Sko

Med disse kan du danse natten lang

Her er festskoene som faktisk er gode å gå med!

FINN DE PERFEKTE SKOENE: Du MÅ absolutt ikke ha høye hæler til penkjolen, bare sjekk ut noen av disse alternativene. Her ser du skuespillerne Evelyne Brochu og Crystal Reed på den røde løperen. Se priser på skoene i bildeseriene under.  Foto: All Over Press/Produsenten
FINN DE PERFEKTE SKOENE: Du MÅ absolutt ikke ha høye hæler til penkjolen, bare sjekk ut noen av disse alternativene. Her ser du skuespillerne Evelyne Brochu og Crystal Reed på den røde løperen. Se priser på skoene i bildeseriene under. Foto: All Over Press/Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Tar skoene dine «livet av deg»?

Det er ikke allltid så lett å holde ut med vondt fottøy - selv om vi gjerne vil ha et par sko som er like fine som kjolen vi har valgt ut.

Men er det totalt umulig å finne et par sko som er gode å gå med og som er fine?

Nei, absolutt ikke. Enten du vil ha sko som er flate, et par som har litt lavere hæl enn stiletthælene, eller du vil ha et alternativ til dem finnes det muligheter!

LES OGSÅ: Her er det lov å vise litt hud

SE SÅ FINT! Også stjernene elsker å bytte ut stilettene med noen litt lavere sko en gang i blant, og bare se så fint det er! Her ser du Elena Perminova, Taylor Swift, Marg Helgenberger og Ashley Olsen. Foto: All Over Press
SE SÅ FINT! Også stjernene elsker å bytte ut stilettene med noen litt lavere sko en gang i blant, og bare se så fint det er! Her ser du Elena Perminova, Taylor Swift, Marg Helgenberger og Ashley Olsen. Foto: All Over Press Vis mer

Velg et par pumps med lavere hæl

– Det å finne fine pensko med lav hæl kan være en utfordring, men de finnes absolutt, sier motejournalist i KK, Stine Therese Strand.

Hun kan fortelle at «kitten heels» - betegnelsen på pumps med hæl på mellom tre og seks centimeter, er den mest pyntede varianten. Disse skoene er perfekte for deg som vil gå i stilige pumps, men foretrekker lav hæl.


Denne typen sko passer fint til for eksempel familieselskap, hvor du kanskje ikke vil bruke de høyeste stilettene.

– Det mest flatterende er om tuppen på skoene er spiss, da virker føttene nettere, og bena dine ser også lengre ut enn om du velger sko med rund tupp.

KITTEN HEELS:


LES OGSÅ: Alle er ville etter «bambi»-genseren

Gå for ballerina eller loafers

Hvis du ikke vil ha pensko med hæl i det hele tatt, kan motejournalisten fortelle at du også kan gå for et par helt flate sko.

– For eksempel ballerinasko eller herreinspirerte sko, forteller Strand.

– Hvis du velger ballerinasko, er det fint om de har utsmykninger og detaljer som løfter skoene. Se etter pynt som strass, nagler og metalliske detaljer for å heve antrekket.

Strand forklarer at ballerinasko med spiss tupp er litt mer pyntet enn de runde, klassiske variantene – det kan det være lurt å tenke på.

– Herreinspirerte sko er veldig kult for å bryte opp festantrekket, og funker veldig bra til både dressbukser, kjoler og skjørt, sier hun.

LAVE SKO:

HERREINSPIRERTE:


LES OGSÅ: Plaggene som kler alle kroppsformer

Du kan også bruke boots

Hvis vonde føtter er problemet, kan du også bruke et par fine boots til og fra selskapet, eller faktisk også bruke dem til penkjolen.

– Et annet smart tips, som er helt genialt i vinterhalvåret, er ankelstøvletter med hæl, sier Strand.

Disse skoene har ofte en mye bredere hæl, som gjør at du får litt høyde, samtidig som at de er mye stødigere og behagelige på føttene enn pumps og andre pensko.

– De er perfekte om du skal ut på byen, fordi du kan bruke dem på vei til og fra festen, og du kan danse i dem hele kvelden uten å få vondt i føttene!

SJEKK UT DISSE SKOENE:


LES OGSÅ: - Alle kvinner bør eie en slik kjole

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer