«Becoming» bokturné:

Michelle Obama i dansk design

11. april er den tidligere førstedamen i Oslo. Mon tro hun velger norsk design?

DANSK DESIGN: Bok-aktuelle Michelle Obama stilte i spesialsydd dress fra Stine Goya under sin bokturné. Foto: Scanpix
DANSK DESIGN: Bok-aktuelle Michelle Obama stilte i spesialsydd dress fra Stine Goya under sin bokturné. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager er den tidligere førstedamen Michelle Obama (55) på turné for å promotere boken sin «Becoming». Nylig gikk turen til Danmark og i den anledning hadde Obama kledd seg i en spesialsydd dress fra danske Stine Goya.

11. april er hun i Oslo og KK vil selvfølgelig være til stede. Nå håper vi hun velger norsk design for anledningen.

- Det hadde vært fantastisk om Michelle Obama stiller i norsk design mens hun er her! Det betyr enormt mye for et merke at en så profilert person som Michelle Obama velger å bruke klærne dine. Det sier også mye om Michelle Obama som person at hun velger å sette fokus på lokal design under sitt besøk, og jeg synes det er utrolig hyggelig at hun valgte dress fra Stine Goya da hun var i Danmark, sier KKs ansvarlige redaktør Ingeborg Heldal.

I STINE GOYA: Michelle Obama har på seg en spesialsydd dress fra den danske designeren. Foto: Scanpix
I STINE GOYA: Michelle Obama har på seg en spesialsydd dress fra den danske designeren. Foto: Scanpix Vis mer

Stiller i norsk design?

Man tenker kanskje at dette ikke har noe å si. At Obama har på seg norsk design. Men la meg ta dere med tilbake til da hertuginne Meghan hadde på seg en jakke fra norske Norrøna.

- I dag har vært en uvanlig dag. Nettbutikken har fått mye trafikk fra blogger og nettsider som følger hertuginne Meghan. Jakken hun brukte er i dag vår nest mest besøkte side etter forsiden. Det har gått unormalt mye av både dame- og herreversjonen av jakken, fortalte Jens Løland, E-Commerce Manager i Norrøna Sport, til KK dagen bildene ble sluppet.

I NORSK DESIGN: Hertuginne Meghan vandret gjennom skogene på New Zealand med prins Harry i jakke fra Norrøna. Foto: Scanpix
I NORSK DESIGN: Hertuginne Meghan vandret gjennom skogene på New Zealand med prins Harry i jakke fra Norrøna. Foto: Scanpix Vis mer

Michelle Obama kommer mest sannsynlig ikke til å velge noe fra sporty Norrøna til morgendagens foredrag, men kanskje ByTiMo eller Holzweiler?

Begge disse designerne er gode kandidater til å få et antrekk på førstedamen. Holzweiler, som er blant de største merkene vi har her til lands, har blant annet hatt klærne sine på supermodell Gigi Hadid (23).

- Hvis hun hadde spurt meg om råd før hun kommer til Oslo i morgen (i en alternativ virkelighet), hadde jeg ringt Marte Krogh og bedt henne sende ned et stativ av plagg til Michelle, sier Ingeborg Heldal.

Marte Krogh (43) er ikke ukjent når det kommer til å kle opp kjente kvinner, og har blant annet laget kjoler til kronprinsesse Mette-Marit (45), Pia Tjelta (41) og Marian Saastad Ottesen (43).

- Jeg tror at av hennes kreasjoner ville sett fantastisk ut på Michelle Obama, for eksempel en av jumpsuitene, som er både glamorøse og komfortable på samme tid, sier Heldal og fortsetter:

- Antrekket ville jeg toppet med noen av de helt spektakulært fine smykkene til Cathrine Børter, som designer under navnet Pearl Octopussy. Da tror jeg Michelle hadde fått terningkast seks av Jan Thomas!

- Hadde elsket å se henne i ByTiMo

Stine Therese Strand, KKs utgavesjef, er blant de i redaksjonen som har sikret seg en billett til Obamas foredrag i Oslo Spektrum. Der håper hun å se henne i norsk design.

- Jeg hadde elsket å se henne i en kjole fra ByTiMo, sier Strand og fortsetter:

- Michelles stil er superelegant og ren, så det er sannsynlig at hun velger et strammere design, men det hadde vært gøy å se henne i noe lett, lekent og feminint – og der leverer ByTiMo! Jeg drømmer om å se henne i denne vakre organzakjolen med blomster. Den er fin, men ikke for sukkersøt og har en lengde og passform jeg tror hun vil kle veldig godt.

Kjole fra ByTiMo. Foto: Produsenten
Kjole fra ByTiMo. Foto: Produsenten Vis mer

ByTiMo gjør det svært godt i utlandet om dagen. Skuespiller Kelly Rutherford, som mange kjenner fra Gossip Girl, er blant stjernene som har lagt sin elsk på det norske merket.

Det har også kjente navn som Drew Barrymore og kronpinsesse Victoria.

- I tillegg har det norske merket har fått mye oppmerksomhet internasjonalt etter at de kom inn på anerkjente Liberty London, forteller Strand.

Da gjenstår det bare å se hva Michelle Obama velger å bruke i Oslo Spektrum. Følg med på vår Instagram Story på @kkmagazine!

Et innlegg delt av byTiMo (@bytimo)

Et innlegg delt av byTiMo (@bytimo)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer