Barn

Løpe eller kjøpe?

Elsket og hatet! Buksedressen er tilbake. Slik bruker du den.

Løpe eller kjøpe?
Publisert
Sist oppdatert
Buksedrakt, buksedress, jumpsuit, haremshelvete eller sparkebukse. Kjært barn har mange navn. Sikkert er det i alle fall at dette er vårens hippeste plagg, skal vi tro kjendisene, stylistene og designere som Marc Jacobs, Derek Lam og Giorgio Armani.
 • Les også: Tør du hive deg på trenden?
 • Vekket til live etter 20 år

  Vi husker kanskje buksedressen best fra 70- og 80-tallet, som på stjerner som Brigitte Nielsen i filmen «Murder by Moonlight», i tv-serien Dynastiet eller i ellevill utfoldelse på dansegulvet til Studio 54 i New York.Nå er den heldekkende drakten tilbake, enten vi vil eller ei, og å se på stjerner som Lady GaGa, Peaches Geldof og Kate Moss. Men det er ikke alle som ønsker å hoppe inn i den - buksedressen er et krevende plagg å føle seg vel i. Med noen enkle stylingtips trenger det derimot ikke å være så vanskelig å bli smashing:

  Slik bruker du den

 • Å bruke et belte i livet kan være lurt, fordi enkelte buksedresser er litt hengslete i formen. Med et bredt pyntebelte eller et tynt ett i 80-tallsstil fremhever du dessuten figuren og midjen din.
 • Enten du går for en drakt i silke eller bomull - husk at den kan pyntes opp eller ned. Kjør på med skyhøye stiletter hvis du vil rage høyt, eller vårens trendy gladiatorsandaler, hvis du er i det avslappede hjørnet - alt ettersom.
 • Skap litt liv og røre - kombinèr buksedressen med diverse andre plagg som korte jakker, en oversized blazer eller avslappede t-skjorter.
 • Vil du sette ditt eget særpreg på dressen? Bruk tilbehør. Gå for skjerf i safaristil, hvis du liker det, eller rock opp antrekket med store sølvringer, naglebelter og sexy hæler. Har du en mer feminin stil kjører du på med romantiske silkeskjerf og søte yndige smykker.

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer