Klær

Mari (24) er Norges nye motehåp

Mari Melilot fletter seg inn i motebransjen med sin debutkolleksjon. Se bildene her.

En glad og lettet Mari Melilot (24) like etter visning. Foreløpig har hun lyst til å starte sin egen sømskole og jobbe så sprøtt hun bare vil. Foto: Per Ervland
En glad og lettet Mari Melilot (24) like etter visning. Foreløpig har hun lyst til å starte sin egen sømskole og jobbe så sprøtt hun bare vil. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mari Melilot (24) er en av de 12 studentene ved klær og kostymer som viste sitt avgangsprosjekt på Rodeløkka denne uken.LES OGSÅ: Ville du ha gått i dette?

Tina H's yndling

I to år har den rødhårete designeren også vært assistenten til blåhårete moteskaper Tina Haagensen, som også var tilstede på stuntenes felles visning «Finally Monday». Hun mener assistenten hennes kan gjøre det stort i motebransjen.- Mari er en spennende klesskaper. Hun er en designer med hjerte for kvalitet og har et åpent sinn, sier Tina H til KK.no.LES OGSÅ: Kom med vafler i ørene

Inspirert av eventyr

Selv er Melilot svært fornøyd med sin egen visning, som tok for seg temaet «Å lage en kolleksjon inspirert av eventyret Rapunsel».- Jeg leste eventyret Rapunsel og jobbet meg inn i et univers basert på fletteteknikker, sier designerspiren.Og det har tatt tid. Bare en lang flette på brudekjolen tok to timer å lage.

Se kolleksjonen hennes her:

I denne kolleksjonen har Melilot stort sett jobbet med naturmaterialer som grov ull og blank silke, mens flettene er syntetiske. En av tingene hun synes er viktigst å tenke på når du skal designe er at det er salgbart.- Jeg har blant annet lært av Tina H at det er greit å være kommersiell. Du må ikke selge sjela di fordi om du er det, forteller Melilot.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer