Lupita Nyong'o:

Magasinet Grazia retusjerte bort håret til Lupita Nyong'o

«Jeg er skuffet», skriver skuespilleren.

LUPITA NYONG'O: Oscar-vinneren la ut et bilde på Instagram som viser at magasinet Grazia har retusjert bort hennes naturlige hår. Foto: Scanpiz
LUPITA NYONG'O: Oscar-vinneren la ut et bilde på Instagram som viser at magasinet Grazia har retusjert bort hennes naturlige hår. Foto: Scanpiz Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det britiske magasinet Grazia la denne uken ut en beklagelse på Twitter etter at Oscar-vinner Lupita Nyong'o (34) delte noen bekymringer med sine fire millioner følgere på Instagram. 34-åringen er nemlig på coveret av november-utgaven til magasinet, men er ikke særlig fornøyd med utfallet.

«Som jeg allerede har sagt så klart og tydelig: Jeg omfavner arven min på tross av at jeg har vokst opp med tanken om at lys hud og rett, silkemykt hår er skjønnhetsstandarden. Jeg vet nå at min mørke hud og mitt naturlige hår også er vakkert. Å være på coveret av et magasin er en mulighet til å vise andre mørkhudede med deres naturlige hår, spesielt barn, at de er vakre akkurat som de er», skriver hun og fortsetter.

«Jeg er skuffet over at @graziauk inviterer meg til å være på deres cover, og så redigere bort håret mitt og glatte det ut slik at det passer deres syn på hva som er vakkert. Hadde jeg blitt fortalt dette, ville jeg ha forklart at jeg ikke støtter eller godtar at de utelater noe som er en del av min naturlige arv», skriver hun og legger til at det fremdeles er en lang vei å gå med å bekjempe fordommer mot mørke kvinners hudfarge og hår.

KK Pluss - mer av virkeligheten

Få tilgang til alt innholdet på KK.no:

Eksklusive kvalitetsartikler

Prisvinnende reportasjer og avsløringer

Premium format og lekker presentasjon

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer