Naturlig hårvekst:

MAC hylles for å ha droppe photoshop

- Kan hjelpe jenter med å se at ansiktshår er normalt, sier ekspert.

ANSIKTSHÅR: Sminkekjenden MAC valgte å vise det naturlige. Dette har ført til over 145 000 likes og store mengder skryt i kommentarfeltet. FOTO: Skjermdump Instagram
ANSIKTSHÅR: Sminkekjenden MAC valgte å vise det naturlige. Dette har ført til over 145 000 likes og store mengder skryt i kommentarfeltet. FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert

Sminkekjeden MAC publiserte nylig et bilde på Instagram for å reklamere for en ny lipliner. Tilsynelatende er det et helt vanlig reklamebilde, men hvis du ser nærmere kan du se små, sorte hår på modellens overleppe.

Vanligvis ville det blitt retusjert bort, og valget om å vise det naturlige har ført til over 145 000 likes og store mengder skryt i kommentarfeltet.

- At normale, fine dunhår på en overleppe i det hele tatt kan få så mye oppmerksomhet, viser jo bare hvor utstrakt bruken av photoshop er. Jeg er tilhenger av at hud skal se ut som hud, og ansiktshår bidrar til hvordan huden reflekterer lys og gir den sin naturlige farge og glød, sier Ann-Kristin Stokke, som er hudterapeut og fagsjef hos hudpleieleverandøren Skintific, til KK.

De aller fleste damer har ansiktshår. Noen har mørke og markerte hår, mens andre har tynne og lyse hår - begge deler er selvsagt helt normalt.

- Dersom denne kampanjen kan hjelpe unge jenter med å se at ansiktshår faktisk er normalt, så er det en bra ting, sier Stokke.

LES OGSÅ: Den amerikanske modellen Mara Martin ammet babyen sin på catwalken

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer