Maria Black

Maria Black erobrer smykkeverden

Den danske smykkedesigneren tar i bruk en av verdens store motemetropoler som inspirasjon for sine smykker.

Maria Black erobrer smykkeverden
Publisert
Sist oppdatert

AV JULIE KASE

Hvorfor begynte du med smykkedesign?
- Jeg har alltid hatt mange smykker helt fra jeg var liten, og jeg elsket å plukke dem fra hverandre for så å sette dem sammen igjen. Selve forelskelsen og basiskunnskapene for faget fikk jeg fra to smykkedesignere fra Ibiza, som videre inspirerte meg til å reise til København for å bli gullsmed.

Hvordan kom du frem til stilen på smykkene som etter hvert har blitt din signatur?
- Smykkene er inspirert av den røffe siden ved London, men med en minimalistisk skandinavisk tvist. Ideen var hele tiden å lage smykker av gamle edelmetaller og ta i bruk stolte, gamle håndverkstradisjoner, men tenke utenfor boksen når det kommer til design.

Hvilke personlige egenskaper kommer godt med når man velger å bli gullsmed og smykkedesigner?
- Selvdisiplin, fantasi, tålmodighet og troen på seg selv.

Hva inspirerer deg?
- London! Det er umulig ikke å bli inspirert i vellet av nasjonaliteter, kunst, arkitektur og byliv. Min gamle tegnelærer sa alltid at «å tegne er å se». Det er viktig å se bak fasaden og se linjene. Jeg ser mønstre i alt – enten det er et gelender, en afrikansk maske eller en punker på gaten.     

Har du en visjon for merket?
- Drømmen er jo å bli et ledende smykkemerke innen mote. Uttrykket til Maria Black Jewellery er en fin balanse mellom undergrunn og kommersiell design, derfor vil vi holde oss til tidløse smykker som ligger et hakk foran.

Hva må til for å lykkes i denne bransjen?
- Man må tilby et produkt ingen andre tilbyr, og samtidig ha et tydelig og godt konsept. Et godt økonomisk utgangspunkt og samarbeidspartnere som utfyller deg er nok også et must for at produktet skal kunne se dagens lys.

Hvilken trend er du mest opptatt av denne sesongen?
- Jeg baserer meg mer på intuisjon og visjon enn trender. Mens trender kommer og går, er smykker et mer permanent uttrykk. Maria Black Jewellery kan brukes på kryss og tvers, uansett trendbilde – noe som gir oss kvinner én mindre ting å holde styr på.

Maria Black erobrer smykkeverden

SMYKKER: Maria Blacks smykkers er med matt overflate, for eksempel i oksidert sølv.

Lyst til å abonnere på STYLEmag magasinet? Sjekk ut tilbudet her!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer