Shopping-guide

Londons beste shopping!

Her er guiden over butikkene, markedene og vintageshoppingen i motebyen.

PORTOBELLO ROAD MARKET: Smykker og skatter i lange baner. Foto: All Over Press
PORTOBELLO ROAD MARKET: Smykker og skatter i lange baner. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
En undersøkelse som ble gjort av «Global Language Monitor», et firma som analyserer språkbruket vårt i sosiale medier, viser at London er den storbyen som oftest nevnes i sammenheng med ordet shopping. Og det er ikke uten grunn!

London byr på både billig og dyrt, nytt og vintage, varehus og markeder - for en by!

LES OGSÅ: Finn de beste moteskattene i Paris

Gå ikke glipp av disse!Markedene er noe du absolutt bør få med deg når du er i London. Her er et utvalg av noen av de beste markedene London har å by på:

CAMDEN: Camden består både av fargerike, små butikklokaler som disse og et enormt utendørsområde med boder. Foto: All Over Press
CAMDEN: Camden består både av fargerike, små butikklokaler som disse og et enormt utendørsområde med boder. Foto: All Over Press Vis mer

Camden Market


Camden består av flere markeder, og det kan være litt vanskelig å skille dem fra hverandre. Det beste er nesten å bare la folket og stemningen føre deg rundt, men du kan notere deg er Camden Buck Street Market og Camden High Street for å ha noen holdepunkter.

Her finner du både klær, smykker, sko, vesker og belter. Camden er også kjent for sine fine skinnvarer.

Åpningstid: Mandag-søndag kl 09:00-18:00

Nærmeste undergrunnsstasjon: Camden Town (Northern line)


SPITALFIELDS MARKET: At markedet er innendørs gjør det perfekt for grå regnværsdager! Foto: All Over PressAll Over Press
SPITALFIELDS MARKET: At markedet er innendørs gjør det perfekt for grå regnværsdager! Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer

Spitalfields Market


Populært innendørsmarked hvor unge designere viser frem og selger klærne de lager. I tillegg finner du frisk frukt og grønt i lange baner her.

Åpningstid: Søndag 10:00-16:00

Nærmeste undergrunnsstasjon: Liverpool Street Station


PORTOBELLO ROAD MARKET: Smykker og skatter i lange baner. Foto: All Over Press
PORTOBELLO ROAD MARKET: Smykker og skatter i lange baner. Foto: All Over Press Vis mer

Portobello Road Market


Midt i Notting Hill finner du et herlig utvalg av både second hand- og vintageklær, men også nye designvarer.

I tillegg har markedet rundt 2000 boder som blant annet selger smykker, brosjer og sølv.

Åpningstid: Mandag-onsdag 08:00-18:00, torsdag 09:00-13:00 og fredag-lørdag 07:00-19:00

Nærmeste undergrunnsstasjon: Notting Hill Gate


Les mer om de ulike markedene i London her.

LES OGSÅ: Butikkene du må besøke i New York

OXFORD STREET: Londons mest kjente shoppinggate. Her finner du noe for en hver smak og lommebok! Foto: All Over Press
OXFORD STREET: Londons mest kjente shoppinggate. Her finner du noe for en hver smak og lommebok! Foto: All Over Press Vis mer

Oxford StreetOxford Street er desidert den mest kjente shoppinggaten i London. Her finner du alt fra billige butikker til luksuriøse designbutikker. Her er et utvalg av hva gaten har å by på:

Primark

Primark er en superbillig butikk som selger klær, sko og tilbehør. Stort sett alt koster under 20 pund, noe som tilsvarer ca 190 norske kroner. De er raske til å plukke opp trendene, så her kan du absolutt gjøre noen trendkupp!

Topshop

Topshop er definitivt verdt et stopp i løpet av turen! Prismessig kan kjeden sammenlignes med spanske Zara, altså litt dyrere enn H&M, men fortsatt en budsjettvennlig. Her finner du alt fra basisplagg (jeansene derfra er spesielt populære) til mer unike paljettplagg som man ikke får tak i her til lands. De har også alt du kan tenke deg av tilbehør.

River Island

I Oxford Street, og flere andre steder i London, finner du butikkjeden River Island. De har et godt utvalg av klær, spesielt mange fine kjoler, topper og strikkeplagg til gode priser.

Flere lommebokvennlige butikker

I tillegg til de nevnte butikkene bør du gå innom Miss Selfridge, Urban Outfitters, Bershka og Pull & Bear når du er i Oxford Street.

BOND STREET: Bond Street er en eksklusiv og luksuriøs gate som ligger sentralt i London. Foto: All Over Press
BOND STREET: Bond Street er en eksklusiv og luksuriøs gate som ligger sentralt i London. Foto: All Over Press Vis mer

Andre fine shoppinggater
Regent Street

Gaten krysser Oxford Street, så den ligger veldig sentralt. Her finner du kjente og kjære butikkerkjeder som H&M og Zara.

Bond Street

Gaten oser av luksus og de store varemerkene ligger side om side i Bond Street. Her finner du Gucci, Louis Vuitton og Chanel - for å nevne noen!

I august åpnet også undertøysgiganten Vistorias Secret en butikk i denne gaten.

Varehus og sentreHARRODS: Varemagasinet er London, og trolig Europas, største i sitt slag. Foto: All Over Press
HARRODS: Varemagasinet er London, og trolig Europas, største i sitt slag. Foto: All Over Press Vis mer

Harrods


Det er nærmest obliagtorisk å stoppe innom varemagasinet Harrods som ligger i området Knightsbridge i den vestlige delen av sentrale London. Magasinet har hele 80000 kvadratmeter med ren shoppingglede, og er London (og trolig Europas) største i sitt slag.

Harrods er spesielt kjent for sine fantastiske juleutstillinger, så om du planlegger å legge juleshoppingen til London, bør du absolutt besøke varehuset for å komme i den rette stemningen.

Selfridges

Eksklusivt varehus som huser klesbutikker, parfymerier og spisesteder. Prisnivået er naturligvis høyt, men det er uansett verdt et besøk. La deg inspirere av de alltid gjennomførte butikkvinudene og drøm deg bort blant alle de fine varene.

Merker som Alexander Wang, Balenciaga, Isabel Marant og Rag & Bone og mange, mange fler.

Westfield

Westfield er et relativt nytt shoppingsenter i området White City.

På dette kjøpesenteret finner du alt fra rimelige butikker som Accessorize, Bershka og Dorothy Perkins, til litt dyrere merker som AllSaint, Diesel og Gap.

Vintage og secondhandRadio Days

Sjarmerende vintagebutikk som ligger rett ved Waterloo Station. De selger både klær, smykker, vesker og gamle magasiner.

Beyond Retro

Beyond Retro finnes tre steder i London, og butikkene er stappfulle av secondhand-klær og vintageskatter. Her bør du ta deg god tid, for her skjuler det seg mange skatter!

110-112 Cheshire Street, 92 -100 Stoke Newington Road og 58-59 Great Marlborough Steet.

Absolute Vintage

Dette er favorittbutikken til flere kjente fjes, så ikke bli overrasket om du møter på noen om du besøker butikken. Her finner du blant annet kjoler i alle farger og støvletter fra 70- og 80-tallet.

15 Hanbury Street, London E1 6QR

Blondie

I denne vintagebutikken er absolutt alt håndplukket og prisene er likevel relativt gode. Her har de nydelige kjole, vesker og sko. Er du riktig så heldig kan du komme over vesker fra Chanel eller Dior til en billig penge.

Unit 114–118 Commercial Street, London E1 6NF

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer