Blondiner

- Mange er redde for de litt varmere blondtonene

Er du også en av blondinene som ber frisøren om så kald blondnyanse som mulig? Hårfin info: Antakelig blir du enda finere med innslag av varmere toner.

HÅRFARGE: Cara Delevigne ser alltid smashing ut, men ifølge frisørene KK.no har snakket med, krever iskald blondfarge mye vedlikehold og kan være litt "hard" mot huden. Foto: NTB Scanpix
HÅRFARGE: Cara Delevigne ser alltid smashing ut, men ifølge frisørene KK.no har snakket med, krever iskald blondfarge mye vedlikehold og kan være litt "hard" mot huden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blondinene har sjelden vært kaldere enn nå - og mange ber om nesten grått hår når de kommer til frisøren, eller bruker fargesjampo for å få til kaldere nyanser hjemme.

Men ifølge ekspertene bør blondiner ikke alltid gå for utelukkende kalde blondnyanser. Det er nemlig (ikke overraskende, så klart) individuelt hva vi kler best! (PSST: - Å være blond handler om noe mer enn hårfargen)

NYANSERIKDOM: Det er ifølge Sissel Fylling noe vi bør satse på, dersom vi foretrekker å være blonde. Foto: All Over Press Norway
NYANSERIKDOM: Det er ifølge Sissel Fylling noe vi bør satse på, dersom vi foretrekker å være blonde. Foto: All Over Press Norway Vis mer

Samstemte eksperter

- Ja, jeg vil være forsiktig med å bare gå for utelukkende iskalde blondnyanser, sier frisør og stylist Sissel Fylling, som bekrefter at mange ønsker seg en iskald blondtone.

- Hva du kler best er avhengig av hudfargen din. Ofte kan veldig kaldt, blondt hår bli nesten grått, og grått er hardt mot huden og kan få oss til å se eldre ut, sier Fylling.

Hun får støtte av frisør og daglig leder på Studio White (og ganske så kaldfarget blondine selv) Benedicte Bogstad.

- Iskalde blondfarger er litt hardere mot ansiktet, og kan fremhever linjer og rynker. Derfor passer dette best til de litt yngre. Og for å få en fin grå tone krever det at man bleker håret ganske hvitt først, noe som sliter veldig på håret, sier Bogstad og legger til:

- Mange er litt redd de litt varmere blondtonene, men de gir et mildere utrykk, og reflekterer lyset bedre slik at håret ser mer sunt og glansfullt ut. Det er dessuten superfint å kombinere med klare, lyse striper, råder frisøren.

Agnes Gulbrandsen eier salongen Gevir i Oslo, deleier i Stylemanagement. Hun er enig i at en kombinasjon av farger er det absolutt fineste.

- Røde pigmenter i huden blir ofte sterkere når du blir for lys i håret. De fleste kjendisblondinene vi ser bilder av, og som går hos de fremste coloristene i verden, blander kalde og varme pigmenter for å få frem øynene og minske rødtoner i huden, forklarer hun.

- Norske kvinner har en tendens til å bleke håret i hjel, så det ser dødt og usunt ut. Et vakkert hår må se sunt ut, og flere ulike nyanser er med å skape en vakker blondfarge, slår frisøren fast.

LES OGSÅ: Slik finner du riktig blondfarge

Tålmodighet er en blondinedyd

Mange blondiner har selvsagt en klar formening om hva de vil ha - og vil ha den riktige fargen med en eneste gang. Gulbrandsen advarer mot akkurat dét.

VARME NYANSER KAN VÆRE HELT RIKTIG: Frisør og salongeier Agnes Guldbrandsen advarer mot helbleking. Foto: Presse
VARME NYANSER KAN VÆRE HELT RIKTIG: Frisør og salongeier Agnes Guldbrandsen advarer mot helbleking. Foto: Presse Vis mer

- Du må ALDRI bleke håret flere ganger etter hverandre i korte perioder, understreker frisøren, og legger til at en fin blondfarge krever en langtidsplan.

- Og når det først er blitt blitt blondt - hvordan skal vi behandle det?

- Det viktigste er å vaske det så sjeldent som mulig, sier frisøren og oppfordrer de av oss som trener ofte til å bruke en rensekrem i stedet for sjampo hver gang, bruke hårolje før vi føner, og sette en hårkur en gang i uka.

Sissel Fylling advarer dessuten mot ivrig bruk av fargesjampo - for de av oss som tenker at det verdens beste snarvei til den perfekte blondfargen.

- Fargesjampo tar mest der du er lysest fra før, nemlig i tuppene der håret er mest slitt og porøst. Så jeg vil være litt forsiktig med å bruke dem for ofte. Et godt tips er for øvrig å be frisøren sette en minicolor for å jevne ut, før du legger nye striper. Og husk at det er penest med lysest hår i det partiet som rammer inn ansiktet. Det gir den riktige «punchen» til fargen, slår frisøren fast.

LES OGSÅ: Slik beskytter du håret mot solen

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer