Mette-marit

Mette-Marit kronet antrekk med kråkeboller

Se kronprinsessens unike tilbehør.

MARITIM MOTE: Kronprinsesse Mette-Marit la igjen familiejuvelene hjemme, og stilte isteden med en hårbøyle besatt med kråkeboller under bryllupet til Pierre Casiraghi og Beatrice Borromeo i helgen. Her med ektemannen kronprins Haakon. Foto: NTBscanpix
MARITIM MOTE: Kronprinsesse Mette-Marit la igjen familiejuvelene hjemme, og stilte isteden med en hårbøyle besatt med kråkeboller under bryllupet til Pierre Casiraghi og Beatrice Borromeo i helgen. Her med ektemannen kronprins Haakon. Foto: NTBscanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Kronprinsesse Mette-Marit (41) var en av hedersgjestene da prinsesse Caroline (58) av Monacos sønn Pierre Casiraghi (27) giftet seg med sin Beatrice (29) i helgen. Det storslåtte bryllupet fant sted på en privat øy i Italia, eid av brudens familie.

Mette-Marit, som har blitt en av Europas ledende moteprinsesser, stilte som vanlig med flunkende ny garderobe for anledningen.

BLOMSTERPIKE: Mette-Marit var kledd i en blomstermønstret kjole er fra Valentinos pre fall-kolleksjon for 2015 og nagleveske fra samme merke. Det hele var toppet med en unik hårpynt av kråkeboller. Foto: Splash News/NTBscanpix
BLOMSTERPIKE: Mette-Marit var kledd i en blomstermønstret kjole er fra Valentinos pre fall-kolleksjon for 2015 og nagleveske fra samme merke. Det hele var toppet med en unik hårpynt av kråkeboller. Foto: Splash News/NTBscanpix Vis mer

Kofferten var pakket med hele tre gallakjole fra de italienske favorittene Valentino og Giambattista Valli for den to dager lange feiringen. Men denne gangen var det tilbehøret som vakte mest oppsikt. 

Under bryllupsmiddagen lørdag kveld hadde nemlig kronprinsessen «kronet» antrekket med en hårbøyle av kråkeboller! 

Dagen før bar hun en lignende variant av skjell. Det unike tilbehøret må unektelig ha blitt en snakkis i det fasjonable selskapet.

LES OGSÅ: Her rakner det for Mette-Marit

Moteriktig håndarbeid

HAVFRUE-STIL: Mette-Marit kombinerte sin røde Valentino-kjole med utslått hår og en rad med hvite skjell under festen dagen før bryllupet. Skjellene ser ut til å være festet på en hårbøyle eller et hårbånd. 
Pictured: Mette-Marit di Norvegia
Ref: SPL1092125  310715  
Picture by: Splash News

Splash News and Pictures
Los Angeles:	310-821-2666
New York:	212-619-2666
London:	870-934-2666
photodesk@splashnews.com
 Foto: Splash News
HAVFRUE-STIL: Mette-Marit kombinerte sin røde Valentino-kjole med utslått hår og en rad med hvite skjell under festen dagen før bryllupet. Skjellene ser ut til å være festet på en hårbøyle eller et hårbånd. Pictured: Mette-Marit di Norvegia Ref: SPL1092125 310715 Picture by: Splash News Splash News and Pictures Los Angeles: 310-821-2666 New York: 212-619-2666 London: 870-934-2666 photodesk@splashnews.com Foto: Splash News Vis mer

Mette-Marits hodepryd ser ut til å bestå av en hårbøyle besatt med 12 lyserøde kråkeboller.

Ifølge Wikipedia tilhører kråkeboller, eller sjøpiggsvin som de egentlig heter, dyregruppen pigghuder. De opptrer i mange farger og former. De mer alminnelige regulære sjøpiggsvinene ser nærmest ut som runde boller, ofte med kortere eller lengre pigger, står det i nettleksikonet.

KK.no har prøvd å oppspore produsenten bak det maritime motetilbehøret. Men det er tilsynelatende ingen nettbutikker selger hårpynt av denne typen. Kanskje er kråkebolle-kronen rett og slett hjemmelaget? 

LES OGSÅ: Se Mette-Marits vakreste bryllupsantrekk

LEVER UNDER VANNET: Det finnes en rekke forskjellige typer kråkeboller langs norskekysten. Her er en av de vanligste typene, rød kråkebolle.  Foto: Samfoto
LEVER UNDER VANNET: Det finnes en rekke forskjellige typer kråkeboller langs norskekysten. Her er en av de vanligste typene, rød kråkebolle. Foto: Samfoto Vis mer

På nettsteder som Etsy.com og Epla.no er det flere som selger håndlagede hårbånd og – bøyler prydet med skjell og sjøstjerner. Det er mulig at kronprinsessen har latt seg inspirere og laget sin egne variant. 

Tidligere har hun fortalt om hvordan hun gjerne bruker sommeren til små håndarbeidsprosjekter. Sammen med barna lager hun uroer til å henge over senga av ting de finner i vannkanten ved familiehytta på Dvergsøya i Kristiansand.  

– Jeg er veldig flink til å lage «drømmefangere». Jeg bruker garn og ting jeg finner i fjæra. Det gjør vi mye på hytta om sommeren, sa trebarnsmoren under Fretex’ Gjenbruksdag i fjor, ifølge Se og Hør. 

Mette-Marit er i så fall ikke den eneste som bruker kråkeboller i designprosjekter. Bare noen dager etter at kronprinsessen bar kråkebolle-kronen i Italia, blogget programleder Jenny Skavlan (29) om hvordan hun redesignet stuelampen sin ved hjelp av kråkeboller.

Hva synes du om Mette-Marits hårbøyler? (Avsluttet)

 

LES OGSÅ: Her tar kronprinsessen en «Pretty Woman»

Familiehunden heter Kråkebolle

Kongehusets assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen (53) vil ikke svare på spørsmål om hvorvidt hårpynten er hjemmelaget.

– Vi kommenterer ikke de kongeliges private program eller hva de har på seg, sier Gjeruldsen til KK.no. 

FIRBEINTE VENNER: Kronprinsfamilien har med seg hundene når hilser på barnetoget utenfor Skaugum hver 17. mai. Her er Muffins Kråkebolle (t.h.) med mamma Milly Kakao under fjorårets feiring.  Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
FIRBEINTE VENNER: Kronprinsfamilien har med seg hundene når hilser på barnetoget utenfor Skaugum hver 17. mai. Her er Muffins Kråkebolle (t.h.) med mamma Milly Kakao under fjorårets feiring. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Uansett om hårpynten er hjemmelaget eller dyr design – kråkeboller er fra før en favoritt hos Mette-Marit. Da familiehunden Milly Kakao fikk valper i forfjor, beholdt kronprinsfamilien en av labradoodle-valpene. 

Mette-Marit kronet antrekk med kråkeboller

– Etter å ha labbet sine første måneder på Skaugum og feriestedet Dvergsøya, har valpene nå reist til sine nye hjem. Alle unntatt én, som vil fortsette å bo hos Kronprinsfamilien på Skaugum. Den heter Muffins Kråkebolle, skrev Kongehuset.no den gang.

Les mer om kongelige bryllupet og kronprinsparets program i ukens Se og Hør!

Til info: Se og Hør og KK er begge eid av Aller Media. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer