Bik Bok

Mary-Kate og Ashley Olsen designer for Bik Bok

Stilikonene og designere lager totalt tre kolleksjoner for den norske kleskjeden.

Mary-Kate og Ashley Olsen designer for Bik Bok
Publisert
Sist oppdatert

Det kan trygt sies at den norske kleskjeden Bik Bok har slått på stortromma når det gjelder sitt nye designsamarbeid.

Bik Bok bekrefter nå at de amerikanske tvillingene Mary-Kate og Ashley Olsen skal lage kolleksjon for dem.

- Dette er vanvittig stort! Mary-Kate og Ashley Olsen er superstjerner og har en enorm status i motebransjen, både som moteikon og designere. High-end-merket The Row får stadig mer ros og flere følgere for hver sesong som går, sier sjefredaktør i STYLEmag, Celine I. Aagaard.

SPENNENDE PROSJEKT Olsen-tvillingene ble verdenskjent 1987 som babyer, da de delte på rollen som Michelle Tanner i komiserien Under samme tak. En rekke filmer, produkter og prosjekter fulgte og gjorde dem vanvittig populære- og styrtrike.

I følge Wall Street Journal har selskapene deres en verdi på 1,5 milliarder dollar. Nå er de 26 år gamle, har lagt skuespillerkarrieren bak seg og fokuserer på designkarrieren gjennom merker som überluksuriøse The Row og noe mer prisvennlige Elizabeth & James og Olsenboye.

- Mary-Kate og Ashley har i mange år vært stilikoner og en kilde til inspirasjon for motebevisste jenter og for Bik Bok. De er meget talentfulle designere som nylig vant prestisjetunge CFDA Womenswear Designer of the Year for The Row. Det blir et veldig spennende og viktig prosjekt for oss her på Bik Bok. Prosessen og vår kontakt med Mary-Kate og Ashley har vært en stor glede og vi er stolte over resultatet og samarbeidet, sier Martin Lien, markedsdirektør i Bik Bok.

(saken fortsetter under bildet)

Mary-Kate og Ashley Olsen designer for Bik Bok

INNOVATØRER: Ashley og Mary-Kate på Wall Street Journals Innovator of the year awards i fjor høst, der de vant i motekategorien for The Row. Foto: All Over

DEN SKANDINAVISKE IT-JENTA Samarbeidet med Bik Bok inkluderer tre kolleksjoner som blir lansert i løpet av høstsesongen 2013, alt under navnet Bik Bok by Mary-Kate Olsen and Ashley Olsen.

De tre kolleksjonene bygger på tvillingenes inspirasjon og syn på nåværende trender med den skandinaviske it-jenta i tankene.

- Det er bare å bøye seg i støvet for Bik Bok. Å få Olsen-frøknene med på noe slikt, som begge er notorisk kjent for å være kamerasky og holde seg unna offentligheten, er bra gjort. Det står det respekt av, sier Aaagaard.

HYLLET OG SLAKTET Deres karakteristiske stil har både blitt hyllet og slaktet, der visse elsker dem for deres voluminøse lag-på-lag stil med kitten-heel-hæler og små damevesker, mens andres onde tunger synes de ser shabby ut.

Men at de har peil på mote, mener STYLEmag-Aagaard at det levner liten tvil om.

- De har stålkontroll på snitt, silhuetter og materialer, så det blir utrolig spennende å se hva de lager for Bik Bok. Vi i STYLEmag gleder oss enormt til høsten og står garantert først i kø, sier hun.

Bik Bok selv har troa på at Olsen-tvillingene (forfedrene deres stammer fra Norge og Danmark) passer som hånd i hansken for deres kunder.

- Vi ser veldig frem til lanseringen og til å få se kolleksjonene i våre butikker. Jeg føler meg trygg på at Bik Bok-jenta kommer til å elske kolleksjonene, sier Lien.

Mary-Kate og Ashley Olsen designer for Bik Bok

VANT PRIS: Tvillingene vant pris på CFDA-utdelingen i fjor sommer. Foto: All Over

Mary-Kate og Ashley Olsen designer for Bik Bok

HVITT OG SVART: På fest i New York i fjor gikk Ashley i hvitt og Mary-Kate i svart. Foto: All Over

Mary-Kate og Ashley Olsen designer for Bik Bok

ENKELT: Ashley Olsen på kunstgalla i California. Foto: All Over

Mary-Kate og Ashley Olsen designer for Bik Bok

OVERSIZED: Mary-Kate Olsen i karakteristisk stil på gata i New York. Foto: All Over

Mary-Kate og Ashley Olsen designer for Bik Bok

STIL: Mørk, bohemsk, gotisk, uteligger-chic: Stilen til tvillingene har blitt kalt så mangt. Foto: Bik Bok

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer