Melania Trump:

Melania Trump får massiv kritikk for skovalg, men var det egentlig fortjent?

Både medier og «Twitter»-brukere har omtalt reise-antrekket til førstedamen.

DONALD OG MELANIA TRUMP: Presidenten og førstedamen forlater Washington DC og setter kurs mot Texas.
DONALD OG MELANIA TRUMP: Presidenten og førstedamen forlater Washington DC og setter kurs mot Texas. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 25. august ble Texas truffet av orkanen «Harvey». Den amerikanske delstaten er preget av store skader, flom og tap av menneskeliv. Denne uken gikk president Donald Trump (71) og kona Melania (47) ombord «Air Force One» og fløy til katastrofeområdet i storbyen Houston. Dette har fått massiv oppmerksomhet i medier verden over, men grunnen til det er kanskje noe helt annet enn hva du tror. Psst: Nå tar kjendisene til sosiale medier for å uttrykke sin misnøye med president Donald Trump.

Fru Trump hadde nemlig hatt på seg en par skyehøye, spisse, sorte stiletthæler da hun skulle besøke oversvømte Houston. Skovalget kritiseres sterkt av både medier og «Twitter»-brukere som mener det hele var respektløst. Komiker og programleder Chelsea Handler (42) og skuespiller Zach Braff (42) er blant dem som har tatt til «Twitter» for å kommentere saken: «Melania drar til Houston med AF1 (Air Force One)... i stiletthæler», skriver Handler mens Braff «twitret»: «Melania som drar til et katastrofeområde i høye hæler er mitt Halloween-kostyme i år».

FORLATER WASHINGTON DC: Melania Trump går om bord i Air Force One iført et par sorte stiletthæler.
FORLATER WASHINGTON DC: Melania Trump går om bord i Air Force One iført et par sorte stiletthæler. Vis mer

Et av verdens største motemagasiner, Vogue, har også skrevet en sak på skoene til Melania Trump, og mener de burde ha blitt spart til en annen anledning. «... de passer bedre til en dag med shopping på Madison Avenue eller til en lunsj hos La Grenouille», skriver journalisten.

LES OGSÅ: Her er designerne som nekter å kle opp Melania Trump

- Det er trist

Det har faktisk fått så mye oppmerksomhet nå at Det Hvite Hus har måtte svare for seg: «Det er trist at folk bekymrer seg om skoene hennes når vi er vitner til en aktiv naturkatastrofe i Texas», skal Stephanie Grisham, kommunikasjonsansvarlig for førstedamen, ha skrevet i en e-mail til Fox News.

Og da «Air Force One» landet i Houston hadde førstedamen byttet ut de høye hælene med et par hvite sneakers. Det diskuteres nå i om kritikken mot Melania i det hele tatt var fortjent siden hun aldri besøkte katastrofeområdet iført de skyhøye skoene. «Nei, førstedame Melania Trump besøkte ikke oversvømte sør-Texas i spisse hæler. Skjerp dere, Twitter», skriver USA Today. Det hun derimot brukte var de samme sorte buksene, en hvit skjorte og en caps med ordet «FLOTUS» på. Hva er flotus? Et begrep som oppsto på 80-tallet som betyr førstedame.

Melania Trump får massiv kritikk for skovalg, men var det egentlig fortjent?

Men selv om Trump ikke møtte opp i Texas iført de oppsiktsvekkende skoene, har fremdeles ikke Chelsea Handler skiftet mening: «Um... Hun tok på joggeskoene etter alle kommentarene på Twitter på vei til Houston. Hun lagde de antageligvis av parykken til potus». Potus betyr presidenten.

Det har også blitt skrevet en kommentar av The Washington Posts motekritiker Robin Givhan i etterkant av førstedamens reiseantrekk. Hun trekker blant annet frem at hvordan hun ser ut er mer relevant for henne som førstedame siden hun sjelden snakker i offentligheten.

«Hver gang hun trer ut i offentligheten, stående eller gående ved siden av ektemannen sin, er utseendet hennes en måte å uttrykke hensikt og selvbevissthet på. Bildene som blir tatt er hennes arv. Og i anledning turen hennes til Texas, gir førstedamen oss et moteøyeblikk i stedet for et empatisk uttrykk», lyder deler av teksten til Givhan.

LES OGSÅ: Disse kjendisene støtter Donald Trump

VEKKER OPPSIKT: Antrekket Melania valgte for å reise til Texas, spesielt skoene, har fått massiv oppmerksomhet.
VEKKER OPPSIKT: Antrekket Melania valgte for å reise til Texas, spesielt skoene, har fått massiv oppmerksomhet. Vis mer

Ikke ukjent for kritikk

Nå kan det diskuteres om hvor vidt Trump fortjente skokritikken, men at førstedamen har rotet seg borti andre skandaler, er det ingen tvil om. Det er nemlig ikke første gang Melania Trump har gjort noe oppsiktsvekkende. Det som kanskje har brent seg mest fast er talen hun holdt under «the Republican National Convention». Hvorfor? 47-åringens tale lignet nemlig svært mye på en tidligere førstedame Michelle Obama (53) en gang holdt.

Kampanjeteamet til Trump ansatte det som New York Times anser som svært kompetente taleskribenter. Disse to skribentene har nemlig jobbet på talen George W. Bush holdt 11. september 2001. Men så viser deg seg at Matthew Scully og John McConnell, mennene bak taleskrivingen, hadde sendt fru Trump et utkast måneden før hun sto på scenen, men uten svar. Ifølge New York Times skal uker ha gått før Melania forteller at hun var ukomfortabel med teksten, og begynte å skrive den om. Altså: Bare en brøkdel av det 47-åringen sa under talen sin var det Scully og McConnell hadde skrevet. Det er ikke så ofte offentlige personer skriver sine egne taler, så at Melania ville gjøre det er på en måte beundringsverdig i seg selv - hadde det nå enda gått bra!

Talen til fru Trump kan nemlig dra store likheter til Michelle Obamas tale for åtte år siden. Se videoen av den kontroversielle talen her.

ANKOMMER TEXAS: Donald Trump og Melania Trump går av Air Force One i Texas.
ANKOMMER TEXAS: Donald Trump og Melania Trump går av Air Force One i Texas. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer