Bli Ny Med Kk

Mamma mia

Anette følte seg som en typisk sliten tobarnsmor. Vi gjorde henne til en rocka glamour girl.

Publisert
Sist oppdatert
Personlige data
Navn: Anette Bjørlin Basma
Bosted: Nittedal
Alder: 31
Størrelse: 36/38
Yrke: Jurist
Sivilstatus: Gift, to barn på tre og ett år

- Jeg har ringer under øyene etter mye nattevåk, og aldri mer enn et kvarter på badet til å stelle meg selv, sier Anette. Hun jobber som jurist, men har ikke veldig strenge kleskoder på arbeidsplassen.
- Jeg må ikke gå i drakt, men velger likevel å ha en klassisk, konservativ stil til daglig. Problemet er at jeg fort kan se veldig kjedelig ut. Og det vil jeg jo ikke. Jeg vil ha snert i stilen uten å bli for frikete. Men hva er det jeg kler? undrer Anette. Hun ler godt, mens stylisten plukker fram et silkeskjerf med knall turkise striper, en jakke i fuskepersianer og høyhælte boots.
- Er du sikker på det skjerfet?
- Selv om du har rødt hår og fregner, betyr ikke det at du må gå med høstlige farger hele tiden, formaner stylist Tone Skipa Johnstad. - Lilla og turkis er nydelig til deg. Det kan du huske på når du skal ut på byen også.
- Ja, du skulle visst hvor ofte jeg er ute og svinger meg, sier Anette og ler. Men jeg kan pynte meg for mann og barn og Fredrik Skavlan, mens vi koser oss foran tv-en på fredagskvelden.

Klestips: Anette bør satse på noen basisplagg som lett lar seg kombinere. For eksempel en dressjakke som kan gjøres jobbkonservativ med en hvit skjorte og et par dress-bukser og mer glamorøs med en paljetttopp og et par jeans. Anette har forholdsvis brede skuldrer, så hun bør passe på at toppene ikke blir for små. Hun kler godt kjoler, og kan gjerne ha vidde i skjørtet. Skjørt og kjoler som går rett under kneet er fint til henne. Smale overdeler, kanskje med et belte som markerer midjen, kler Anette godt.

Sminketips: Anette har utrolig flotte fregner som hun for all del ikke må skjule. Hun bør bruke en transparent foundation som lar den naturlige hudtonen skinne igjennom. Hun kler farger som brunt, grått, plomme og kobber. Siden håret er blitt mørkere, kan hun være litt dristigere med øyesminken også. Kajal på våtkanten er fint til Anette, for det markerer øynene og intensiverer blikket. Øyebrynene er bleke, så de kan hun med fordel markere. Hvis hun bruker en øyeskygge i stedet for en blyant, blir resultatet mykere. Et tips er å sminke brynene før man er ferdig med resten av øyesminken, for da er det lettere å justere.

Hårtips: Håret til Anette bør være ganske kort. Det er stritt og tykt, og må klippes i ulike lengder for å få fylde og fasong. Da blir det også letter for henne å style det. Det kan ligge glatt ned og se helt fint ut uten styling, eller hun kan rocke det litt opp med for eksempel voks hvis hun vil ha en tøffere frisyre. Håret ble farget i en mørkere brun, gyllen farge som skaper kontrast og gir liv til ansiktet.

(Foto: Astri Waller og Rohny Kristensen. Styling og makeup: Tone Skipa Johnstad. Hår: Hilde, Studio Alf. Assistent: Mailinn Ingebretsen)

FØR: Anette ville gjerne finne ut av hvordan hun kunne kle seg litt friskere.
FØR: Anette ville gjerne finne ut av hvordan hun kunne kle seg litt friskere. Vis mer
ETTER: Man tror ofte at man ikke kler enkelte farger, men her ser hun flott ut i rosa genser (kr 900, Paul & Joe/CasaModa), svart fuskpels(kr 1080, Benetton), singlet med paljetter (kr 260, VeroModa) og øredobber som markerer ansiktet (kr 50, H&M).
ETTER: Man tror ofte at man ikke kler enkelte farger, men her ser hun flott ut i rosa genser (kr 900, Paul & Joe/CasaModa), svart fuskpels(kr 1080, Benetton), singlet med paljetter (kr 260, VeroModa) og øredobber som markerer ansiktet (kr 50, H&M). Vis mer
Svarte sko som gjør et hverdagsantrekk mer pyntet (kr 600, MarcBohan/Din Sko). I den sølvfargede pungen kan hun få med seg små, men viktige ting (kr 150, Kookaï). Blå topp som er fin å ha inne i jakker og kardiganer (kr 600, Kookaï).
Svarte sko som gjør et hverdagsantrekk mer pyntet (kr 600, MarcBohan/Din Sko). I den sølvfargede pungen kan hun få med seg små, men viktige ting (kr 150, Kookaï). Blå topp som er fin å ha inne i jakker og kardiganer (kr 600, Kookaï). Vis mer
Svarte, smale jeans som framhever beina (kr 400, H&M), svart topp med rosa hjerte som gir en liten fargeklatt (kr 850, Hilde Holmer), svart dressjakke som markerer hoftene (kr 1300, Mexx), svarte støvletter med høy hæl som forlenger beina (kr 1300, Bronx), rosa øredobber (kr 95, Accessorize) og en tøff veske som rocker opp antrekket (kr 1800, Magny Jaatun).
Svarte, smale jeans som framhever beina (kr 400, H&M), svart topp med rosa hjerte som gir en liten fargeklatt (kr 850, Hilde Holmer), svart dressjakke som markerer hoftene (kr 1300, Mexx), svarte støvletter med høy hæl som forlenger beina (kr 1300, Bronx), rosa øredobber (kr 95, Accessorize) og en tøff veske som rocker opp antrekket (kr 1800, Magny Jaatun). Vis mer
Gråmelerte buker (kr 700),svart vest (kr 545, begge fraOasis), hvit skjorte (kr 300,Vero Moda), svarte støvletteri skinn (kr 1300, Bronx) ogøredobber med svart perle(kr 250, Arts & Crafts).
Gråmelerte buker (kr 700),svart vest (kr 545, begge fraOasis), hvit skjorte (kr 300,Vero Moda), svarte støvletteri skinn (kr 1300, Bronx) ogøredobber med svart perle(kr 250, Arts & Crafts). Vis mer
Belte (kr 180, KappAhl).
Belte (kr 180, KappAhl). Vis mer
Denne tøffe brosjen løfter et antrekk (kr 550, Marlene Birger/Casa Moda).
Denne tøffe brosjen løfter et antrekk (kr 550, Marlene Birger/Casa Moda). Vis mer
Armbånd i svarte perler (kr 150, Arts & Crafts).
Armbånd i svarte perler (kr 150, Arts & Crafts). Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer