Barn

Løpe eller kjøpe?

Elsket og hatet! Buksedressen er tilbake. Slik bruker du den.

Løpe eller kjøpe?
Publisert
Sist oppdatert


Buksedrakt, buksedress, jumpsuit, haremshelvete eller sparkebukse. Kjært barn har mange navn.

Sikkert er det i alle fall at dette er vårens hippeste plagg, skal vi tro kjendisene, stylistene og designere som Marc Jacobs, Derek Lam og Giorgio Armani.

 • Les også: Tør du hive deg på trenden?

 • Vekket til live etter 20 år

  Vi husker kanskje buksedressen best fra 70- og 80-tallet, som på stjerner som Brigitte Nielsen i filmen «Murder by Moonlight», i tv-serien Dynastiet eller i ellevill utfoldelse på dansegulvet til Studio 54 i New York.

  Nå er den heldekkende drakten tilbake, enten vi vil eller ei, og å se på stjerner som Lady GaGa, Peaches Geldof og Kate Moss.

  Men det er ikke alle som ønsker å hoppe inn i den - buksedressen er et krevende plagg å føle seg vel i.

  Med noen enkle stylingtips trenger det derimot ikke å være så vanskelig å bli smashing:

  Slik bruker du den

 • Å bruke et belte i livet kan være lurt, fordi enkelte buksedresser er litt hengslete i formen. Med et bredt pyntebelte eller et tynt ett i 80-tallsstil fremhever du dessuten figuren og midjen din.

 • Enten du går for en drakt i silke eller bomull - husk at den kan pyntes opp eller ned. Kjør på med skyhøye stiletter hvis du vil rage høyt, eller vårens trendy gladiatorsandaler, hvis du er i det avslappede hjørnet - alt ettersom.

 • Skap litt liv og røre - kombinèr buksedressen med diverse andre plagg som korte jakker, en oversized blazer eller avslappede t-skjorter.

 • Vil du sette ditt eget særpreg på dressen? Bruk tilbehør. Gå for skjerf i safaristil, hvis du liker det, eller rock opp antrekket med store sølvringer, naglebelter og sexy hæler. Har du en mer feminin stil kjører du på med romantiske silkeskjerf og søte yndige smykker.

  Velg en buksedrakt ikke alle har

  Selv om flere kjedebutikker som H&M, KappAhl, Cubus, Lindex og Gina Tricot selger jumpsuits nå, er det mye morsommere å finne en helt unik variant som ingen andre har.

  Gå i bruktbutikker og på loppemarkeder, eller saumfar nettet for retroskatter. Her er det mye å hente. Sjekk for eksempel ut amerikanske Vintage Vixen eller eBay.

 • Lær deg ellers alt om hvordan du handler klær på nettet her.
 • SÅNN SKAL DET GJØRES, BRIGITTE: Buksedrakten i all sin prakt - her på Brigitte Nielsen i filmen «Murder by Moonlight» fra 1989. Foto: All Over Press
  SÅNN SKAL DET GJØRES, BRIGITTE: Buksedrakten i all sin prakt - her på Brigitte Nielsen i filmen «Murder by Moonlight» fra 1989. Foto: All Over Press Vis mer
  SEBRASTRIPER: Popstjerne Katy Perry bruker sin funky H&M-drakt til knall blå semskede skoletter.
  SEBRASTRIPER: Popstjerne Katy Perry bruker sin funky H&M-drakt til knall blå semskede skoletter. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer