Melania Trump

Melania Trump vakte oppsikt i begravelse

- Er det egentlig så kontroversielt? Eller handler det mer om bæreren?

MELANIA TRUMP: Mange har kritisert Melania Trump for dette antrekket. Foto: AP Photo/Andrew Harnik
MELANIA TRUMP: Mange har kritisert Melania Trump for dette antrekket. Foto: AP Photo/Andrew Harnik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kona til Jimmy Carter, Rosalynn Carter, døde 19 november, i en alder av 96 år. Begravelsen ble holdt tirsdag, og det var mange kjente fjes som dukket opp. En av de som fikk mest oppmerksomhet, var Melania Trump.

Melania dukket opp i begravelsen sammen med Bill Clinton og de tidligere førstedamene Hillary Clinton, Michelle Obama, Laura Bush, i tillegg til Joe og Jill Biden. Grunnen til at hun vakte oppsikt, var på grunn av antrekket. Hun hadde på seg en grå kåpe, med en svart kjole under. Mange mener at hun burde ha droppet den grå kåpen – og istedenfor kledd seg i helsvart.

- Hun kunne like gjerne hatt en kåpe hvor det sto: «Jeg bryr meg virkelig ikke – gjør du?» på baksiden skriver filmprodusent Andy Ostroy på plattformen X (tidligere kjent som Twitter).

- Alle kler seg i svart, spesielt i en begravelse som Rosalynn Carters, men ikke Melania Trump. Hun kler seg i grått. Hun stikker seg ut som det neket hun er. Gud forby at hun setter en for på den amerikanske presidentens kontor igjen, skriver en annen bruker.

I GODT SELSKAP: Melania Trump i Rosalynn Carters begravelse. Foto: REUTERS/Evelyn Hockstein
I GODT SELSKAP: Melania Trump i Rosalynn Carters begravelse. Foto: REUTERS/Evelyn Hockstein Vis mer

Ikke noe nytt

Mange har kastet seg på, og kritisert Melania. Det er likevel noen som synes det er fint at hun møter opp og viser sin støtte. KKs mote- og skjønnhetsredaktør, Ida Elise Eide Einarsdóttir, mener at antrekket ikke er så krise som mange skal ha det til:

- At Melanias antrekk vekker oppsikt er ikke akkurat noe nytt. Men er det egentlig så kontroversielt? Eller handler det mer om bæreren? Jo da, svart er utvilsomt det mange går for i begravelse. Og med god grunn. Men grått er også innafor, spør du meg. Selv om du kanskje risikerer å skille deg ut fra mengden, som i dette tilfellet.

Ikke overrasket

Einarsdóttir er ikke overrasket over at det koker på sosiale medier, men at det mest sannsynlig handler mer om Melania enn antrekket.

- Bare at hun er i begravelsen kan jo være provoserende nok for noen. Vi vet fra tidligere at Melanias valg av antrekk gjerne er nokså gjennomtenkt, gjerne som en langfinger til det etablerte. Hun er ikke akkurat fremmed for å provosere.

Durek Verrett sin søster har gått viralt på Tiktok. Video: Se og Hør, NTB, Tiktok/@demidelanuit, Instagram/@shamandurek. Vis mer

For det er vel ingen som glemmer de høye hælene hun hadde på seg da hun besøkte flomofre, eller jakken med påskriften «I really don’t care».

- Mote er makt. Og det er sjelden tilfeldig hva kanskje spesielt de rike og mektige har på seg. Sånn sett var kanskje også antrekket i begravelsen gjennomtenkt for å skille seg ut – riktignok på en nokså diskret måte, spør du meg, sier Einarsdóttir.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet