Falske negler:

Lowrianne (31) mistet nesten tommelen på grunn av falske negler

- Dessverre er det ikke første gang jeg hører om dette, sier norsk salong.

FALSKE NEGLER: Lowrianne fikk en infeksjon under neglen og holdt på å miste tommelen. FOTO: Privat
FALSKE NEGLER: Lowrianne fikk en infeksjon under neglen og holdt på å miste tommelen. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Britiske Lowrianne Wilson (31) opplevde marerittet etter å ha satt på falske negler i salong i Wales. Den tilsynelatende harmløse skjønnhetsbehandlingen førte til en infeksjon i neglen, som var så alvorlig at hun i verste fall kunne mistet tommelen. Saken har vært omtalt i flere britiske aviser.

- De ga meg en infeksjon, og den var så ille at jeg også fikk en byll under neglen. Jeg måtte ta en operasjon for å få den kuttet bort, og hele neglen ble tatt av, skriver Lowrianne i en melding til KK.no.

En helt vanlig dag ble brått snudd til noe veldig dramatisk, og selv med flere operasjoner er det ikke sikkert hun får beholde følelse og bevegelighet i tommelen.

- Jeg må ta enda flere operasjoner når neglen begynner å vokse ut igjen, og jeg kan miste mobiliteten i tommelen min, forklarer hun.

LES OGSÅ: Vippeextensions kan være laget av ekte mink

VIL ADVARE ANDRE: - Jeg fikk en infeksjon, og den var så ille at jeg også fikk en byll under neglen. Jeg måtte ta en operasjon for å få den kuttet bort, og hele neglen ble tatt av. FOTO: Privat
VIL ADVARE ANDRE: - Jeg fikk en infeksjon, og den var så ille at jeg også fikk en byll under neglen. Jeg måtte ta en operasjon for å få den kuttet bort, og hele neglen ble tatt av. FOTO: Privat Vis mer

- Ikke uvanlig med infeksjoner i negl

- Jeg har ikke selv sett pasienter med infeksjoner på grunn av falske negler, men flere kolleger har sett det, sier Daniel Sørli, som er lege, daglig leder og gründer av den private legeklinikken Dr. Dropin.

Oftest får man en infeksjon om man har fått en skade på neglen eller vevet rundt.

- Det er ikke uvanlig at pasienter kommer med infeksjoner i negl, eller rettere sagt sitter infeksjonen i vevet rundt neglen, både på siden av og ved negleroten, forklarer Sørli.

Vanligvis kommer infeksjoner som følge av at man har løpt eller gått med trange sko, slått noe på fingeren eller tåen, eller fått en flis eller annet fremmedlegeme, som en falsk negl, inn under neglen foran.

MÅTTE FJERNE NEGLEN: - Vær bevisst på dette, for det kan skje med deg hvis du tar falske negler, advarer hun. FOTO: Privat
MÅTTE FJERNE NEGLEN: - Vær bevisst på dette, for det kan skje med deg hvis du tar falske negler, advarer hun. FOTO: Privat Vis mer

LES OGSÅ: Neglesalonger med spesielt lave priser er fristende, men kanskje ikke etisk forsvarlig?

Vil advare andre

Lowrianne har delt flere bilder av den betente neglen på sin private Facebook-konto, og er veldig opptatt av å advare andre.

- Vær bevisst på dette, for det kan skje med deg hvis du tar falske negler, advarer hun.

- Dessverre ikke første gang jeg hører om dette

Trine Fajardo driver neglsalongen California Nails i Stavanger, og forteller at hun har hørt om flere tilfeller av infeksjoner etter å ha tatt falske negler.

- Dessverre er det ikke første gang jeg hører om at noe slikt skjer, på grunn av dårlig trente neglteknikere. Et problem er at mange velger pris over kvalitet. Jeg har hørt om folk som tar manikyr hos noen som jobber hjemmefra, i stedet for å gå til en profesjonell salong. Det betyr ofte at de ikke har utdannelse innen helse og sikkerhet, og ikke følger riktige protokoller, sier Fajardo.

Hun forteller at mange profesjonelle salonger har gode metoder for å opprettholde et rent miljø, både for egen og kundenes trygghet.

Verktøyet holdes rent ved hjelp av forskjellige desinfeksjonsmidler. Det forhindrer at AIDS, HIV og hepatitt-bakterier sprer seg.

- Helse og sikkerhet bør alltid være prioritet nummer én, men dessverre er ikke det alltid tilfellet. Noen salonger er mer opptatt av fortjeneste enn sikkerhet, og ser ikke behovet for å investere i produkter av høy kvalitet, sier hun.

Slik blir man kvitt infeksjonen

Lowrianne må gjennomgå flere operasjoner for å fjerne neglen, og redde bevegeligheten i tommelen. Lege Daniel Sørli forklarer hvordan de vanligvis behandler infeksjon i en negl.

- I de fleste tilfeller der det er infeksjon omkring en negl, må man fjerne årsaken til infeksjonen, enten om det er en flis eller en falsk negl, sier Sørli.

Deretter må pasienten ta grønnsåpebad, i cirka 10-15 minutter 2 ganger daglig. Det er viktig å skylle etter det varme badet. I noen tilfeller blir legen nødt til å fjerne deler av eller hele neglen, samt starte antibiotikabehandling.

Før man fjerner neglen får pasienten lokalbedøvelse for at det ikke skal gjøre så vondt.

LES OGSÅ: ​Sannheten om Botox og rynker: Er det løsningen mot aldring?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer