Madeline Stuart

Madeline (18) har Downs syndrom - nå er hun modell under New York Fashion Week

Skapte store overskrifter verden over i fjor. Nå gjør hun det igjen!

MADELINE STUART: Den 18 år gamle jenta fra Brisbane, Australia, har gjort stort suksess som modell!  Foto: Must be April Photography
MADELINE STUART: Den 18 år gamle jenta fra Brisbane, Australia, har gjort stort suksess som modell! Foto: Must be April Photography Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor sommer var det ei jente som fikk mye oppmerksomhet i medier over hele verden. 18 år gamle Madeline Stuart fra Australia hadde nemlig, i lang tid, jobbet med å realisere den store drømmen sin: Å bli modell. Stuart har Downs syndrom, og selv om det er sjelden at vi ser modeller med funksjonshemminger i moteindustrien, var hun fast bestemt på å klare det.

Til KK.no fortalte hun at hun bestemte seg for å gå ned i vekt da hun begynte å henge etter vennene i dansetimene. I 2014 gikk hun ned 20 kilo. Moteindustrien oppleves for mange som både negativ og streng, men 18-åringen forteller at hun bare har følt kjærlighet, og at hun ikke prøver å bry seg om de få negative kommentarene hun får.

- De positive kommentarene betyr så mye mer enn de negative. Folk er bare negative fordi de ikke forstår.

MYE har skjedd på ett år! KK.no har tatt nok en prat med modellen, som nå skal gå visning under New York Fashion Week. Saken fortsetter under annonsen.

På dette tidspunktet i fjor hadde Madeline gjort to store kampanjer med amerikanske «Manifesta» og «EverMaya». Men det er mye som har skjedd siden den tid. Iløpet av 2015 ble 18-åringen den første profesjonelle, internasjonale modellen med Downs syndrom i verden. Hun ble den første modellen med Downs syndrom til å være ansikt utad for et kosmetikkmerke. Hun har fått sin egen veske, blitt nominert til prisene «Young Australian of The Year» og «Pride of Australia». Men noe av det som virkelig gjorde 2015 til et godt år for Stuart var da hun vant «Model of The Year» under USAs største motevisningen for personer med funksjonshemminger.

- I februar drar jeg tilbake til New York Fashion Week for å delta på visningen til FTL Moda. Jeg er også æresgjesten på moteukefesten deres på Valentine's Day. Etter det skal jeg også gå for to forskjellige designere, sier Stuart til KK.no. 

Fram mot fashion week spiser hun sunt og trener sammen med sin personlige trener. Stuart forteller at hun gleder seg stort til moteuken i «The Big Apple», men at det også er mer betydningsfulle reiser som står for tur.

- I juni reiser vi (hun og moren Rosanne som også er manageren hennes) til Sør-Afrika og Uganda. I Uganda mener de at barn med funksjonshemminger er en synd. Jeg ønsker å lære mennesker om inkludering og forståelse mens jeg er der. 

Vi heier på deg, Madeline!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer