Melodi Grand Prix

MGP-håret alle snakker om

Debrah Scarlett: – Jeg har fått veldig mange tilbakemeldinger på frisyren og looken.

FLETTET SEG SELV: Debrah Scarlett flettet håret sitt helt selv til den norske MGP-finalen lørdag.  Foto: Tor Lindseth/All over press
FLETTET SEG SELV: Debrah Scarlett flettet håret sitt helt selv til den norske MGP-finalen lørdag. Foto: Tor Lindseth/All over press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Lørdag så 1,4 millioner nordmenn Debrah Scarlett og Kjetil Mørland vinne Melodi Grand Prix med kjærlighetsballaden «A Monster Like Me»

Men det var ikke bare den vakre låten som skilte seg ut. Debrah Scarlett (21) har også fått mye oppmerksomhet for den spesielle hårfrisyren sin. 

ÅRETS MGP-VINNERE: Kjetil Mørland og Debrah Scarlett vant den norske finalen i Melodi Grand Prix. Scarlett fikk mye oppmerksomhet for sin spesielle håroppsats.  Foto: Tor Lindseth, All Over Press
ÅRETS MGP-VINNERE: Kjetil Mørland og Debrah Scarlett vant den norske finalen i Melodi Grand Prix. Scarlett fikk mye oppmerksomhet for sin spesielle håroppsats. Foto: Tor Lindseth, All Over Press Vis mer

– Jeg har fått veldig mange tilbakemeldinger på frisyren og looken. Mange spør hvorfor jeg har valgt den hårfrisyren, og sier de liker uttrykket og stilen veldig godt, sier Scarlett til KK.no. 

LES OGSÅ: Derfor vant den lille sorte

Har laget hårfrisyren selv

MGP-artisten brukte litt tid på å flette seg frem til den originale hårsveisen. 

– Jeg var ikke sikker på hvordan jeg skulle ha håret i begynnelsen og prøvde meg frem med mange mange forskjellige frisyrer - så endte jeg til slutt opp med denne, avslører Scarlett.

Hun hentet inspirasjon fra flere typer hårfrisyrer fra avantgarde-stilen, men det er i bunn og grunn en egenkomponert frisyre. 

EUROVISION-LOOK? Debrah Scarlett er foreløpig litt usikker på om det blir samme kjole og frisyre i Eurovision Song Contest.  Foto: Tor Lindseth, All Over Press
EUROVISION-LOOK? Debrah Scarlett er foreløpig litt usikker på om det blir samme kjole og frisyre i Eurovision Song Contest. Foto: Tor Lindseth, All Over Press Vis mer

– Jeg har nok ikke sett en sånn frisyre på andre mennesker i gata før. Jeg liker å leke med frisyrer selv og bytter hårstil hele tiden. Jeg har veldig langt, tykt og mye hår. Håret mitt er naturlig rødt, forteller Scarlett.

Scarlett var opptatt av at kjolen og håret skulle være i én stil og utfylle hverandre. 

– Jeg har designet kjolen selv, men den ble sydd og gjennomført av NRK. Den er to kjoler, en underkjole og en overkjole med et slags heklesystem, som gir et organisk uttrykk. Da følte jeg at det hadde ikke vært riktig å hatt en klassisk frisyre til den kjolen. Jeg visste ganske fort hva jeg ville ha, forteller den nybakte MGP-vinneren. 

LES OGSÅ: Grand Prix-øyeblikkene vi aldri glemmer

Usikker på om det blir Eurovision-looken

Frisyren består av et slags flettesystem med flere detaljer. Kort fortalt blir det en slags flettelugg til slutt, mens resten av håret henger løst bak i bølger. 

Når Scarlett fletter seg selv bruker hun cirka 5-10 minutter på å få satt opp håret i en slik stil, men på MGP-finalen fikk hun selvsagt profesjonell hjelp.

–  Når jeg lager den frisyren på meg selv gjør jeg det ikke like perfekt. Resultatet blir nok mer vilt og lekent, sier Scarlett.

MELODI GRAND PRIX: Debrah Scarlett (21) har designet både kjolen og hårfrisyren. Her på scenen sammen med Mørland.  Foto: Tor Lindseth, All Over Press
MELODI GRAND PRIX: Debrah Scarlett (21) har designet både kjolen og hårfrisyren. Her på scenen sammen med Mørland. Foto: Tor Lindseth, All Over Press Vis mer

Men om det blir samme hårfrisyre og kjole på Eurovision Song Contest-finalen i Wien tør hun ikke slå fast - ennå.

– Det er ikke helt sikkert. Men hvis jeg går med kjolen som i MGP-finalen, gjør jeg sikkert det. Vi skal ha flere møter fremover hvor vi skal se på hva vi kan gjøre for at det blir enda bedre, men samtidig beholde uttrykket og konseptet. Det er det som er viktig for oss, understreker Scarlett. 

LES OGSÅ: Best og verst fra Grand Prix

– De fleste har fått med seg frisyren

KKs motejournalist Stine Therese Strand har ikke hørt vinnerlåten ennå, men frisyren har hun fått med seg. 

– De fleste har fått med seg frisyren, selv uten å ha sett på MGP, påpeker Strand. 

Hun opplyser at fletter er en av de største hårtrendene denne våren, men hun tror likevel ikke at denne varianten kommer til å slå an blant folk flest. 

– Oppsatsen er for spesiell, og heller ikke særlig enkel å kle. Debrah Scarlett har et nydelig hår, som virkelig kommer til sin rett når det får henge løst, sier motejournalisten. 

Hvor mye tror du en slik frisyre eller antrekk har å si for MGP-artister? 

– Iøynefallende frisyrer, antrekk eller tilbehør kan gjøre at artisten får ekstra oppmerksomhet, noe som skaper nysgjerrighet og snakkis-effekt, så sånn sett kan det jo være et smart triks å gå for noe du vet vil bli omdiskutert, forteller Strand.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer