NORSKE DESIGNERLUER MED REFLEKSGARN: På dagen vil luene bare holde deg varm, men når det blir mørkt vil også refleksen komme frem. Foto: Morild Norway
NORSKE DESIGNERLUER MED REFLEKSGARN: På dagen vil luene bare holde deg varm, men når det blir mørkt vil også refleksen komme frem. Foto: Morild Norway Vis mer

Hodeplagg

Lua som sørger for at ALLE ser deg

Det passer ikke alltid å brukeselvlysende vest. Da er reflekslua kjekk å ha!

Publisert
Det kjennes ikke så lenge siden at vinterkulda endelig slapp taket, og at temperaturene lot deg legge bort vinterkåper og luer.

Men nå står altså vinteren for dør igjen.

I tillegg til at du må kle deg bedre, blir det også mye viktigere med refleks - og det gjelder ikke bare i den aller mørkeste tiden av året.

For det er ikke bare på joggetur det er viktig at du synes. Men ikke alle er like flinke til å sørge for at de synes i mørket, og det gjelder spesielt voksne.

– Voksne har lett for å glemme refleksen, men de fleste tar på seg en lue når det er kaldt, forteller, Lisa Østvedt Gustafsson, som sammen med Siri Urdal Bakke er gründere av «Morild Norway» - produsent av norske designerluer i ull med refleksmønster.

LES OGSÅ: Her er den gamle panten din

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Refleksen du kan bruke til alt

– Tanken bak er at du kan ta i bruk refleks i alle situasjoner der du er i trafikken. Det er mye refleks i treningstøy, men ingenting i hverdagsklær og pentøy, sier Gustafsson.

Jentene så et manglende tilbud av reflekser i markedet, og ønsket å designe et trendplagg der du ikke bevisst trenger å ta på deg refleks, men er inkludert i et plagg som de fleste - både barn og voksne - tar på seg når det er kaldt og mørkt ute.

– Når du går til og fra jobb, til en fest eller på byen, og har på deg hverdagsklær eller finstasen, så passer det ikke alltid å trekke over en selvlysende vest, sier Gustafsson.

Luene fra Morild ser ut som en vanlig strikkelue, men mønseret på luene er laget i refleksgarn, som vil gjøre deg synlig i mørket.

LES OGSÅ: Ja, du kan ta ull i tørketrommelen

Ta frem refleksen i midten av september

Gustafsson og Bakke håper at produktene deres kan sørge for at enda flere blir mer synlig i mørketiden, og det gjelder ikke bare i desember.

– Det er viktig å ta i bruk refleks hver eneste høst. Det gjelder spesielt fra midten av september og begynnelsen av oktober, og varer til godt ut i mars-måned, sier jentene.

Dette er allerede en periode av året hvor de fleste finner frem luene sine, men Gustafsson kan fortelle at det er langt færre som finner frem refleksen.

– Det som er bra med luene er at de gir to produkter i ett. I tillegg vil ikke refleksen syns på dagtid, men komme til syne om kvelden når du har behov for å bli sett, forteller hun.

– Det er så viktig at både barn og voksne gjør alle i trafikken bevisst på at du er der.

LES OGSÅ: Ser ullgenseren din slik ut?

Vil utvide med halser og skjerf høsten 2013

Morild Norway ble startet opp i 2011, og samme året ble de stemt frem som vinnere av konkurransen «Finn din refleks 2011», som ble startet av Trygg Trafikk.

Refleksluene er foreløpig i salg i nettbutikken deres, og prisene varierer fra 299 kroner til 399 kroner.

Se flere av produktene her:


I nettbutikken er det også mulig å kjøpe refleksgarnet som er brukt på luene, så du kan sette i gang å strikke dine egne plagg med refleks.

Luene er laget i en blanding av myk alpakka og lammeull, med tradisjonelle norske mønstre i refleksgarn.

For tiden jobber jentene med nye prosjekter for høsten 2013, og de vil blant annet utvide sortimentet med halser og skjerf, i tillegg til luene.

LES OGSÅ: Høstjakkene du trenger nå

TO PRODUKTER I ETT: Refleksen på luene vil ikke være synlig på dagen, men komme til syne når det blir mørkt. Foto: Jon-Petter Thorsen
TO PRODUKTER I ETT: Refleksen på luene vil ikke være synlig på dagen, men komme til syne når det blir mørkt. Foto: Jon-Petter Thorsen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer