Negler:

- Mandelform på neglene får fingrene dine til å se lengre ut

Vi tatt en real spørsmålsrunde om negletrender med undervisningsansvarlig på Tone Lise Akademiet, Linn Himberg-Larsen.

NEGLER: Bør man gå for de dyreste neglelakkene, eller duger de billige? Få negledesignerens beste tips! FOTO: NTB Scanpix
NEGLER: Bør man gå for de dyreste neglelakkene, eller duger de billige? Få negledesignerens beste tips! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Etter en lang og mørk vinter føler man seg gjerne litt slapp i kroppen, gusten i huden og rett og slett mindre fresh når det kommer til både hår, sminke og negler.

Da er det fristende å unne seg noen skjønnhetstimer hos noen som virkelig vet hva de driver med - noe mange også velger å gjøre. Tall fra SSB viser faktisk at vi nordmenn fyrte av hele 10 milliarder kroner på hår- og stylingtjenester i 2015.

Og vi tror neppe at den summen ligger mye lavere i dag. Men med et hav av ulike trender, råd, tips og triks - hvordan vet man egentlig hvilken neglefasong som passer akkurat våre fingre? Og hvordan i all verden skal man greie å velge kun én farge på neglelakken? Vi har tatt en prat med undervisningsansvarlig på Tone Lise Akademiet, Linn Himberg-Larsen. Hun har over 19 års erfaring innen neglebransjen, og har med andre ord vært vitne til alt av trender innen dette faget.

17 spørsmål om negler, kunstnegler og neglelakk; Here we go!

- Hvilke neglelakk-farger vil være in denne våren og sommeren?

- Nå ser vi at det er nude/gråbeige toner og lyserosa/pastell-farger som er tingen fremover!

- Er det korte eller lange negler som gjelder nå?

- Det er fortsatt veldig trendy med korte negler, men de som vil føle seg litt mer «crazy» går gjerne for lange - noe som også er trendy. Smak og behag her, vil jeg si!

- Hvilken form på neglene er mest populært?

- De mest populære neglformene akkurat nå er en slags mandelform mot spissen hvis du har lange negler, og «squoval» hvis du har korte. Sistnevnte er en mellomting mellom firkantformet og oval.

- Mange synes de har for korte fingre. Finnes det en negleform som får fingrene til å se lengre ut?

- Mandelform får dem definitivt til å se lengre ut!

- Og hvilken form har eventuelt motsatt effekt?

- Da vil jeg si at det er firkantet form på neglen som gjerne får fingrene til å se kortere ut.

- Har du noen tips til hvilke farger de med veldig lys hud bør bruke?

- Hvis man har en lys hudtone ser det veldig fint ut med rødfarger med blåtoner i bunn. Chanelrød eller lyse nude/beige toner fungerer også bra.

- Hva med de som er litt mørkere?

- En mørk hudtone passer godt til rosa og lilla nudetoner, samt mørke, dype og knæsje farger.

- Hvor viktig er det at neglene matcher antrekket, synes du?

- Jeg personlig synes ikke det er viktig i det hele tatt lengre at lakken matcher klærne. Alt er lov! Og lek gjerne med kontraster, det er bare fint.

- Et godt tips til hvordan man får neglelakken til å sitte lenge?

- For å få lakken til å sitte godt anbefaler jeg å først påføre en base coat på en renset negl (rens med neglelakkfjerner), og avslutt alltid med en top coat over selve lakken. Da vil lakken sitte lenge!

- Hvorfor bør man heller gå til salong for å legge kunstige negler, kontra å gjøre det selv hjemme?

​- Man skal bruke fagpersoner til å lage kunstnegler, rett og slett fordi kjemikalier må brukes med forsiktighet og kunnskap. Å legge kunstige negler på seg selv hjemme uten fagkunnskap i bakhånd er farlig og kan føre til alvorlige allergiske reaksjoner.

- Hva er forskjellen på dyre og billige neglelakker?

- Rimelige neglelakker i butikken kan ha dårligere festegrunnlag på grunn av rimelige ingredienser. Her er dyrere lakker som regel bedre, men det kan også hende at du betaler mer fordi det er et kjent navn på merket.

- Hvis man har mange ringer på fingrene – bør man roe ned på neglelakken da, synes du?

- Det finnes ingen «regler» på det. Smak og behag her også, vil jeg si! Noen liker det enkelt og minimalistisk, mens andre går for det mer ekstreme.

- Hvorfor setter noen farger seg igjen på fingrene lenge etter at man har fjernet lakken?

- Neglelakkrester sitter ofte igjen hvis man ikke har brukt en baselakk før påføring. Har man derimot brukt det og lakken likevel sitter igjen både på og rundt neglen, så har neglelakken du har brukt rett og slett veldig mye fargepigmenter i seg.

- Holder det med kun neglelakk – eller trenger man også en baselakk og «topcoat»?

- Man kan selvfølgelig bruke kun neglelakk, men som sagt; for et bedre festegrunnlag - bruk alltid base- og topcoat.

- I hvor lang tid bør man maks gå med neglelakk før man bør ta en pause?

- Du kan gå med neglelakk 365 dager i året uten skade. Negler er et avfallsstoff fra huden, og får næring og luft via neglebåndet. Det som derimot er viktig er å kure neglene med neglebåndsolje - helst daglig. Det gir neglecellene næring og fuktighet.

- Hvilke skader kan det gi på neglene om man går for lenge uten pause?

- Så lenge du bruker neglebåndsolje vil neglen ha det helt fint uten noen skader.

- Kan neglelakk skade neglebåndet?

- Neglelakk skal kun påføres på den naturlige neglen - IKKE huden rundt. Får man lakk på huden kan det føre til en allergisk reaksjon.

LES OGSÅ: Nå kommer glitrende Birkenstocks!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer