Trender

- Menn må våge å være trendy

Moteblogger Espen Hilton har plukket ut høstens må-ha-plagg til norske herrer hos Hennes & Mauritz.

SKJORTA MÅ SITTE: - En skjorte må gjerne sitte godt på, men det er ikke sånn at en mann med litt mage nødvendigvis må gå for en slimfitskjorte. En regular fit kan være vel så bra, sier Hilton.
SKJORTA MÅ SITTE: - En skjorte må gjerne sitte godt på, men det er ikke sånn at en mann med litt mage nødvendigvis må gå for en slimfitskjorte. En regular fit kan være vel så bra, sier Hilton. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I fjerde etasje i flaggskipbutikken til Hennes & Mauritz i Bogstadveien er det som å komme inn i en velkledd persons klesskap.

Noen som vet hva de skal ha på seg har stått bak spakene.

Her har fasjonable jenter som sjefredaktør i mag, Celine I. Aagaard, og artist og Montee-bassist Maya Wik plukket ut sine favoritter fra butikken.

Nå også for herrer

Men nå er det for første gang en mann som har fått style sin egen lille avdeling i den trendy toppetasjen.

Moteblogger og multikunstner Espen Hilton har dekorert vegger og klesstativ med det han mener er høstens må-ha-plagg for menn.

Her går det i et assortert utvalg smokingskjorter, slitte vintageboots og fargerike flanellskjorter. Kolleksjonen er myntet både på hverdag og fest.

- Samarbeidet med H&M er utrolig gøy. Jeg synes det er fantastisk å være den første gutten, og håper at det er noen som liker hva de ser, sier Espen Hilton til KK.no.

- Vi går jo mot en partysesong, så jeg har plukket ut mye partyklær, men også kule hverdagsplagg for en laid back stil. Det er litt fra vorspiel til naschpiel, legger han til.

- Kjøper feil størrelser

Hva er de vanligste feilene menn gjør når de kjøper klær?

- De kjøper skjorter i feil størrelse. De kjenner ikke kroppene sine, og ender opp med for stramt eller for stort, sier stylisten til KK.no.

Resultatet blir at badeballen enten forsvinner helt i et telt, eller presses inn i en pølse. Og sixpacken er det ingen som får se.

- En skjorte må gjerne sitte godt på, men det er ikke sånn at en mann med litt mage nødvendigvis må gå for en slimfitskjorte. En regular fit kan være vel så bra, legger Hilton til.

En annen regel er at sømmen på skjortearmen skal på oversiden av armen. Den skal være rett, og ikke gå under eller for langt over.

Dropp janteloven

I Norge har vi også den loslitte janteloven å forholde oss til, noe Hilton gjerne vil bli kvitt.

- Jeg tror det er mange menn som lar seg kue av janteloven. Mange er litt redde for å være trendy, og vil ikke skille seg ut, men jeg mener de skal skille seg ut.

Hiltons stiltips for høsten

Hemmeligheten bak enhver velfungerende garderobe, er at klærne kan mikses og trikses sammen.

En pen skjorte skal også kunne funke under den røffe skinnjakken, eller som kronen på verket på en smoking.

En sløyfe eller et par blanke dansesko gir prikken over i-en.

Hva er høstens hotteste herreplagg?

 • Alle bør sikre seg en jeansjakke med foret krage - i litt old school-stil.
 • Bruk den med en flanellskjorte under.
 • Partykoden knekker du ved å bruke en smokingsløyfe - et must.
 • Alle må ha en hvit skjorte.
 • Blanke pensko med snøring.
 • Et par slitte vintageinspirerte boots.
 • En rocka skinnjakke i 70- eller 80-tallsstil. Glidelåsen må gjerne være litt skjev.

 • Sjekk ut bloggen til Espen Hilton her.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer