Maanesten:

Lotte solgte smykkene sine på festival for å få råd til bryllup

Nå driver hun smykkemerket Maanesten sammen med mannen.

LOTTE CALLESEN: Under sykepleierstudiet solgte hun hjemmelagde smykker til butikker. Nå driver Lotte Callesen merket Maanesten. Foto: Privat
LOTTE CALLESEN: Under sykepleierstudiet solgte hun hjemmelagde smykker til butikker. Nå driver Lotte Callesen merket Maanesten. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Lotte Callesen (39), grunnlegger av Maanesten, gikk på sykepleierstudiet tjente hun penger ved å lage smykker og selge dem til butikker. Men det var ikke først før hun møtte Henrik at smykkeventyret hennes startet for alvor.

- Det var en vill forelskelse og vi hadde et stort ønske om å gifte oss. Dessverre hadde vi ikke råd til et bryllup.

LES OGSÅ: Trendy med utebryllup: - Presten stilte med brodder på fjellstøvlene og boblejakke innenfor prestekjolen!

GIFTET SEG: Lotte og mannen Henrik fikk råd til bryllupet de drømte om. Foto: Privat
GIFTET SEG: Lotte og mannen Henrik fikk råd til bryllupet de drømte om. Foto: Privat Vis mer

Da fortalte Lotte kjæresten sin om den gangen hun solgte smykker under festivalen Roskilde. Noe hun tjente svært gode penger på.

- Planen ble derfor klar med en gang: vi skulle lage masse smykker og selge dem på Roskilde. På denne måten kunne vi få bryllupet vi drømte om!

Også denne gangen ble det stor suksess for Lotte. Hun tjente faktisk så mye på smykkene sine at hun og Henrik fikk råd til det hun kaller «den villeste festen av et bryllup».

SUKSESS: Maanesten har åpnet tre butikker, har over 300 forhandlere og en stor gjeng med ansatte. Foto: Maanesten
SUKSESS: Maanesten har åpnet tre butikker, har over 300 forhandlere og en stor gjeng med ansatte. Foto: Maanesten Vis mer

Åpnet butikk i Norge

På det tidspunktet jobbet Henrik som kreativ direktør hos et stort reklamebyrå. Det var han som foreslo at Lotte skulle gi smykkene sine et navn. Han mente det ville skape en identitet og at det virkelig ville sette fart på salget.

Noe han hadde helt rett i.

- Vi ga smykkene navnet Maanesten og nå jobber både Henrik og jeg fulltid med det. Vi har også åpnet tre butikker, vi har over 300 forhandlere og ikke minst en fantastisk gjeng med ansatte.

LES OGSÅ: Vi har forelsket oss helt i smykkene til Camille (23)

Lotte solgte smykkene sine på festival for å få råd til bryllup

Blant stedene hvor Lotte og Henrik har åpnet butikk er i Oslo. Nærmere bestemt Prinsens gate. Butikken ligger like ved travle Karl Johan og merker som Ganni, FWSS, Isabel Marant og Tom Wood har allerede funnet sin plass her.

- Med så mange merker på markedet, hvordan skiller du deg ut?

- Jeg tenker ikke så mye på konkurransen. Jeg er helt sikker på at det finnes en plass for alle. Jeg vil heller legge all min energi i å skape flotte smykker.

ÅPNET I NORGE: Maanestens første norske butikk befinner seg i Prinsens gate i Oslo.
ÅPNET I NORGE: Maanestens første norske butikk befinner seg i Prinsens gate i Oslo. Vis mer

Hun forteller at det lenge har vært et stort ønske å ekspandere til Norge.

- Det skjer utrolig mye spennende i Norge når det kommer til mote. Dette er noe vi gjerne vil ta del i og spille en aktiv rolle i! Jeg må også innrømme at jeg elsker den norske mentaliteten. Vi nyter hvert sekund vi tilbringer i Norge!

Framover nå ønsker Lotte og mannen å ha fokus på det norske markedet. De har planer om å bruke mye energi og å «ikke gjøre noe halvveis», som et mottoet deres.

- Jeg tror at grunnen til at det har gått så bra for Maanesten er at det er skapt med kjærlighet. Man må selvfølgelig være klar over at det kommer hindringer. Det krever hardt arbeid, men vi føler vi har kommet langt med den ideologien.

LES OGSÅ: Gestuz-designer Sanne Sehested ser tilbake på ti år i bransjen: - Det gikk veldig bra. Kanskje litt for bra

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer