Oslo Runway:

Michael Olestad vant «Bik Bok Runway Award» og 100 000 kroner

- Jeg synes det var veldig fortjent, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.

OSLO RUNWAY: Her er kolleksjonen som vant «Bik Bok Runway Award» og 100 000 kroner. Foto: Indigital Images/Oslo Runway
OSLO RUNWAY: Her er kolleksjonen som vant «Bik Bok Runway Award» og 100 000 kroner. Foto: Indigital Images/Oslo Runway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter tre dager er den norske moteuken Oslo Runway over for denne gang, og det hele ble avsluttet med prisutdelingen «Bik Bok Runway Award» (se kolleksjonen til fjorårets vinner her). Fem fremadstormende designere ble plukket ut til å vise sine kolleksjoner på Sentralen i Oslo. Vinneren får 100 000 kroner, en mentor og muligheten til å vise frem kolleksjonen sin i selve Oslo Runway-programmet neste sesong. Raske Rêvêr, Kit Wan, Edda Gimnes, Moire og Michael Olestad var de fem heldige, men til slutt var det sistnevnte som stakk av med seieren.

- Det er helt fantastisk. Jeg klarer ikke tenke akkurat nå! Jeg er helt kjørt i hode, kropp og det som er, sier Michael Olestad til KK etter prisutdelingen.

Olestad forteller at kolleksjonen han presenterte er bygget på et stadie i livet hvor han befinner seg nå: voksen.

- Jeg ser ting med en mer voksen tilnærming. Jeg er midt i livet på en måte, og kolleksjonen er inspirert av den balansen mellom ung og voksen.

VANT PRIS: Michael Olestad.
VANT PRIS: Michael Olestad. Vis mer

Designeren forteller at han ønsker å satse internasjonalt og at han allerede i september skal ha sitt første showroom i Paris.

- Det er mange kunder i verden og jeg må tenke på alle.

- Er det noen spesielle du drømmer om å kle opp?

- Nei, vet du hva, det er vennene mine. Det er de jeg ønsker å kle opp. Jeg henter inspirasjon fra venner og livet generelt. Jeg gjør ikke noe research, men jobber heller på følelser.

- Hva beskriver deg og din stil?

- Den er fargerik. Jeg jobber mye med draperi og liker å finne enkle løsninger på noe som blir ganske mye. Ting trenger ikke være så komplisert selv om det ser sånn ut.

LES OGSÅ: Fikk du med deg Fam Irvolls elleville show? Du må bare se det her!

- Det var ingen tvil

Det var kulturminister Linda Hofstad Helleland som avsluttet sesongens Oslo Runway med tale og utdeling av pris. Hun leste opp juryens, som besto av Camilla Skavern, kreativ leder for Bik Bok, Fabio Piras, leder av motekurset på masterprogrammet ved Central Saint Martin's, Kine B. Hartz, sjefsredaktør for Costume, Nicole Walker, stylist og grunnlegger av visningsplattformen Amaze Stockholm, Petra Middelthon, moteredaktør i Elle og Siri Johansen, sjefsdesigner for strikk hos Kenzo, begrunnelse som sa at «designerens intuitive tilnærming har gitt et poetisk resultat». Kulturministeren er helt enig i juryens valg.

- Jeg synes det var veldig fortjent. Det var ingen tvil, og det var veldig hyggelig å se at han satte så pris på det. Klærne som ble vist frem synes jeg var veldig spennende. Kult, rett og slett!

LES OGSÅ: Disse drømmekjolene fra byTiMo må du få med deg

I 2015 startet pressebyrået Oslo Runway, to år etter at Oslo Fashion Week ble lagt ned etter ni år. Og selv om de siden har klart å arrangere eventet to ganger i året, har det ikke vært lett. I fjor måtte nemlig arrangøren innse det faktum at hvis de ikke klarte å få støtte innen 2017, måtte arrangementet legges ned.

ANNONSERTE VINNEREN: Kulturminister Linda Hofstad Helleland.
ANNONSERTE VINNEREN: Kulturminister Linda Hofstad Helleland. Vis mer

Kulturminister Helleland sa på det tidspunktet til NRK at Oslo Runway har gjort en viktig jobb for norsk mote, men at hun ikke kunne love penger fra staten.

– Nå er dette et privat initiativ. Jeg håper at det private kommer på banen og bidrar slik at Oslo Runway består i fremtiden, sa Helleland til NRK, men likevel bidro staten med 750 000 kroner.

- Hvorfor valgte dere å støtte arrangementet?

- Vi er opptatt av at design skal gjøre det bra. Vi er nødt til å vise det vi har her frem, og da trenger vi et event som dette før å vise hvem vi har å by på. Design er en viktig del av kreativ næring og vi er opptatt av at designere skal ha mulighet til å skape sin kunst men at det også skal være mulig å leve av og skape arbeidsplasser. Og hvis de ikke har en arena til å vise fram klærne sine, hvordan skal de ha mulighet til å gjøre det bra? sier Hofstad Helleland til KK.no.

- Nå er jo dette i utgangspunktet et kommersielt initiativ, men akkurat nå var det på et bristepunkt. Denne støtten kommer ikke til å skje hvert år, men vi viser vilje og jeg håper de får inn investorer og får hjelp.

Se kolleksjonene fra de fire andre designerne som deltok under «Bik Bok Runway Award» her: (Foto: Indigital Images/Oslo Runway)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer