Mardou & Dean

Mardou & Deans første internasjonale visning

Gjennomsiktig plast, skreddersydd denim og skinn

MARDOU & DEAN: Det norske klesmerket viste sin vår- og sommerkolleksjon for 2016 under moteuken i København, som ble arrangert i forrige uke.  Foto: Mardou & Dean
MARDOU & DEAN: Det norske klesmerket viste sin vår- og sommerkolleksjon for 2016 under moteuken i København, som ble arrangert i forrige uke. Foto: Mardou & Dean Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STYLEMAG.NO: Norske Mardou & Dean debuterte med sin første internasjonale visning under moteuka i København. 

Skinn, skreddersydde plagg og asymmetriske materialer sydd sammen er stikkord for SS16 kolleksjonen til den norske designerduoen. 

- København Fashion Week er godt etablert og trekker presse og innkjøpere fra hele verden som vil se hva som skjer i Skandinavia, derfor ble dette et naturlig valg da vi bestemte oss for å vise internasjonalt, sier kreativ direktør, Ingrid Bredholt. 

Oslo er fremdeles viktig 

Det var et fullsatt rådhus som ble vitne til en kolleksjon med tettsittende, asymetriske minikjoler, fotside kjoler med påsydde paljetter, lys denim og skjorter med høy krage.

LES OGSÅ: Her er høstens store trender

Selv om responsen fra internasjonal presse har vært stor, er Mardou & Dean-duoen tydelige på at hjemmemarkedet er vel så viktig. 

- Oslo er fremdeles veldig viktig for oss og vi kommer til å vise SS16 kolleksjonen her også, bare i et mindre format enn tidligere, sier Ingrid.

Leken minimalisme

Mardou & Dean viste lys denim kombinert med skjorter og kjoler i skarpe hvitnyanser med nye snitt, enn hva vi har sett tidligere. Neste sesong skal ermene flagrer og halsen skal prydes med viktoriansk krave. 

 

Leken minimalisme: Lyse antrekk med flagrende gevanter og viktorianske kraver.  Foto: produsentene
Leken minimalisme: Lyse antrekk med flagrende gevanter og viktorianske kraver. Foto: produsentene Vis mer

Asymetriske kjoler

Asymetriske kjoler: Mardou & Dean satser på tettsittende kjoler med iøyenfallende detaljer i sin SS16-kolleksjon.  Foto: Produsentene
Asymetriske kjoler: Mardou & Dean satser på tettsittende kjoler med iøyenfallende detaljer i sin SS16-kolleksjon. Foto: Produsentene Vis mer

Tettsittende kjoler med lær-, denim og fløyelsdetaljer. Kolleksjonen bærer preg av industrielle referanser med vernelignende briller og silhuettene med vevde stoffer konstruert sammen

Fotside kreasjoner 

Vi så også fotside, flagrende kjoler kombinert med herreinspirerte sko.

Gjennomgående i kolleksjonen så vi runde metallringer og kreativ direktør Ingrid sier følgende:

- Metallringene i kolleksjonen er brukt som hjelpemiddel ved plaggenes åpninger eller som fester for å holde sammen hvor man trenger forsterkninger. Jeg ønsket å fremheve bruksdelen av plaggene og estetikken i slike detaljer.

Fotside kreasjoner: Lange flagrende gevanter  med og uten paljetter pryder catwalken i København.  Foto: Produsentene
Fotside kreasjoner: Lange flagrende gevanter med og uten paljetter pryder catwalken i København. Foto: Produsentene Vis mer

Farger og materialer

Mardou & Dean har valgt å gå for mørkere farger og grovere materialer enn i tidligere kolleksjoner.

De nye fargene for vår- og sommerkolleksjonen 2016 er grått kombinert med hvitt, gull og sølv. Lin, fløyel, vevet mettaltekstiler og skinn beskriver materialbruken godt. Silhuetten er androgyn med både feminine og maskuline innslag. 

Farger og materialer: Denne sesongen  Foto: Produsentene
Farger og materialer: Denne sesongen Foto: Produsentene Vis mer

Dette så vi mindre av

Mardou & Dean er først og fremst kjent for sine denimplagg og skinnjakker, men på denne visningen så vi kun én skinnjakke og et par lyse denimbukser. Silhuettene i kolleksjonen varirerte fra langt og løst til kort og stramt. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer