Vinter

Luemoten som tar helt av

Vil du være heit i vinter gjør du som stjernene og topper antrekket med et enormt russisk hodeplagg.

Den engelske popstjernen Lily Allen har forelsket seg helt i denne enorme Prada-luen som til manges skrekk er laget av finsk revepels. Foto: All Over Press
Den engelske popstjernen Lily Allen har forelsket seg helt i denne enorme Prada-luen som til manges skrekk er laget av finsk revepels. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Dersom du vil være ekstremt trendy akkurat nå, bør du skaffe deg en lodden russisk lue, en såkalt ushanka.Den tradisjonelle luen, som blant annet ble brukt av den russiske hæren under andre verdenskrig, har øreflapper som kan festes på toppen av hodet. Det finnes også varianter uten øreflapper, som mest av alt ser ut som en myk ball når man har den på hodet. Ikke ulike de din egen mormor kanskje har på hattehyllen?
 • Les også: Stjernene går for store luer
 • Elsket av stjernene

  Nå er det på hodene til Hollywood-fiffen, catwalk-modellene og de hippeste popstjernene det skjer. Engelske Lily Allen er intet unntak. Hun elsker sin store, hvite superpelslue, og bruker den stadig vekk. Den er, til manges store skrekk, laget av finsk revepels, og er designet av det italienske motehuset Prada, skriver den engelske avisen Daily Mail- Den er sinnsykt dyr, bedyrer Allen til avisen.
 • Les også: 10 kule luer du vil ha
 • Supermodell Agyness Deyn, som prøver å overleve kulda i New York City om dagen, går på sin side for èn i klassisk russisk militærstil. Som tatt rett ut av Elton Johns noe hårete musikkvideo til låta «Nikita» fra 1985. Sjekk ut videoen her:

  Dyrt eller billig

  Designere som Michael Kors og Prada har flere ulike pelsvarianter i sin vinterkolleksjon. Flere av dem kan for eksempel gi assosiasjoner til de vi ser i David Leans film «Doctor Zhivago» fra 1965.Men hvorfor ruinere deg på designerluer når du finner billige kopier i kjedebutikker som Lindex og H&M? Som i tillegg er i fuskepels?Ordentlig varme er de også.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer