfrisyren egentlig passer best til de med tynne hårstrå, men at dersom man passer på å style den riktig kan hvem som helst ha frisyren.

EKSPERTEN: Gevir-gründer Agnes Gulbrandsen har selv akkurat gått til anskaffelse av en såkalt lob, og forteller til KK.no at hun lot seg inspirere av den britiske skuespilleren Sienna Miller. Foto: Privat
EKSPERTEN: Gevir-gründer Agnes Gulbrandsen har selv akkurat gått til anskaffelse av en såkalt lob, og forteller til KK.no at hun lot seg inspirere av den britiske skuespilleren Sienna Miller. Foto: Privat Vis mer

- Bob og lob er svært kledelig for mange nordmenn, nettopp fordi vi har så tynne hårstrå. Vi er veldig flinke til å varme opp leilighetene og kontorene våre, og dermed oppstår det lite luftfuktighet og håret blir tørt. Derfor er det bedre med en sunn bob med friske tupper, enn langt hår med tørre tupper, forklarer hun.

Maria Skappel har etter hvert lært seg enkle triks for å holde frisyren fresh til enhver tid:

- Til hverdags bruker jeg bare voks i tuppene, og hvis jeg skal være veldig fin føner jeg håret glatt eller bruker rettetang før jeg tar masse spray og voks i det så det blir mindre volum. Da kan jeg dra håret vekk fra ansiktet, slik jeg hadde det nå senest på Costume Awards.

Til info: Maria Skappel Holzweiler er en av bloggerne AdLINK Media jobber kommersielt med. AdLINK Media er et datterselskap av Aller Media.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer