NETTHANDEL OG TOLL: Orker ikke shoppe i trange handlegater? Gjøre gode kupp på nett! Nå er tollgrensen økt til 350 kroner.
NETTHANDEL OG TOLL: Orker ikke shoppe i trange handlegater? Gjøre gode kupp på nett! Nå er tollgrensen økt til 350 kroner. Vis mer

Toll

Merverdiavgift-grensen har økt til 350 kr

Slik shopper du smart på utenlandske nettsider.

Publisert

STYLEMAG.NO: Lyst til å kjøpe noe nytt, men som samtidig ikke er for dyrt? Mulighetene for å gjøre noen gode nettkupp har akkurat blitt større!

Hvor mange har ikke opplevd å måtte betale ganske mye mer for utenlandskjøpene når man henter pakken på posten? Det superbra kuppet på kjolen du siklet så lenge på kan fort bli en tøff affære for lommeboken. 

Hvert fall om prislappen (inkludert frakt) kom på over 200 kroner. 

1. januar 2015 skjedde imidlertid det mange av oss ivrige nettshoppere har ventet på: merverdiavgiftgrensen (MVA, Moms) ble satt opp fra 200 kroner til 350 kroner. 

Det vil si at hvis din totalsum etter handlingen på utenlandske nettsider kommer på 350 kr (inkludert frakt og forsikring), slipper du å betale merverdiavgift på 25 prosent, står det på Toll.no

Selv om utvalget nå utvides betraktelig, og vi kan legge enda mer i handlekurven, er det fortsatt noen ting som er viktig å huske på.

LES OGSÅ: Se etter dette når du handler på nett

Street Style Foto: REX/Silvia Olsen/All Over Press
Street Style Foto: REX/Silvia Olsen/All Over Press Vis mer

Mange av nettstedene gir deg muligheten til å sortere plaggene på siden etter pris. Et tips er å justere makssummen til under 350 kr. Det er viktig å huske på at frakt skal inkluderes i kjøpet, og hvis det går over 350 kr må du betale tollavgift når du henter pakken.

Finner du mer enn ett plagg når du handler? Det skjer fort at man finner mange godbiter når man handler på utenlandske nettsider. Selv om det blir mer frakt kan det være lurt å dele opp bestillingen slik at det ikke blir mer enn 350 kr.

Vi har funnet 22 flotte nettkupp til deg fra utenlandske nettsider. Finn dine favoritter!

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer