Bli ny:

Marthe ble ny med KK: fikk en røff og kortere klipp

Marthe er lei olabukser og ensfargede overdeler, og ønsker seg inspirasjon til en feminin hverdagsgarderobe.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Jeg håper å få hjelp til å finne klær som passer en aktiv og ungdommelig dame som er ferdig med sin siste svangerskaps- og ammeperiode. Til hverdags kler jeg meg enkelt, som oftest i dongeri og en ensfarget topp. På jobb blir det mye joggebukser og behagelige klær, ­siden jeg er gymlærer i tillegg til å undervise i flere andre fag. Nå har jeg en liten baby, og det siste plagget jeg kjøpte, var en ­amme-onepiece.

Jeg elsker kjoler, men nå er de fleste fortsatt for små. Jeg drømmer om en avslappet, men samtidig stilig garderobe. Pia Tjelta har en feminin og enkel stil som jeg liker godt. Det jeg er mest fornøyd med kles­messig, er at jeg bruker rosa klær, i tillegg til mye grått, blått og svart. Jeg ønsker meg ­inspirasjon til hverdagsgarderoben.

Jeg har min naturlige hårfarge, og til vanlig bruker jeg ikke sminke. Til fest kan jeg sminke meg litt, men i hovedsak blir det kanskje maskara i tillegg farge på øye­brynene.

Den fineste komplimenten jeg har fått, var da jeg som 12–13-åring fikk høre at jeg hadde sexy legger. Og det tror jeg fortsatt på den dag i dag, hehe!

Før. FOTO: Astrid Waller
Før. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Stiltips

- Jeg vil vise Marthe fine og fargerike antrekk, sier Cecilie Krogh, som er stylist.

  • Marthe kler farger! Rosa er spesielt nydelig på henne og står i en lekker kontrast til det mørke håret. Kjolen sitter løst og funker til hverdag og fest.
  • Ulike farger og ulike plagg vil oppfattes veldig forskjellig avhengig av hvem som bærer dem. Finn fargene som kler deg, og som du føler deg vel i. Farger gjør antrekket friskt og spennende, uansett om du kler deg i det fra topp til tå, eller i form av noen få plagg.
  • Med blazer er du alltid velkledd, men den trenger ikke å være svart. Knallfarget blazer gjør antrekket lekent og personlig.
ETTER: Kjole (kr 800, Yas), armbånd (kr 600, Nettgullsmeden) og sko (kr 1900, Gaitline). Tips! Denne kule og behagelige kjolen funker like bra med joggesko på jobb som med stiletter til fest. FOTO: Astrid Waller
ETTER: Kjole (kr 800, Yas), armbånd (kr 600, Nettgullsmeden) og sko (kr 1900, Gaitline). Tips! Denne kule og behagelige kjolen funker like bra med joggesko på jobb som med stiletter til fest. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Hårtips

- Marthes naturlige hår kler en mer typete klipp, sier Cecilie, som er frisør og eier av Vest.

  • Marthe har fått en ny frisyre, uten å farge. For å få fram det naturlige spillet la jeg på en helt blank gloss. Virkestoffene i en gloss trekker ikke inn i håret, men legger seg på utsiden og gjør det skinnende blankt.
  • Jeg klippet håret i en røffere, kortere klipp. Marthe kan fremdeles sette det opp og bort, som jeg av erfaring vet er praktisk i et liv med småbarn.
  • Håret ble fønet tørt i motsatt retning av slik det skal ligge. Da får man et godt volum helt fra hodebunnen av.
Blazer (kr 700, Zara), bluse (kr 900) og jeans (kr 1300, begge fra Jean Paul), kjede (kr 500, Jwls), veske (kr 3890, Maria La Rosa) og sko (kr 1900, Gaitline). Tips! Hvis du er glad i farger, men synes det blir for mye å kle seg i knallfarger fra topp til tå, kan du tilføre et knæsjt tilbehør - som en rosa veske. FOTO: Astrid Waller
Blazer (kr 700, Zara), bluse (kr 900) og jeans (kr 1300, begge fra Jean Paul), kjede (kr 500, Jwls), veske (kr 3890, Maria La Rosa) og sko (kr 1900, Gaitline). Tips! Hvis du er glad i farger, men synes det blir for mye å kle seg i knallfarger fra topp til tå, kan du tilføre et knæsjt tilbehør - som en rosa veske. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Makeuptips

- Marthe bruker ikke mye sminke til vanlig. Noen få, riktige produkter kan gi stor effekt, sier Cecilie.

  • Concealer gjør veldig mye på kort tid. Bruk concealeren der du trenger litt ekstra hjelp, ofte under øynene, rundt nesevingen eller på rødheter i huden.
  • For farge og glød la jeg solpudder langs hårfestet og på kinnbeina. Legg pudderet der solen naturlig treffer. Bruk en god kost, og påfør litt og litt produkt. Da har du hele tiden kontroll og unngår harde kanter.
  • Marthe har nydelige bryn. For å bevare et naturlig resultat la jeg en brynsgelé i mørk brun, i stedet for å tegne dem opp med blyant. Geleen holder hårene på plass utover dagen, og de kan børstes litt oppover for å jukse inn et lite løft.
FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

Slik legger du makeupen

1. Begynn med øyeskyggeprimer eller concealer for å gjøre øyelokket klart. Huden er tynn, og blodårer og ujevnheter synes lettere. Når du klargjør øyelokket på denne måten, blir øyeskyggen klarere og sitter bedre.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

2. Legg en lysere øyeskygge på hele lokket. Denne er i en kald tone med litt skimmer. For å skape mer dybde legger jeg en mørkere farge i ytterkant og i globallinjen. Et godt tips er å bruke en stor, myk kost til å duse ut overgangene.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

3. For å markere blikket og gi en illusjon av fyldigere øyevipper la jeg eyeliner i vippekanten. Er du litt ustø på hånden, kan det være et godt tips å bruke en liten skråkost til å duse streken ut med. Da trenger den ikke å være perfekt med en gang.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer