Lupita Nyong'o:

Magasinet Grazia retusjerte bort håret til Lupita Nyong'o

«Jeg er skuffet», skriver skuespilleren.

LUPITA NYONG'O: Oscar-vinneren la ut et bilde på Instagram som viser at magasinet Grazia har retusjert bort hennes naturlige hår. Foto: Scanpiz
LUPITA NYONG'O: Oscar-vinneren la ut et bilde på Instagram som viser at magasinet Grazia har retusjert bort hennes naturlige hår. Foto: Scanpiz Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det britiske magasinet Grazia la denne uken ut en beklagelse på Twitter etter at Oscar-vinner Lupita Nyong'o (34) delte noen bekymringer med sine fire millioner følgere på Instagram. 34-åringen er nemlig på coveret av november-utgaven til magasinet, men er ikke særlig fornøyd med utfallet.

«Som jeg allerede har sagt så klart og tydelig: Jeg omfavner arven min på tross av at jeg har vokst opp med tanken om at lys hud og rett, silkemykt hår er skjønnhetsstandarden. Jeg vet nå at min mørke hud og mitt naturlige hår også er vakkert. Å være på coveret av et magasin er en mulighet til å vise andre mørkhudede med deres naturlige hår, spesielt barn, at de er vakre akkurat som de er», skriver hun og fortsetter.

«Jeg er skuffet over at @graziauk inviterer meg til å være på deres cover, og så redigere bort håret mitt og glatte det ut slik at det passer deres syn på hva som er vakkert. Hadde jeg blitt fortalt dette, ville jeg ha forklart at jeg ikke støtter eller godtar at de utelater noe som er en del av min naturlige arv», skriver hun og legger til at det fremdeles er en lang vei å gå med å bekjempe fordommer mot mørke kvinners hudfarge og hår.

LES OGSÅ: 7 merker som viser at det er flere nyanser av «nude»

Magasinet Grazia er ganske raskt ute med å svare Nyong'o på hennes klage, men klarer ikke helt å få frem akkurat hva som har skjedd i prosessen. I uttalelsen magasinet publiserte på Twitter, skriver de at «Grazia magazine vil informere om at de aldri har bedt fotografen om å redigere Lupita Nyongo's hår til dette coveret. Vi har heller ikke redigert det selv.»

Magasinet påstår altså at de ikke har bedt noen om å redigere bort håret hennes, og de har heller ikke gjort det selv. Men dersom man skal lese mellom linjene, er det ingen tvil om at Grazia legger skylden på fotografen. De fortsetter med å beklage Nyong'o for det som har skjedd og sier også at de vier seg til å representere mangfold. «Vi beklager for at vi ikke har opprettholdt de redaksjonelle standardene og ikke forsikret oss om alle endringer som ble gjort.»

Andre Twitter-brukere har også begynt å kommentere saken mellom Nyong'o og Grazia. Noen mener skuespilleren bør forvente dette ettersom hun stiller opp i et motemagasin. Mens andre mener at en slik hendelse er helt umulig:

«Det er ikke mulig. Et så stort magasin har alltid en representant tilstede på fotograferingen. De kommer ikke til å stole blindt på en fotograf til å gjøre coveret uten deres innspill», skriver brukeren @m_Erocrush.

Grazia har fremdeles ikke svart på hvem som tok disse avgjørelsene.

LES OGSÅ: Nå kan du faktisk spise «Breakfast at Tiffany's»!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer