Oslo Fashion Week

Magisk mote

Romferd og spøkelser. Nå lanserer fjorårets sesong-debutant sitt eget klesmerke.

Under Oslo Fashion Week i fjor høst viste designer Solveig Elton Jacobsen kolleksjonen «Leave the light on» som sesongens debutant. Nå lanserer hun klesmerket Elton & Jacobsen. Foto: Einar Elton Jacobsen.
Under Oslo Fashion Week i fjor høst viste designer Solveig Elton Jacobsen kolleksjonen «Leave the light on» som sesongens debutant. Nå lanserer hun klesmerket Elton & Jacobsen. Foto: Einar Elton Jacobsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


Under Oslo Fashion Week i fjor høst viste designer Solveig Elton Jacobsen kolleksjonen «Leave the light on» som sesongens debutant. En tøff kolleksjon med alt fra unike små kjoler til slitesterke strikkejakker, bukser, vesker og smykker med Swarovski-krystaller. Med inspirasjon fra familiens gamle album fra Oppdal på 1950-tallet og klær som har gått i arv og blitt brukt i flere generasjoner.

En visning med referanser til åttitallets fremtidsfilm «Blade Runner» - les anmeldelsen på Henne.no

Lanserer eget klesmerke

Nå kliner designeren, som har bakgrunn hos Alexander McQueen, til med det splitter nye klesmerket Elton & Jacobsen sammen med søsteren Åshild. Deres ambisjon er å skape yndlingsklær som blir elsket og brukt i årevis, og som skal virke beskyttende.

Inspirasjonen bak klærne er den kalde krigen, lyn og torden, avstand, det ukjente og spøkelseshistorier.

- Denne kolleksjonen ble til ved at jeg begynte å se på hvordan man bruker klær som beskyttelse i forskjellig typer risikosport og yrker. Noe som ledet hen til å se på romferd og romdrakter. Jeg ble også inspirert av «The Apollo Prophecies», et foto- og kunstprosjekt av fotografene Kahn og Selesnick, sier Solveig til kk.no.

Filmen er en fantasihistorie om astronauter på 60-tallet som finner en tapt romekspedisjon fra Edwardian-tiden. Dette var noe som fikk tankene over på designerens forhold til det ukjente og avstand mellom mennesker.

- Jeg ville lage klær som gjenspeiler dette og har brukt robuste stoffer og quilting i ytterplaggene som skal beskytte mot vær og vind.

Dramatisk kolleksjon

Fargeskalaen ligger i det mørke med glimt av lys.

- Tanken på dårlig vær ledet an til lyn og torden, noe som alltid har fascinert meg. Det er mye svart og marineblått med glimt av kald rosa og elektrisk blått, samt noen krystaller som skinner her og der på skjørtekanter og halslinninger.

- Jeg har laget en dramatisk kolleksjon med silhuetter det krever tøffe jenter å bære, men vi har også med nøkkelplagg som skjørt, kjoler og tights som gjør det mer brukbart. Det som er bra med denne kolleksjonen er at man kan kombinere de fleste plaggene både til hverdag og fest. Sporty tights ser utrolig kult ut med en vintage kjole og høye heler eller pumps til, sier Solveig.

Etableringen av det nye klesmerket har fått støtte fra Innovasjon Norge, og jentene har også mottatt APL & Arendal Kommunes Innovasjonspris og Oppdalsbankens Næringsfond 2007.

Kolleksjonen skal vises under Oslo Fashion Week 15. februar.


Foto: Einar Elton Jacobsen.
Foto: Einar Elton Jacobsen. Vis mer
Foto: Einar Elton Jacobsen.
Foto: Einar Elton Jacobsen. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer