Bokturné «Becoming»:

Michelle Obamas ekstraordinære sko får nettet til å koke

Den tidligere presidentfruen vakte oppsikt på bokturné.

TURNÉ: Michelle reiser for tiden landet rundt for å promotere boken «Becoming». I april kommer hun til Norge. FOTO: Scanpix
TURNÉ: Michelle reiser for tiden landet rundt for å promotere boken «Becoming». I april kommer hun til Norge. FOTO: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Michelle Obama vant alles hjerter da ektemannen Barack (57) var president fra 2009 til 2017. Ikke bare i USA, men verden rundt.

I motsetning til andre førstedamer – for eksempel dagens – viste hun konsekvent frem sin folkelige side ved å stille opp hos talkshow-verter som Jimmy Kimmel og Ellen DeGeneres. (Sistnevnte hadde hun faktisk push-up-konkurranse med i 2012!)

LES OGSÅ: Michelle Obama ble med James Corden på rånetur

Foto: Skjermdump fra YouTube
Foto: Skjermdump fra YouTube Vis mer

I tillegg jobbet hun iherdig med flere veldedige organisasjoner under mannes presidentperiode. Spesielt engasjert var, og er, hun i jenters rettigheter og psykisk helse blant unge.

Nå har hun sluppet egen bok: I «Becoming» forteller Michelle blant annet om en spontanabort hun opplevde på 90-tallet, og hvordan hun og ektemannen har kjempet for å bli gravide.

For tiden er hun på turné for å promotere selvbiografien, som forøvrig har blitt roset av kritikerne, men det er ikke bare det hun skriver og sier som får oppmerksomhet. Man kommer heller ikke utenom at klærne hennes blir godt lagt merke til – og slik har det vært helt siden hun ankom Det Hvite Hus for ni år siden.

Foto: Scanpix

Verdens mest kjente designere verdens største motehus har ønsket å kle opp den tidligere førstedamen, og flere av dem har fått muligheten.

Men Michelle har også hatt på antrekk fra mindre kjente designere. Under et besøk fra presidenten og førstedamen av Sør-Korea hadde Michelle på seg en drapert kjole fra den sør-koreanske designeren Doo-Ri Chung.

LES OGSÅ: Designerne som nekter å kle opp Melania Trump

I design fra Doo-Ri Chung. Foto: Scanpix
I design fra Doo-Ri Chung. Foto: Scanpix Vis mer

– Jeg bestemte meg for å bruke posisjonen min til å løfte frem nye, unge designere som ikke ville fått den type oppmerksomhet ellers. Du kan forandre livet deres, sa hun nylig i et intervju under «Becoming»-bokturneen.

54-åringen har heller ikke vært redd for å prøve ut nye trender, men det hele toppet seg nok da hun denne uken dukket opp i et par lårhøye, gull-glitrende Balenciaga-støvletter. Skoene har en verdi på 4000 dollar – dét tilsvarer en sum på over 30.000 norske kroner. Bare lommepenger, si!

(Pssst: Fikk du med deg da Kendall Jenner hadde på seg sko til 80.000 kroner?)

Et innlegg delt av KK/KK.NO (@kkmagazine)

Mon tro om Obama følte hun måtte «kjøre på» litt ekstra da det var sko-dronningen selv, Sarah Jessica Parker, som var konferansier under et av stoppene på bokturneen?

Som alltid manglet det ikke på reaksjoner på internett, og det kokte da bildene av den tidligere førstedamen i de ekstraordinære skoene ble spredt på sosiale medier.

Sjekk noen av de beste reaksjonene under:

LES OGSÅ: Balenciaga-crocs til 6500 kroner utsolgt før butikkslipp

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer