Hatt

Merk deg dette før du kjøper hatt

Avgjørende for hvor godt du kler den.

STRÅHATTEN - AV OG PÅ SOM DU VIL: Sommerens kuleste hatt er luftig og nostalgisk - og kler gjerne en levebredd og en gitar. Skuespiller Diane Kruger bærer den både i hånden og på hodet.  Foto: All Over Press
STRÅHATTEN - AV OG PÅ SOM DU VIL: Sommerens kuleste hatt er luftig og nostalgisk - og kler gjerne en levebredd og en gitar. Skuespiller Diane Kruger bærer den både i hånden og på hodet. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du litt redd og engstelig for å bruke hatt? Ofte er det sånn at vi stopper litt opp når vi ser andre gå med noe annet på hodet enn topplue og baseballcaps. I glamorøse 70-tallshatter og edgy panamaer er det klart du vekker oppsikt. Men som hattejomfru trenger du ikke å ta den helt ut. Hvis du heller vil begynne i det små, er en stråhatt perfekt. - Hodeplagg og pynt er veldig aktuelt denne sesongen, og en solhatt i strå er alltid aktuell, sier KKs moteekspert Nadine Monroe.

Strå for enhver smak

Det som er så fint med en stråhatt er at den er så lett og luftig. Liker du den klassiske modellen som kler en elvebredd og en gitar, er det bare å kjøre på. Cowboyhatten er også helt riktig.Men vil du pynte deg litt mer kan du la deg inspirere av The Great Gatsby og gå for en 20-tallscaps. Gjerne med litt gullpynt og stash. Sesongens stråhatter kommer nemlig i mange ulike stilarter.For hobbydetektiven er fedorahatten super, og bowlerhatten gjør stilen din herreinspirert og leken.

Topper hele antrekket

For å bli fin i hatt, må det se ut som om du trives med å ha den på hodet. Helst skal det se ut som om du bare har slengt den på, helt uanstrengt. Den passer til nesten alt. Like fin over den hvite sommerkjolen, som til et par jeans og en rutete skjorte. Skal du på festival i sommer, er det heller ingenting som er mer trendy. Praktisk er den også, da den gir deg skygge for solen.

Ikke kjøp feil størrelse

Det er derimot ikke alle som føler seg komfortabel med hatt, så bruk litt tid på å finne en som passer til deg og din ansiktsform.Prøv mange ulike varianter, og sørg for at hatten sitter godt på hodet. Og med mindre du skal bruke den veldig mye, trenger du ikke å bruke enorme summer på den.

To andre hotte hatter...

Dersom du har blitt varm i hattetrøya, kan du jo også sjekke ut den gode gamle skipslua. Den er tilbake for fullt, i rødt svart eller mørkeblått. Hos H&M til høsten er denne blant annet en gjenganger. Den gir deg en umiddelbar røff kul stil. Hos designere som Ralph Lauren og Saint Laurent er dessuten svarte typete filthatter med bred brem det store nå. LES OGSÅ: Blir disse Chanel-luene en hit?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer