Hårtips:

Med dette geniale trikset sjekker du at varmebeskyttelsen funker

- Dette er nok ikke et viden kjent triks.

HÅRTIPS: Vi elsker tips og triks - og dette geniale trikset lar deg enkelt sjekke om varmebeskyttelsen din er effektiv eller ikke! FOTO: NTB
HÅRTIPS: Vi elsker tips og triks - og dette geniale trikset lar deg enkelt sjekke om varmebeskyttelsen din er effektiv eller ikke! FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det er nok av gode tips, triks og lifehacks der ute - og vi sier aldri nei. Kanskje særlig ikke når det gjelder hår! Det er mye som kan gjøre hverdagen enklere - og manken vakrere. Ja takk!

Frisørene har lettet på sløret for et helt genialt triks som lar deg sjekke om varmebeskyttelsen din er effektiv eller ikke. Dette hadde vi aldri hørt om før!

- Åh, det var veldig bra dere spurte meg om dette, for jeg hatt planer om å teste det lenge, men fullstendig glemt det! sier Mia Sundby, Art Director i Gevir.

- Ikke et viden kjent triks

Det er naturlig nok viktig å vite om varmebeskyttelsen virkelig fungerer når den tross alt skal beskytte håret mot høy varme i hverdagen.

Trolig finnes det flere måter å sjekke effektiviteten på - men det aller enkleste er kanskje å påføre varmebeskytteren på den ene underarmen din. Så blåser du over begge underarmene dine med hårføneren.

Første gang KK hører om det geniale trikset, er det frisør Catrine Henriksen som driver Goshamei i Tromsø som deler.

- Sett føneren på, og du vil kjenne forskjell, bekrefter hun Henriksen til KK.

- Dette trikset plukket jeg opp på et kurs jeg gikk for å bli hårolog. Dette er vel ikke viden kjent blant frisører, men jeg gir dette tipset til kundene mine for at de skal kunne kjenne forskjell med og uten varmebeskytter, forklarer Henriksen.

Dette illustrerer hvordan varmebeskytteren vil legge seg som en beskytter rundt håret ditt, og derfor vil du altså kjenne varmen mindre på armen der du har påført produktet.

Derfor er det viktig å huske på én ting:

- Bruk alltid en egen varmebeskytter - selv om leave-in-kurer og lignende også har varmebeskytter i seg, påpeker Henriksen.

- Varmebeskytter er superviktig for å bevare et friskt og glansfullt hår. Den er også veldig viktig for å bevare et kjemisk farget hår, for kjemisk farge svekkes av varmepåkjenning, minner Henriksen.

LIFEHACK: Catrine Henriksen som driver Goshamei i Tromsø deler et helt genialt triks for å teste varmebeskytterens effektivitet. FOTO: Goshamei
LIFEHACK: Catrine Henriksen som driver Goshamei i Tromsø deler et helt genialt triks for å teste varmebeskytterens effektivitet. FOTO: Goshamei Vis mer

- Har sett folk teste på brødskiva

Også frisør Mia Sundby, har hørt om triks for å sjekke varmebeskytterens effektivitet. Faktisk, har hun i utgangspunktet hørt en litt annen variant:

- Jeg har sett at folk har testet det på en brødskive før de puttet den i brødristeren. Og det funket! De brukte varmebeskyttelse på den ene siden av brødskiven, og den siden blir betraktelig mindre brent enn den siden uten varmebeskyttelse, forteller hun.

Sundby forteller at hun benyttet sjansen til å sjekke dette med kollega Lene Skaugerud, som er Senior Stylist på Gevir Grünerløkka og Oribe Educator. Også Skaugerud kan stille seg bak denne typen lettvint testing av varmebeskytternes effektivitet.

Ifølge Skaugerud, inneholder en varmebeskytter en rekke ingredienser som skal beskytte godt mot varme. I Oribes produkter er faktisk en av nøkkelingrediensene for dette vannmelon - som har naturlig beskyttelse mot miljø- og varmestress.

- Andre ingredienser som også beskytter mot varme er glyserin, hydrolysert hveteprotein og visse kopolymerer. Oljer hjelper til med å «spre» varmen så den ikke blir konsentrert på bare ett punkt, sier Skaugerud.

- Prøver du å påføre Oribe Invisible Defense på et område av huden din og så varmer opp med hårføner, ser du hvordan området rundt blir rosa, mens det ikke blir det der du har sprayet, bekrefter hun.

SLITASJE I HVERDAGEN: Varmeverktøyene vi bruker utsetter håret for mye slitasje. Varmebeskytter er et must, understreker frisørene. FOTO: NTB
SLITASJE I HVERDAGEN: Varmeverktøyene vi bruker utsetter håret for mye slitasje. Varmebeskytter er et must, understreker frisørene. FOTO: NTB Vis mer

Her velger du spray, her velger du krem

Disse triksene skal kunne fungere enten du bruker en varmebeskytter i kremformat eller en spray. Og når det kommer til valget mellom disse to, visste du at det faktisk ikke bare handler om smak og behag?

- Jeg foretrekker krem-produkter da de ofte har fler bruksområder enn en spray, sier Sundby.

På den måten, bruker du også antageligvis produktene opp, og slipper å ha en varmebeskytter stående så lenge at den eventuelt blir dårlig.

- For eksempel, har varmebeskyttelsen jeg bruker fra Iles Formula også stylingegenskaper og UV-beskyttelse, og den kan brukes i vått og tørt hår. Jeg har den alltid med meg på stranden, og tar den i håret hver gang etter jeg har badet for UV-beskyttelse. Den kan også tas i tørt hår på dag to for å friske opp en føn. Og den kan fint bygges lag på lag uten å gjøre håret greasy!

På den annen side, har spray-produktene noen helt spesifikke egenskaper.

- De gangene jeg bruker spray vil det være i tørt hår, passé for passé, før jeg bruker krølltang. Sprayene har ofte bedre hold enn kremene, tipser Sundby.

- Har du et hår som tar krøller dårlig eller holder dårlig på formen du ønsker å gi det med varmeverktøy, ville jeg gått for en varmebeskyttende spray i tørt hår, anbefaler hun.

- Det er så fint med spray om man skal gjøre en oppsetning før et event/bryllup, men til daglig ville jeg alltid valgt et krem-produkt, legger hun til.

BRUK HVER GANG: Dersom du bruker varmeapparater på håret ditt, bør du være flink til dette. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
SPRAY VERSUS KREM: Mia Sundby, Art Director i Gevir, har gode tips til når du skal velge varmebeskytter i kremformat versus sprayformat. FOTO: Privat
SPRAY VERSUS KREM: Mia Sundby, Art Director i Gevir, har gode tips til når du skal velge varmebeskytter i kremformat versus sprayformat. FOTO: Privat Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer