Mette-marit

Mette-Marits aller vakreste bryllupsantrekk

Her er moteekspertens 7 favoritter.

I BRYLLUP: I saken finner du motejournalist Stine Therese Strands syv bryllupfavoritter.  Foto: Scanpix
I BRYLLUP: I saken finner du motejournalist Stine Therese Strands syv bryllupfavoritter. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: På lørdag er det duket for nok et kongelig bryllup i Sverige, når prins Carl Phillip (35) får sin Sofia Hellqvist (30).

(følg Se.nos livedekning her!)

Mange venter i spenning på å se hva den kommende prinsessen vil ha på seg

Kongelige fra hele verden vil samle seg i Stockholm for lørdagens seremoni, og blant dem er selvfølgelig vår egen kronprinsesse, Mette-Marit (41). 

Som Sofia Hellqvist, gikk Norges kronprinsesse gjennom en stor stilforvandring etter at hun ble sammen med vår fremtidige konge - kronprins Haakon, og i dag er hun kjent som en av verdens ledende «moteprinsesser». 

Særlig i kongelige bryllup vet Mette-Marit å finne frem finstasen, og nedenfor har vi plukket ut våre 7 favoritter fra de siste årene!

LES OGSÅ: Her rakner det for Mette-Marit 

De fineste bryllupsantrekkene

Da prins Joachim (46) av Danmark giftet seg med prinsesse Marie (39), den gang Marie Cavallier, i 2008, valgte Mette-Marit en enkel, pudderrosa kjole med bare skuldre. 

- Vi ser ofte kronprinsessen i pastellfargede kjoler, og denne gangen var intet unntak. Selv om dette var i 2008, er bare skuldre en trend vi ser masse av i år også, sier Strand.

I DANMARK: Kronprinsesse Mette-Marit sammen med kronprins Haakon. Foto: AP
I DANMARK: Kronprinsesse Mette-Marit sammen med kronprins Haakon. Foto: AP Vis mer

I 2010 fikk kronprinsesse Victoria (37) sin Daniel Westling (46), nå prins Daniel, og vår kronprinsesse møtte opp i det som må være en av hennes favorittfarger- nemlig pudderblått.

Motejournalist Strand mener dette er en farge som kler Mette-Marit utrolig godt.

- Det er fint at hun har valgt en såpass mørk øyesminke når kjolen er så lys. Det gjør at øynene kommer enda tydeligere frem. Volanger er en trend som ofte kommer tilbake, og som gir en fin og feminin look, sier Strand.

I SVERIGE: Kjolen til kronprinsessen matchet løperen inn til bryllupet til kronprinsesse Victoria og prins Daniel. Foto: DPA
I SVERIGE: Kjolen til kronprinsessen matchet løperen inn til bryllupet til kronprinsesse Victoria og prins Daniel. Foto: DPA Vis mer

Bryllupet til kronprinsesse Victoria av Sverige og prins Daniel besto av flere feiringer. Mette-Marit valgte en babyrosa kjole under en av brylluphelgens mange middager.

- Kjolen ser fantastisk ut på henne, og sitter helt perfekt, men jeg syns hun burde ha droppet beltet og gått for en mer naturlig frisyre. På denne måten ville antrekket ha fått mer liv, men kronprinsessen har valgt en fin farge som passer godt til bryllup, sier motejournalisten.

PÅ MIDDAG: Kronprinsparet feiret bryllupet til kronprinsesse Victoria og prins Daniel av Sverige. Foto: Reuters
PÅ MIDDAG: Kronprinsparet feiret bryllupet til kronprinsesse Victoria og prins Daniel av Sverige. Foto: Reuters Vis mer

Da prins Albert II (57) og prinsesse Charlene av Monaco (37) giftet seg i 2011, valgte Mette-Marit en litt utradisjonell variant.

- Dette snittet er både kledelig og en fin måte å vise litt hud på uten at det blir for mye. Hun ser ut som en moderne, gresk gudinne. Kjolen er nedtonet, men siden hun har pyntet den opp med et utsmykket belte, blir antrekket mer pyntet, sier Strand.

I MONACO: På bryllupsmiddagen gikk kronprinsessen for en kjole med et interessant snitt. Foto: DPA
I MONACO: På bryllupsmiddagen gikk kronprinsessen for en kjole med et interessant snitt. Foto: DPA Vis mer

I 2012 giftet hertug Guillaume (33) seg med grevinne Stephanie de Lannoy (31) i Luxemburg. Kronprinsessen av Norge gikk for en helt annen stil til dette bryllupet.

- Mette-Marit går ofte for de lange kjolene, men kler absolutt de knelange variantene med sine flotte bein. Når kjolen er kort, er det fint å velge lange ermer for å skape balanse i antrekket.

- Nok en gang velger kronprinsessen blonder, noe som gir en romantisk og delikat stil. Fint at tilbehøret tar opp fargen i kjolen, og nude pumps passer fint til antrekket, sier Strand.

LES OGSÅ: Juks deg til lengre bein

I LUXEMBURG: Mette-Marit på rød løper i en kort variant.  Foto: Reuters
I LUXEMBURG: Mette-Marit på rød løper i en kort variant. Foto: Reuters Vis mer

Som i Sverige hadde Mette-Marit et antrekkbytte i Luxemburg-bryllupet også. Hun gikk fra en nedtonet og enkel stil til selve bryllupet, men på middagen senere på kvelden viste kronprinsessen en svært glamorøs side av seg selv.

- Dette er en av mine favoritter. Den er både glamorøs og dramatisk uten at det blir for mye. Denne kjolen kunne man sett på en Oscar-utdeling. Kombinasjonene av de rette linjene og de myke volangene gir en fin kontrast i antrekket, sier Strand.

GLAMORØS: Denne kjolen er motejournalist Stines favoritt. Foto: Ap
GLAMORØS: Denne kjolen er motejournalist Stines favoritt. Foto: Ap Vis mer

Prinsesse Madeleine (33) av Sverige giftet seg med Chris O'Neill (40) i Stockholm i 2013. Nok en gang valgte kronprinsessen en kjole i pastellfarge, men denne gangen med en liten vri.

- Kappedetaljen er litt utradisjonell, men det er forfriskende å se! Mintfargen står fint til både hår og hud, og det er fint at hun har valgt en matchende clutch for å fullføre looken, sier Strand. 

Nå gjenstår det å se hva kronprinsesse velger til lørdagens seremoni!

KAPPEDETALJ: Motejournalisten synes Mette-Marits antrekk er litt utradisjonelt, men svært forfriskende! Foto: DPA
KAPPEDETALJ: Motejournalisten synes Mette-Marits antrekk er litt utradisjonelt, men svært forfriskende! Foto: DPA Vis mer

Livedekning av bryllupet i Sverige

SE.no gir deg alt du trenger å vite om prinsebryllupet gjennom hele helgen. 

Og fra kl. 15.00 lørdag 13. juni kan du følge vår direktesending fra folkefesten foran slottet i Stockholm, med løpende kommentarer fra Se og Hørs kongehuseksperter Caroline Vagle og Anders Stavseng, samt moteekspert Marianne Jemtegård.

SE.no-sendingen er et konsernprosjekt i Aller

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer