Hudpleie:

Må man egentlig bytte hudpleierutine hver sesong?

Produktene du bør beholde, bytte ut og legge til.

HUDPLEIERUTINER: Bør du endre alt bare fordi en ny sesong står for døren? FOTO: INSTAGRAM @MATHILDEGOEHLER
HUDPLEIERUTINER: Bør du endre alt bare fordi en ny sesong står for døren? FOTO: INSTAGRAM @MATHILDEGOEHLER Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ny sesong, ny hudpleierutine. Eller? Er det nødvendig å endre på noe som allerede fungerer bare fordi bladene etterhvert begynner å falle fra trærne?

– Det er jo veldig naturlig å bytte ut litt i klesskapet når sesongen endrer seg, og det kan overføres til hudpleiehylla, sier Cathrine Stabel i Helt Krem til KK.

– Hovedsakelig er forskjellen på sesongene at luftfuktigheten og temperaturen endrer seg. Varm luft holder på mer fuktighet enn kald luft. Kald og tørr luft «stjeler» fuktighet fra fjeset vårt, og derfor opplever mange å få tørrere hud om høsten vinteren og behov for mer fukt og beskyttelse enn på sommeren.

- Temperaturen spiller også en rolle. Studier viser at talgproduksjonen øker i varmere vær, selvfølgelig litt avhengig av hudtype, og det er derfor mange opplever å ha fetere hud på sommeren. Andre hudtyper kan reagere med å få tørrere hud på sommeren.

Men frykt ikke. For det betyr ikke nødvendigvis at du må skifte ut hele hudpleierutinen eller hudpleieparken.

– Nei, man trenger definitivt ikke skifte ut hele rutinen eller alle produktene. Men å bytte krem og eventuelt rens – det kan lønne seg for alle hudtyper, sier Stabel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer