Dermaplaning

Mange gjør det hjemme, men er det trygt?

Vi har spurt eksperten!

DERMAPLANING: Det finnes et hav av videoer ute i sosiale medier som viser deg hvordan du kan gjøre dette hjemme, men er det egentlig innafor å gjøre en slik behandling på seg selv? Foto: Skjermdump fra YouTube/Mixed Makeup
DERMAPLANING: Det finnes et hav av videoer ute i sosiale medier som viser deg hvordan du kan gjøre dette hjemme, men er det egentlig innafor å gjøre en slik behandling på seg selv? Foto: Skjermdump fra YouTube/Mixed Makeup Vis mer
Publisert

Det siste året tilbragte vi litt mer tid innendørs enn planlagt. Det gjorde også at vi fikk hakket mer tid til å teste ulike trender og produkter som gikk viralt i sosiale medier.

Vi har blant annet prøvd en mengde fargede dagkremer, vi har testet sminken til Donald Trump og vi har fått tak i maskaraen som var utsolgt overalt.

Nå har vi tatt en nærmere titt på dermaplaning. Det er en hudpleiebehandling du kan få hvis du går til en salong som tilbyr det, men det er faktisk noe folk gjør i sitt eget hjem også.

Det er nettopp dette som gjør at vi sperre opp øynene litt. Kan vi faktisk klare å gjøre dette hjemme selv?

Hva er dermaplaning?

Før vi gir svaret på om dette er trygt å gjøre hjemme, så må vi jo først forklare hva dermaplaning er.

- Dermaplaning er en enkel og effektiv metode for hudforbedring og hårfjerning. Den har vært kjent i flere tiår, men har i det siste fått en stor oppsving og er «overalt» i sosiale medier akkurat nå, forteller Karim Sayed.

Han er lege og medisinsk ansvarlig ved Senzie Medispa, samt foreleser og medisinsk ansvarlig ved Universitet i Sørøst-Norge, fakultet for helsevitenskap, kosmetisk dermatologisk studium.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.