Hudproblemer:

«Maskne»-hacket som faktisk funker!

- Maskne kan ramme alle, men noen er mer utsatt enn andre, sier dermatolog.

MASKNE: Sliter du med uren hud på grunn av munnbindbruk? FOTO: NTB
MASKNE: Sliter du med uren hud på grunn av munnbindbruk? FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

For tiden bruker vi mindre munnbind enn da koronarestriksjonen var på sitt strengeste for noen måneder siden. Likevel er det høysesong for maskne - hudproblemer knyttet til munnbindbruk. Det er rett og slett slik at sommervarmen gjør hele greia verre!

Da koronapandemien kom, ble en hel verden møtt med kvise-fenomenet som raskt fikk et eget navn. Det tok heller ikke lang tid før nettet florerte av tips og triks mot de fryktede hudproblemene som følge av langvarig og daglig munnbindbruk.

Men hva er det som faktisk funker? Vi har fått noen avklaringer fra hudhelseekspert og hudterapeut i Skintific, Ann Kristin Stokke.

- Hvis du har fått tilstopninger eller kviser under masken, skyldes dette økt friksjon og varme. Munnbindet fanger pusten din, noe som øker fuktigheten og temperaturen som igjen øker hudsirkulasjonen og svetten, forklarer hun til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer