Stylingtips

Michelle Obamas stylist deler sine beste tips

Her er fem gode ting verdt å ta med seg når man skal bygge en garderobe.

MICHELLE OBAMA: Den tidligere førstedamen har fått hjelp av stylist Meredith Koop de siste årene. Foto: NTB
MICHELLE OBAMA: Den tidligere førstedamen har fått hjelp av stylist Meredith Koop de siste årene. Foto: NTB Vis mer
Publisert

I hele åtte år var Michelle Obama (57) førstedame i USA. I ettertid har hun fortsatt sitt arbeide med likestilling for kvinner og utdanning - for å nevne noe. Hun har også gitt ut en bok ved navn «Becoming».

Den tidligere førstedamen regnes også som et moteikon, og har i løpet av sine mange år i rampelyset tatt i bruk antrekk vi sent vil glemme. Hun løfter gjerne frem unge, lovende designere, men har også vært å se i mer budsjettvennlige plagg, samt de rådyre antrekkene som kommer rett fra catwalken.

Men stylisten hennes, Meredith Koop, sier at hun egentlig ikke har så mye interesse av å tilbringe mye tid på moteukene. Til Town & Country forteller stylisten at det aldri har vært hennes greie.

- Visningene er vakre og jeg elsker å se hvordan klærne beveger seg, men det føles kaldt og litt sånn «jeg vet ikke om jeg er kul nok til å være her».

Likevel er ikke Koop fremmed for å ta i bruk noen av motebransjens mest populære plagg. Det tok jo helt av da Michelle Obama hadde på seg et par skyhøye, glitrende Balenciaga-støvletter til over 30 000 kroner på bokturneen sin. Se video under.

Stylisten forteller til magasinet at hun og Obama aldri snakket om hvordan de skulle bruke mote som et verktøy, men at det var en gjensidig forståelse om den makten det har.

- Folk legger merke til hvert eneste ord, øyebryn og antrekk.

Michelle Obamas stylist deler sine beste tips

Det begynner å bli noen år siden Koop og Obama begynte å jobbe sammen. Stylisten sitter derfor på noen gode tips når det kommer til det å bygge en garderobe.

1. Finn et merke du vil støtte

Det finnes et hav av plagg i verden. Noen av disse er produsert på et mer etisk vis, mens andre masseproduseres for en slikk og ingenting. Koop tipser derfor om å finne et merke som passer for deg og som du ønsker å støtte - enten det er på grunn av talentet til designeren eller fordi du liker måten det blir produsert på.

Michelle Obamas stylist deler sine beste tips

2. Begynn med smykker

Videre foreslår Meredith Koop å ta en titt på smykkedesignere når det kommer til å «velge seg et merke». Det finnes nemlig mange talentfulle designere som nødvendigvis ikke er de mest kjente.

3. Kjøp brukt

Stylisten til Obama forteller til Town & Country at hun alltid har elsket å jakte etter bruktskatter. Selv har hun ikke fått gjort det så mye på grunn av pandemien, men heldigvis finnes det mange gode nettbutikker som tilbyr brukte klær.

4. Kjøp mindre

- Vi trenger ikke å ha så mye. Bruk det du har på flere måter og invester i de tingene du virkelig liker, tipser Koop.

Michelle Obamas stylist deler sine beste tips

5. Gjør så godt du kan

Stylisten forteller at mange er opptatte av en «ekstrem» stil om dagen, men selv tipser hun om å bare ta det som det kommer. De fleste har ikke budsjettet til å holde tritt med trender hele tiden. «Bare gjør så godt du kan!»

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer