Vesker

Luksusveskene du faktisk har råd til

Sjekk hvilken stjernedesigner som har valgt å holde prisene forholdsvis oppnåelige.

KOSTER UNDER 3000 KRONER: Vil du ha en designerveske som ikke røver deg for hele månedslønnen din, er en Selma-bag fra Michael Kors et godt tips. Denne dingler på armen til stilikon Ella Catliff, som styler den med en blomstret nydelig kjole og smykker i matchende farger.
 Foto: REX/Holly McGlynn/All Over Press
KOSTER UNDER 3000 KRONER: Vil du ha en designerveske som ikke røver deg for hele månedslønnen din, er en Selma-bag fra Michael Kors et godt tips. Denne dingler på armen til stilikon Ella Catliff, som styler den med en blomstret nydelig kjole og smykker i matchende farger. Foto: REX/Holly McGlynn/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å ha en lekker veske dinglende på armen, er det nok mange av oss som drømmer om. I fløyelsmykt skinn, som bare vil bli finere med årene. Med gyllen hank, en liten signatur fra designeren og med den rette strukturen.

Og ingenting slår en veske når vi vil gjøre et antrekk mer spennende. Faktisk kan klærne være helt enkle, så lenge vesken byr på seg selv.

Selv slitte jeans og en utgått t-skjorte blir superchic med den rette clutchen, konvolutten eller shopperen.

Kostbare skatter

Så var det prislappen, da. En Chanel-veske kan fort koste over 20 000 kroner. Og du må bla opp mange lapper for knot clutch-vesken til det italienske motehuset Bottega Veneta, som pyntet den opp med 18-karats gull ifjor.

Og Louis Vuitton, Mulberry og Hermès er heller ikke beskjedne når det kommer til pris.

Likevel er det mange som kjøper seg en luksusveske, og det er ikke uten grunn at butikker som Louis Vuitton og Marc Jacobs har slått seg ned i Oslo:

- Det er absolutt en trend å se en designveske som en investering til garderoben, sier innkjøpssjef ved Høyer Luxury, Nina Buzzi, til KK.

Og i et intervju med Dagens Næringsliv i fjor høst, kunne hun fortelle at etterspørselen etter luksusvarer aldri har vært større. Og det er spesielt veskene fra franske Céline som er svært populære.

CHLOÈ, CHANEL OG CÈLINE: Motepersonlighet Yasmin Sewell med stor veske fra Chloé.Hanneli Mustaparta med sin klassiske Chanel-veske i hvitt skinn. Motebloggeren Chiara Ferragni med en liten utgave av den populære vesken fra Céline. Foto: All Over Press
CHLOÈ, CHANEL OG CÈLINE: Motepersonlighet Yasmin Sewell med stor veske fra Chloé.Hanneli Mustaparta med sin klassiske Chanel-veske i hvitt skinn. Motebloggeren Chiara Ferragni med en liten utgave av den populære vesken fra Céline. Foto: All Over Press Vis mer

Og ventelistene på luksusvesker, både i Norge og utland, er ofte lang. Særlig Birkin-vesken fra Hermès er kjent for dette. Der kan ventelistene på de ulike modellene være flere år, ifølge Buzzi.

Blir bare dyrere

Og prisene har bare skutt i været. Ifølge den engelske avisen The Guardian, kostet en Mulberry Bayswater-veske cirka 5000 kroner i 2005, mens den går for det dobbelte idag.

Motehusene kan ha billigere ting som iPhone-cover og lommebøker i butikkene sine, mens veskeprisen skyter til værs.

LUKSUSVESKER: Russiske Miroslava Duma med sin tidløse Kelly-veske fra Hermès.Poppy Delevigne med it-vesken "Soho Disco bag" fra Gucci. Wilma Helena Faissol med den ikoniske Birkin-vesken fra Hermès.
LUKSUSVESKER: Russiske Miroslava Duma med sin tidløse Kelly-veske fra Hermès.Poppy Delevigne med it-vesken "Soho Disco bag" fra Gucci. Wilma Helena Faissol med den ikoniske Birkin-vesken fra Hermès. Vis mer

Vesken du har råd til (kanskje)

Likevel er det ikke alle vesker som koster skjorta. Den amerikanske designeren Michael Kors er en av få som kjører relativt hyggelige priser på enkelte av veskene sine.

Vesken som selger best, heter Selma og koster rundt 3000 kroner, skriver The Guardian. Årets oppdaterte Sophie-veske koster 500 kroner mer, med prisen holdes fortsatt lavt.

Formen på vesken minner litt om Hermès Birkin-bag, mens detaljer som ulike farger og gylne glidelåser lar tankene vandre til Cèline-veskeparken, som er i en helt annen prisklasse.

Ikke så rart, da, at disse veskene er uhyre populære blant motebevisste damer.

VESKER UNDER 3295 KRONER: I lys beige (kr 3000), lakserosa (kr 3295, fra Nelly.com), sort med lang hank (kr 2650, Nelly.com), i lyseblått (kr 2890) og lys modell (kr 2020, alle signert Michael Kors).
VESKER UNDER 3295 KRONER: I lys beige (kr 3000), lakserosa (kr 3295, fra Nelly.com), sort med lang hank (kr 2650, Nelly.com), i lyseblått (kr 2890) og lys modell (kr 2020, alle signert Michael Kors). Vis mer

En veske som varer

Har du bestemt deg for å investere i en dyr veske, bør du gå for noe du kan ha lenge. Her er brunt skinn i god kvalitet en sikker vinner, siden den bare blir finere og finere.

- En svart veske går aldri av moten, men elsker du rosa eller rødt, kan det være riktig kjøp for deg, sier KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen.

Svart er også et sikkert valg. Gå gjerne for skinn med en spennende tekstur.

Og vesker i sesongens trendy sukkertøyfarger og hektiske mønstre kjøper du heller billig i kjedebutikkene.

Slik tar du vare på den

Har du først bestemt deg for å kjøpe en dyr veske, bør du behandle den pent. Husk å be om råd for hvordan du passer best på den i butikken, særlig med tanke på regn og vedlikehold.

Er skinnet på vesken blankt, bør du både impregnere og vokse den. Slik tilfører du skinnet  kjemikalier slik at materialet tåler vind og vær. Du får som regel kjøpt det du trenger i veskebutikken, hvis ikke kan du gå til en skobutikk. Noen mener også at en liten boks med Nivea kan gjøre susen.

Ekte skinn eldes med verdighet, og kan også med fordel få lov til å slites naturlig. Du vil da få en råere og mer rustikk look etterhvert.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer