Lue

Luetrikset du må kunne nå

Lar deg holde varmen uten å måtte ofre stilen. Snarere tvert imot.

HØSTENS IT-LUE MÅ IKKE SITTE FOR STRAMT: Den skal være i grovstrikket ull og sitte løst på hodet, som denne pudderfargede luen fra Stella McCartney som skuespiller Liv Tyler har forelsket seg helt i. Foto: All Over Press
HØSTENS IT-LUE MÅ IKKE SITTE FOR STRAMT: Den skal være i grovstrikket ull og sitte løst på hodet, som denne pudderfargede luen fra Stella McCartney som skuespiller Liv Tyler har forelsket seg helt i. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vi prøver og feiler hvert eneste år, men blir aldri helt fornøyd. Å bli fin i lue er liksom en utopi. Ofte fordi luen er i feil størrelse, har en ukledelig fasong eller er klam, stram og hetetokt-fremkallende.Men uansett hvor lite vi liker å gå i den, så vil vi ikke fryse. Gla'nyheten er derimot at du trenger ikke velge mellom å se bra ut og å holde varmen. En lue er en ypperlig anledning til å piffe opp et ellers ordinært antrekk på.

Finn en lue som passer

For selv for de som hater luer aller mest, er det håp om å bli fin. Hemmeligheten er bare å velge riktig lue. Og vi tør påstå det er èn lue som vil kle de aller fleste. Den løse strikkelua som sagger litt på toppen. Den er elsket av fasjonable damer som designer Nicky Hilton og skuespiller Liv Tyler, og gir en avslappet og kul stil.

Derfor funker disse luene:

KJØPETIPS: Ja, vi tør vedde på at de vil kle deg også...

Bli en klok luebruker

Går du for de riktige variantene kan de snarere bli prikken over i-en for antrekket ditt.Stikkord her er luer i god kvalitet, som er litt røffe i stilen og i farger som pudder, sort og grått. Men sand, krem og mokka er også helt riktig. For fargeklattene er det dessuten masse å velge mellom i sukkertøysegmentet.Men husk på dette:
 • Styr unna luer i syntetiske stoffer - det gir ikke så mye varme og kan gjøre håret elektrisk.
 • Ull, mohair og alpakka er best.
 • Grove strikkeluer/kabelstrikk er moderne.
 • Ha flere å velge mellom - gjerne i ulike farger.
 • Eller la lua ligge?

  Hvis ingenting funker, kan du derimot ganske enkelt bare droppe lua.En god og stor hette på jakka gjør for eksempel samme nytten. Eller hva med et tubeskjerf, som holder både hals og ører varme?

  Noe du lurer på? Spør KK.no

  Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene – før eller etter middag?Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer